reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, kliniki,lekarze, połozne KRAKÓW

_Agatka_ pisze:
A ja właśnie przygotowuję się do porodu. Termin mam na 10.10. Juz sie troche denerwuje ...
Planuje urodzic mojego dzidziusia na Kopernika, chcialam spytac, czy ktos tam ostatnio rodzil i czy ma tam jakis dobry kontakt do poloznej??? Bardzo mi na tym zalezy....

No i chetnie poczytam o doswiadczeniach, co radzicie, co odradzacie itp.  :)

Agatko ,jeśli jeszcze masz siłe to przejedź się na galla .Naprawdę super opieka i ja osobiście jestem ogromnie zadowolona i za nic nie płaciłam .Na kopernika nie możesz liczyć na miłą opiekę położnej .Moja siostra zapłaciła położnej za opiekę a ona i tak ją olała a ja tam rodziłam 9 lat temu i byłamzadowolona że dobrze opiekują się dziećmi.Także zastanów się dobrze ,bo na galla nie dałam ani grosza a wzyscy gonili

reklama
Różne są opinie na temat Kopernika. Ja raczej juz się zdecydowałam, ze względu na opiekę i fachowców tam pracujących. Sama tez mam ginka z Kopernika, teraz tylko chcialabym sie skontaktowac z jakas polozna..... zna ktoras z Was moze fajna polozna na Kopernika???

Nie wiem, czy nikt juz nie czyta tych postow. :( Ja caly czas czekam na info na temat Kopernika i tamtejszych poloznych :( moj termin zbliza sie juz powoli :)

Jeśli chodzi o zeromskiego towystarczy tam pojchechać kiedy się chce i poprosić o mozliwosć obejrzenia porodówki - nie ma z tym probkemu - chyba ze wszytkie sale sa zajete.
Co do moich wrazeń z porodu to ja dodam, ze jest jedna duż wada teg ospzitala. Jeśli chcesz ZZO to albo musisz mieć znajomosci albo ogromne bóle. Ja miałam jedno i drugie a i tak nie udało mi sie go dostać - anastezjolog (jeden na dyżurze!!!) musiał isć do operacji!!!! Takze jeśli któras chce ZZO to nie Zeromski. Reszta tak jak pisałąm wczesniej i tak jak pisałą Catherinka i Dara

Niestety ja też boleśnie doświadczyłam tego, że w Żeromskim nie da się doprosić ZZO, mimo, że miałam do niego wskazania.
Na pewno nie pójdę tam rodzić drugi raz (no chyba że można iść z własnym anestezjologiem ;-)

Poza tym całkiem spoko - porodówka rewelacyjna, położne - jedna super, inne ujdą. Gorzej na oddziale poporodowym - ale tam to już człowiek tylko czeka na wypis i w sumie nie zwraca uwagi na "szczegóły" ;)

Witaj Agatko!
Nie wiem , czy nie za późno na odpowiedź;nie masz suwaczka:-)
Na Kopernika mogę polecić położną Hanię Wyszogrodzką porodówka 2 piętro. Co prawda ja jestem w dziale "staramy się ", ale kilka moich koleżanek u niej rodziło. Poza tym neonatologia jest tam na najwyższym poziomie:-) Prof Lauterbach czyni cuda dla wcześniaków:-)
Pozdrawiam

czesc dziewczyny :-)
jestem na etapie staran o dzidzie, ale podczas tych staran chce znalesc sobie dobrego lekarza i znalesc szpital w Krakowie.
Zastanawialam sie nad prywatna klinika w Niepolomicach.
Doradzcie mi dobrego lekarza w Krakowie, najchetniej takiego, ktory moze potem przyjac moj porod albo przeprowadzic cesarke.

reklama
Forumka, nie wiem czy szukasz lekarza prywatnego czy państwowego. Ja prywatnie chodziłam do Kusia. pracuje w Narutowiczu. Bardzo sympatyczny człowiek i wiele osób dobrze o nim mówi. nie wiem jak z cesarką bo ja chciałam rodzić naturalnie i się udało. A pobyt w szpitalu wspominam dobrze, część sal jest wyremontowana więc warunki są przyzwoite- oddzielna łazienka, telewizor (choć mi to akurat nie w głowie było oglądanie), pielęgniarki i położne bardzo miłe (a ja jestem wrażliwa bardzo na złe słowa i nawet spojrzenia), dbają bardzo o to żeby świeża mamusia nauczyła się zajmować dzieciaczkiem, uczą cierpliwie przystawiania do piersi. poza tym w części wyremontowanej jest bardzo czysto..nie wiem jak w pozostałej..wiadomo że jak są wspólne łazienki to może być gorzej.

Do góry