maxwell
dla siebie musisz mieć tylko podkłady poporodowe lub podpaski grube i majtki- jakie chcesz byle nie stringi;-)
dla dziecka jeśli nie chces zeby ubierały Ci w tetre musisz wziąć pampersy swoje
nie mają kremów dla dziecka na odparzenia- chciały ode mnie na szczescie w tych pakietach prezentowych był sudocrem to mi nim smarowały małego.
Jesli bediesz sama przewijać dziecko to weź sobie też mokre chusteczki-były tez w jednej paczce teraz jak rodziłam ale dostałam tą drugą paczke poznej i gdybym nie miala chusteczek to by była kicha....
lewatywy nie musisz miec- ja wogóle nie iałam robionej, bo lekarz powiedzial ze narazie nie trzeba, ale połone chciały mi dać i nie chciały mojej.
ubranek nie musisz miec swoich- ale oni wtedy ubierają dziecko tylko w kaftanik-obwijają pieluchami i wkładają w rożek- tak że dziecko wygląda jak taki boroczek
poród rodzinny jest bepłatny- tylko w ostatniej fazie porodu wpuszczają faceta
ja jednak sie zawiodłam na położnych- po 1 miałam dostać znieczulenie - i tylko po to jechałam rodzić do Rybnika- przetrymały mnie na łóżku pod ktg do mega bóli
az ni eumialam juz całkowicie wyleżeć i powiedziały że mam 6cm rozwarcia i że juz sie nie opłaca dawać znieczulenia
i jescze "miła" pani położna powiedziała mi że juz bardziej nie będzie boleć
ojj jak żałowalam ze jej uwierzylam
genralnie trafłamna dwie takie szmaty że szkoda gadać-żałowałam jak cholera że pojechałam do Rybnika- no ale cóż...
do tego jedna położna wiedziaa lepiej ode mnie co ja czuje-jak jej mówiam że boli cholernie to mowila że nie boli, a jak parłam i musiałam przestać bo z wycienczenia mdlałam, to mi mówiła że nie
chyba lepiej wiem kiedy mdleje
no i nacinają hurtem wszystkich- jednadziewczyna która leżała ze mna na sali jeden dzien nie była nacięta , bo im sie zestawy pomyliły i zamiast zestawu do cięcia miały zestaw do szycia i kiedy juz ją chciała naciąc okazało sie że nie ma czym- i nie pękła ani nic- wiec wyszło na to że chciała ją naciąc w momencie kiedy to nie było konieczne...........
a co do znieczulenia to jescze kilka dziewczyn tez miało dostać znieczulenie i też nie dostałły