reklama
Ja chodzę do Kuczapskiej. Zaczęłam do niej chodzić prywatnie przed ciążą. Zaletą jest to, ze odkąd jestem w ciąży przyjmuje mnie na NFZ i nie naciąga na wizyty prywatne, można się konsultować smsowo. Nawet jesli nie ma do niej miejsc, to podaje np kiedy jest na izbie przyjęć.
Odradzam poród na Żelaznej. Niestety, szpital jest przepełniony, masa chętnych i rodzące kobiety czekają w izbie przyjęć lub zostają odsyłane do innych szpitali. Sami lekarze ze szpitala u których byłam na wizytach przyznają,że jest za dużo chętnych i raczej zniechęcają do porodu w tym szpitalu. Lepiej wybrać mniej popularny szpital i mieć gwarancję przyjęcia i uniknąć dodatkowego stresu w izbie przyjęć. Znajome polecają szpital praski (jest odnowiony i oferuje b dobre warunki), inflancką lub mandalinskiego.
Ja rodziłam w kwietniu 2017r w Domu Narodzin przy św. Zofii. Rodzilam kilka dni po terminie, na ktg zglosilam się w dniu terminu ale jeśli kogoś coś niepokoi to zawsze można przyjść później jeździłam kontrolnie co 2dni na ktg.
Na Izbę przyjęć trafiłam o 1 w nocy i tłumów nie było jednakże tylko jedna sala porodowa była wolna, a że przyjechała kobieta z komplikacjami to ona ją zajęła a mi ze względu na wczesną fazę porodu powiedziano że mogę poczekać na miejsce lub udać się do domu narodzin (z czego się bardzo cieszę!) W DN warunki rewelacyjne, nikt nie przeszkadza, pod nic nie jest się podpietym. Wanna, muzyka wszystko rewelacyjnie. Położne przemile i bardzo pomocne.
Po porodzie ponad 2h skóra do skóry, mierzenie itp. cały czas w naszej obecności. później trafiłam na salę dwuosobową (miałam to szczęście bo kobieta za mną leżała już w 5osobowej) i też na nic nie mogę narzekać. Nawet jedzenie nienajgorsze ;D
Jako że moje dziecko urodziło się stosunkowo małe (mimo że po terminie), to zrobiono mu dodatkowe badania by wykluczyć ewentualne nieprawidłowości. Ogólnie mam bardzo pozytywną opinię o tym szpitalu i kolejny raz chcę rodzić w tym samym miejscu. Może znów uda mi się tak dobrze ze wszystkim trafić
Na Izbę przyjęć trafiłam o 1 w nocy i tłumów nie było jednakże tylko jedna sala porodowa była wolna, a że przyjechała kobieta z komplikacjami to ona ją zajęła a mi ze względu na wczesną fazę porodu powiedziano że mogę poczekać na miejsce lub udać się do domu narodzin (z czego się bardzo cieszę!) W DN warunki rewelacyjne, nikt nie przeszkadza, pod nic nie jest się podpietym. Wanna, muzyka wszystko rewelacyjnie. Położne przemile i bardzo pomocne.
Po porodzie ponad 2h skóra do skóry, mierzenie itp. cały czas w naszej obecności. później trafiłam na salę dwuosobową (miałam to szczęście bo kobieta za mną leżała już w 5osobowej) i też na nic nie mogę narzekać. Nawet jedzenie nienajgorsze ;D
Jako że moje dziecko urodziło się stosunkowo małe (mimo że po terminie), to zrobiono mu dodatkowe badania by wykluczyć ewentualne nieprawidłowości. Ogólnie mam bardzo pozytywną opinię o tym szpitalu i kolejny raz chcę rodzić w tym samym miejscu. Może znów uda mi się tak dobrze ze wszystkim trafić
Hey,kobietki ja to temu rodziłam na żelaznej bliźniaczki,polecam z czystym sumieniem super szpital! Ale ja zawsze wiedziałam że tam będę rodzić ☺miałam z tamtąd super lekarza prowadzącego( chodziłam prywatnie wspaniały człowiek) który robił mi CC ,dodam że po CC wstałam następnego dnia i mało co mnie bolało.... Rana mała i niska ,jestem bardzo zadowolona ,dodam że lekarza zmieniałam 2 razy na początku ciąży bo mam wysokie wymagania.
reklama
Czy możesz napisać do kogo konkretnie chodziłas prywatnie? Będę ogromnie wdzięczna za informację.Hey,kobietki ja to temu rodziłam na żelaznej bliźniaczki,polecam z czystym sumieniem super szpital! Ale ja zawsze wiedziałam że tam będę rodzić ☺miałam z tamtąd super lekarza prowadzącego( chodziłam prywatnie wspaniały człowiek) który robił mi CC ,dodam że po CC wstałam następnego dnia i mało co mnie bolało.... Rana mała i niska ,jestem bardzo zadowolona ,dodam że lekarza zmieniałam 2 razy na początku ciąży bo mam wysokie wymagania.