Mada Pomada
Zaangażowana w BB
Ja mam lekarza nie z Kopernika. A w PPC to nic nie mówią, mam wrażenie że zawsze ciągnę ich za język.Powiem tak i na 2 piętrze i na parterze są fajne położne, pomocne. Moja gin jest na parterze na pato i byłam po porodzie na parterze. Jest doradca laktacyjny ( fajna dziewczyna). Co prawda nie wiem jak to wygląda z tym myciem maluchów, moją dawałam do mycia codziennie, aczkolwiek wyznają teraz zasadę że im mniej tym lepiej tzn po kąpieli nie smarują niczym malucha, maść na odparzenia dopiero dają jak wystąpi odparzenie. Moja siostra dostała ok 2 godziny po CC małego, z resztą i tak będzie w stanie opiekować się dzieckiem dopiero jak postawią Cię na nogi. A Twój lekarz nic Ci nie mówił? Tak z ciekawości, czemu nie chcesz myć dziecka?
Ja tez wyznaję zasadę że im mniej tym lepiej. Chce myć dziecko, ale nie chce kąpać codziennie to ciałko i skóra są tak delikatnie że codzienne zmywanie (nawet woda) naturalnego płaszcza lipidowego jest MOIM zadaniem, zupełnie niepotrzebne.
Czyli dla dziecka nie brać zupełnie nic, oprócz rzeczy na wyjście?
No właśnie obawiam się że dostanę dziecko po wielu godzinach napojone sztucznym mlekiem