reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne - ŁÓDŹ I OKOLICE

Hej dziewczyny czy ktoś byl na kwalifikacji w Medeorze?chodzi mi o to czy przyjmuja do porodu kobiety z cukrzycą ciążową i nadciśnieniem tętniczym? Albo Salve.. choć tam słyszałam o sytuacji braku miejsc kiedy Ty już tam jedziesz trzy kolezanki mialy taką sytuację, dzwoniły że akcja porodowa w toku i jada a otrzymały odpowiedź ze wszystkie sale porodowe sa zajete i muszą siesie udać do innej placiwki. ProFamilia orywatnie jedynie?

reklama
Hej dziewczyny czy ktoś byl na kwalifikacji w Medeorze?chodzi mi o to czy przyjmuja do porodu kobiety z cukrzycą ciążową i nadciśnieniem tętniczym? Albo Salve.. choć tam słyszałam o sytuacji braku miejsc kiedy Ty już tam jedziesz trzy kolezanki mialy taką sytuację, dzwoniły że akcja porodowa w toku i jada a otrzymały odpowiedź ze wszystkie sale porodowe sa zajete i muszą siesie udać do innej placiwki. ProFamilia orywatnie jedynie?
Profamilia już nie działa, a do medeora i salve najlepiej zadzwoń do rejestracji i się spytaj o tą cukrzycę. A kiedy te sytuacje w salve miały miejsce?

Ostatnia edycja:
Ponawiam prośbę ktoś coś więcej o Madurowiczu
A co więcej chcesz wiedzieć? Ja leżałam 3 razy na oddziale patologii ciąży a pod koniec września urodziłam tam synka SN. Samo przyjęcie do porodu było szybkie i dobrze zorganizowane, nie mam nic do zarzucenia personelowi- przyjechałam z saczacymi się wodami więc szybko na wózku wiezli mnie na górę. Sam poród był szybki, nawet nie zdążyli podać mi znieczulenia. Później niestety miałam krwotok bo trochę łożyska zostało w macicy - ja tylko pytałam z dzieckiem ok, a lekarze działali. Było przy mnie 5 osób, pani ordynator mnie łyżeczkowala i szyła szyjkę. Potem dokończył lekarz, ale wszystko odbyło się sprawnie, mąż został o wszystkim dokładnie poinformowany. Fakt że porodówka nie jest najnowsza, ale personel rewelacja, ja osobiście polecam

A co więcej chcesz wiedzieć? Ja leżałam 3 razy na oddziale patologii ciąży a pod koniec września urodziłam tam synka SN. Samo przyjęcie do porodu było szybkie i dobrze zorganizowane, nie mam nic do zarzucenia personelowi- przyjechałam z saczacymi się wodami więc szybko na wózku wiezli mnie na górę. Sam poród był szybki, nawet nie zdążyli podać mi znieczulenia. Później niestety miałam krwotok bo trochę łożyska zostało w macicy - ja tylko pytałam z dzieckiem ok, a lekarze działali. Było przy mnie 5 osób, pani ordynator mnie łyżeczkowala i szyła szyjkę. Potem dokończył lekarz, ale wszystko odbyło się sprawnie, mąż został o wszystkim dokładnie poinformowany. Fakt że porodówka nie jest najnowsza, ale personel rewelacja, ja osobiście polecam
Właśnie chciałabym tam rodzic gdyby medeor nie wypalił. A tam będę wiedziała dopiero po wizycie kwalifikacyjnej w 36 tygodniu ale chce mieć też drugi szpital. Jak się dowiedzieć czy mogę tam rodzic? Dodam że nie jestem z Łodzi a około 70-80km dzięki mnie od miasta więc chcę być dobrze przygotowana. Czy tam można jakoś zadzwonić zapytać tylko gdzie na stronie jest nr izby przyjęć i oddziału no ale raczej tam to linie kiepsko zajmować takimi pytaniami chyba

Właśnie chciałabym tam rodzic gdyby medeor nie wypalił. A tam będę wiedziała dopiero po wizycie kwalifikacyjnej w 36 tygodniu ale chce mieć też drugi szpital. Jak się dowiedzieć czy mogę tam rodzic? Dodam że nie jestem z Łodzi a około 70-80km dzięki mnie od miasta więc chcę być dobrze przygotowana. Czy tam można jakoś zadzwonić zapytać tylko gdzie na stronie jest nr izby przyjęć i oddziału no ale raczej tam to linie kiepsko zajmować takimi pytaniami chyba
Madurowicz jest szpitalem o III stopniu referencyjnosci czyli tam raczej muszą Cię przyjąć na Izbie, nie musisz dzwonić i się zapowiadać. No chyba że byłoby bardzo dużo porodów w jednym czasie, ale nie wiem czy tak się zdarza żeby odesłali - może wtedy przewożą do innego szpitala? Ja słyszałam jak sama szukałam szpitala że właśnie madurowicz i matka polka muszą przyjmować wszystkie porody

Ja rodziłam trójkę dzieci w Madurowiczu, ciążę za każdym razem prowadziła doktor Kuzmecka, notabene przyjmuje w szpitalu w poradni jak i prywatnie w łodzi. Cudowny szpital, teraz jest po remoncie, więc skończył się problem z zapadniętymi łóżkami, personel wspaniały, polecam z czystym sumieniem :)

No właśnie dr Lech jest specyficzny - no ale moment , doktor jest dla mnie czy ja dla niego ? Powiedział ci jedno zdanie i sama powiedziałaś , że się zamknęłaś - i właśnie tak ten lekarz ( jak dla mnie) traktuje kobiety - najlepiej by się zamknęły , gorzej niż do rzeczy, bo np do szafy by ją zamknąć to trzeba się wysilić i podejść i ją zamknąć. Ja nie jestem z tych kobiet, które dają się pomiatać innym ludziom i być im posłusznym , bez względu czy to lekarz , prawnik czy robotnik na budowie. Jestem człowiekiem, szanuję siebie i tego samego wymagam od innych. Mam prawo do wypowiadania swoim myśli na głos i nikt nie będzie mnie uciszał ani na mnie krzyczał. Dr. Lech jak dla mnie mógłby pracować jako weterynarz , choć i do zwierząt trzeba mieć podejście bo mogą odwdzięczyć się boleśnie.

Chciałam nadmienić , że doktorkowi pomachałaś papierkiem od neurologa ze wskazaniami do CC. Ciekawa jestem jego zachowania , gdybyś papierka nie miała tak jak ja . Bo chciałabym ci powiedzieć , że w 21 wieku u nas w Polsce Naczelna Rada Ginekologów i Położników ustanowiła, że kobieta , która miała już raz CC ma prawo wyboru , w jaki sposób chce rodzić przy kolejnej ciąży. Powtórzę bo może przeoczysz "ma prawo". Większość kobiet o tym nie wie, ty pewnie też nie wiedziałaś. Tak mamy do tego prawo i wkurza mnie to machanie papierkiem od "specjalisty" by mieć CC a Dr. Lech powiedział , że ma w nosie Radę Ginekologów i Położników, więc moment on jest nad nimi czy pod nimi?

Chciałam jeszcze dodać , że niestety w 21 wieku u nas w Polsce zdarzają się i ginekolodzy i gabinety, gdzie lekarz "na oko" stwierdza , czy kobieta jest czy nie jest w ciąży bez jakiegokolwiek badania . Nie do wiary prawda ? No nie do wiary ale niestety takie przypadki nadal są . Osobiście znam około 10 kobiet, które niedawno rodziły i nie wiedzą , że w ciąży są obowiązkowe 3 USG prenatalne , wśród nich są takie, które w czasie całej ciąży miały w ogóle 1 USG . I to wszystko u nas , w "mieście Łodzi".
Zresztą masz przykład po wypowiedzi Rybka89

Nie wiem do którego Pietrzaka chodzisz. Moją ciążę prowadzi Michał Pietrzak , niestety nie pracuje w żadnym szpitalu . Przyjmuje tylko w Parkowa Med na 3-go Maja . Na każdej wizycie masz USG w cenie wizyty, w razie nagłych sytuacji piszesz smsa, odpisuje ci w miarę szybko, wiadomo jak robi badanie pacjentce to nie będzie rzucał wszystkiego by ci smsa napisać. USG prenatalne możesz zrobić u niego ale wtedy więcej się płaci (logiczne bo przecież wizyty są prywatne) , ale jeżeli nie chcesz u niego to możesz sobie zrobić u kogoś innego (polecam Dr. Dudarewicz - najlepszy w łodzi od USG , albo Dr.Perenc ale do niej też ciężko się dostać ) .
Osobiście po swoich przejściach i teraz 7-mej ciąży mogę doradzić , że dobrze jest chodzić do lekarza , który pracuje w szpitalu gdzie chcesz rodzić . Polecam Salve lub Medeor i prowadzić ciążę u jakiegoś lekarza , który tam pracuje .

Temat ma już trochę czasu ale chcialabym wrócić bi mam kilka pytan o Salve i poród w ramach NFZ. Jesli ktos jeszcze mógłby pomoc bardzo i proszę o informację czy mozna wynajac prywatna położną? I jak wygląda sprawa ze znieczuleniem przy porodzie?

Ja rodziłam 2 dzieci w Medeorze na NFZ. Badzo polecam można też tam wynając prywatną położna. Położna jest przy Tobie przez cały poród, robi wszystko aby urodzić szybko i bezpiecznie, nie ma zmian dyżurów i nie musisz się martwić że będziesz leżeć i czekać aż ktoś łaskawie się Tobą zajmie..

reklama
Hej
Czy któraś z Was rodziła w Matce Polce ? Miałyście jakiegoś lekarza ginekologa który przyjmował właśnie w tym szpitalu?

Do góry