reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

hej,

czytałam, że któraś z Was leżała na 2p w sali 2 osobowej - czy chodzi o położnictwo? Napiszcie coś więcej o tym oddziale na który się trafia po porodzie na parę dni.
Interesuje mnie czy tam są duże sale (tzn wieloosobowe).
No i się zdziwiłam że któraś z Was pisała o mleku - że jeśli nie starcza to dają hipp bio combiotic.
Czy też widziałyście takie mleczko?
Bo ja słyszałam że kiedyś dawały Enfamil w takich buteleczkach - on podobno jest najlepszy dla takich maluchów...
Bardzo proszę o odpowiedź - z góry dziękuję bardzo!! :)

reklama
cześć dziewczyny - podczytuję Was od kilku miesięcy, ale dopiero dziś zdecydowałam się o coś zapytać: mianowicie mam skierowanie do przyjęcia na środę - najbliższą - i już się boję !!! to moje pierwsze dziecko, w dodatku uparty maluszek patrzy uparcie pupą na świat, w związku z czym mam zaplanowaną cesarkę. Czy któraś z Was wie może, czy jeżeli mam skierowanie wystawione przez lekarza z Poradni Patologii Ciąży to czy jak przyjadę rano to mam ustawić się w tej byyyczej kolejce w rejestracji? czy działa to jakoś inaczej, bo nie mogę się tam dodzwonić by zapytać. Z góry dziękuję za odpowiedź i oczywiście za wszystkie cenne porady i informacje, którymi się dzielicie na tym forum :) no i oczywiście gratuluję wszystkim mamusiom, które już szczęśliwie są w domu ze swoimi maleństwami :) pozdrawiam serdecznie mimo śmiertelnego przerażenia ;)
Sylwk@ - pamiętam ta Panią sprzątającą z mojego pobytu w lutym, też miałam z nią małe starcie :) jak widać nic się nie zmieniło ;)

Ja mialam wpisane do ksiazeczki ciazowej przez lekarza, ze mam sie wstawic 16.6 o 8 rano w ambulatorium na parterze. Akurat nie bylo zadnej kolejki na szczescie :) do rejestracji juz sie nie idzie, ale mozesz sie upewnic moze jeszcze jakos...

hej,

czytałam, że któraś z Was leżała na 2p w sali 2 osobowej - czy chodzi o położnictwo? Napiszcie coś więcej o tym oddziale na który się trafia po porodzie na parę dni.
Interesuje mnie czy tam są duże sale (tzn wieloosobowe).
No i się zdziwiłam że któraś z Was pisała o mleku - że jeśli nie starcza to dają hipp bio combiotic.
Czy też widziałyście takie mleczko?
Bo ja słyszałam że kiedyś dawały Enfamil w takich buteleczkach - on podobno jest najlepszy dla takich maluchów...
Bardzo proszę o odpowiedź - z góry dziękuję bardzo!! :)

Jak ja bylam 16-19 czerwca to widzialam tylko buteleczki hipp bio combiotic. Moje malenstwo to dostawalo. Buteleczka plus hermetycznie zapakowany smoczek i gotowe :)

Hej,

dzieki za odpowiedzi co do mleczka - czasem rozne rzeczy sie slyszy o roznych firmach, to wolalam wiedziec - bo poza piersia czasem warto sobie ulzyc buteleczka :)

Ogolnie jesli chodzi o oddzial polozniczy to jednak lezy sie na nim pare dni i chcialam sie co nieco dowiedziec - bo o ile wiem tam kiedys byla taka wielka 8 osobowa sala - lozka wcisniete na sile byle wiecej i w ogole...

Ja rodziłam pod koniec maja, 2 dni leżałam na pooperacyjnej po cesarce, nie przynosili mi wtedy dziecka więc karmili je Nan pro 1, później jak byłam już na oddziale 2 razy poprosiłam o mm i dostałam enfamil.
I jak ja byłam to w łazienkach były już lusterka (1p) :)

reklama
Hej Dziewczyny:)
Wczoraj wybrałam się na mały rekonesans porodówki na Kopernika.
Udało mi się obejrzeć jedną salę porodową jest super... łazienka z prysznicem , poducha i piłka wszystko dla wygody mamusi:) Pani położna chętnie mi wytłumaczyła co i jak... pełen profesjonalizm.
Na 2 piętrze oddział poporodowy jest zamknięty ze względu na remont, wszystkie pacjentki są na parterze i 1 piętrze już po remoncie. Tam już nie zaglądałam by nie robić zamieszania:)
Niestety widać że okres urlopowy w pełni, ponieważ do rejestracji czekałam 30 min :(

Do góry