reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne - ŁÓDŹ I OKOLICE

Gdzieś czytałam (chyba właśnie na gazeta.pl), że kobiety, które rodziły w Salve były bardzo zadowolone. Za taką cenę chyba trudno nie być:-) Podobno cały personel bardzo miły, życzliwy i pomocny. Skoro to prywatna klinika to na pewno musi się odznaczać wysokim standardem traktowania pacjentek. Ich lista lekarzy dostępna na ich stronie też jest niezła.

reklama
Ciężki wybór z tym szpitalem, zastanawiam się czy nie lepiej już rodzić w domu ;-)
Hehe, też się zastanawiałam, ale jak tylko o tym wspomniałam to rodzinka wpadła w panikę i mnie zakrzyczała:-) Jak się na to zdecyduję to nikomu słowa nie pisnę dopóki nie będzie po fakcie:-) Ale strach faktycznie we mnie zasiali, bo moja mama miała prawidłową ciąże i nagle w trakcie porodu okazało się ze coś jest nie tak, natychmiast wylądowała na stole, ledwo ją odratowali i kilka dni na OIOM-ie leżała, więc rozumiem jej obawy:no:

Dziewczyny, czy któraś z Was mogłaby mi polecić położną z ICZMP? Konkretnie z Oddziału Perinatologii (III).

I może któraś z Was podzieli się ze mną wrażeniami po cesarskim cięciu na tym właśnie oddziale? Najprawdopodobniej mój Oluś właśnie w ten sposób przyjdzie na świat, gdyż uparcie leży poprzecznie, a to już 31 tc.

Witam dziewczyny. Ja mam pytanie. Moze juz padlo na tym watku ale ja musialam go przeoczyc. Chodzi o to czy ktora z was cos wie na temat ginekologa Witolda Malinowskiego i szpitala w Kutnie gdzie podobno przyjmuje?

Profesor Malinowski jest ginekologiem mojej mamy i zawsze miała ona o nim jak najlepszą opinię - bardzo dobry specjalista (od wielu lat ordynator oddziału ginekologicznego w szpitalu w Kutnie), spokojny i wyrozumiały. Co do warunków na porodówce w Kutnie, to też słyszałam pozytywne opinie. Co do prof. Malinowskiego, to przyjmuje prywatnie w Żychlinie.

Zajrzyj na stronki: Witold Malinowski, Bardzo Dobry ginekolog, Żychlin - opinie w wyszukiwarce i rankingu lekarzy ZnanyLekarz.pl, tam jest trochę opinii.
Witold Malinowski, Ginekolog położnik, Żychlin. Ranking Lekarzy

Poza tym: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Kutnie Szpital Rejonowy im. A.Troczewskiego

Dziewczyny, czy któraś z Was mogłaby mi polecić położną z ICZMP? Konkretnie z Oddziału Perinatologii (III).

I może któraś z Was podzieli się ze mną wrażeniami po cesarskim cięciu na tym właśnie oddziale? Najprawdopodobniej mój Oluś właśnie w ten sposób przyjdzie na świat, gdyż uparcie leży poprzecznie, a to już 31 tc.

Ja rodziłam na tym oddziale w lipcu. Miałam CC. Nie miałam żadnej "swojej" położnej. I byłam bardzo zadowolona z opieki.

Mam pytanko należę do osób otyłych i termin mam na 01.12 jak traktowane są ciężarne z dużą nadwagą bo słyszałam że patrzy się na nie jak na monstra?

reklama
Do góry