reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpial w którym rodziłyście/zamierzacie rodzić?

Witam.
Termin mam na 11 lutego. Chciałabym rodzić w Madurowiczu, jednakże lekarza mam z Matki Polki. Czy orientujecie się dziewczyny, czy jest problem z przyjmowaniem rodzacych nie majacych swojego lekarza w tym szpitalu?
W Łodzi mieszkam od trzech lat i do tego lekarza trafiłam zupełnie przypadkowo, ale nasłuchałam sie tyle negatywnych opinii o matce polce, że mam dośc!
Znajoma w ubiegłym roku chciała urodzić w Madurowiczu i..... nie przyjeli jej:szok:
Czy macie kochane jakąś wiedze na ten temat?

reklama
Witam,
ja rodziłam w Madurowiczu w marcu 2008. Pierwsze pytanie jakie usłyszałam na izbie przyjęć to było "a do kto jest lekarzem prowadzącym?". Byłam w identycznej sytuacji jak Ty, czyli lekarz z ICZMP, a poszłam dlatego, że miałam termin. Nic się nie działo, a chciałam zrobić KTG, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Pani mi powiedziała, że nic nie zrobi. Potem zadzwoniła na oddział i usłyszałam, że dziś są miejsca (niedziela wieczór), a jutro już może nie być i wtedy mnie nie przyjmą, więc mam się decydować. I zostałam. Urodziłam w nocy z wtorku na środę, przez CC. Ale nikt nie traktował mnie inaczej niż innych dziewczyn, które tam swoich lekarzy miały. Z resztą pytanie o lekarza słyszała wtedy chyba każda przychodząca, więc to taki standard był :)

Witam.
Dzięki "ulanka" za odpowiedź. Z jednej strony to pocieszające, z drugiej okropne, że panuje jakaś zmowai biurokracja przy przyjęciach do szpitala:szok: Takie pytanie wogóle nie powinno padać! Wynika z tego , że jak masz szczęście i są miejsca, to cię łaskawie przyjmą. Straszne!!

Laski spokojnie-bez paniki!
;-)

Jesli nie maja łozek -normalne ze nie przyjma.A o lekarza pytaja bo to dla nich wazne pod wzgledem komplikacji czy przebiegu ciazy.Potrzebne im to do ew konsultacji.Rozmawiałam o tym wczoraj z jednym z lekarzy w Madurowiczu.Nie wiem jak sie nazywał bo złapałam go na korytarzu ( w biegu dosłownie).To ze nie ma sie tam lekarza w niczym nie przeszkadza.Ja mam lekarza ktory nie pracuje w ZADNYM szpitalu i w takim razie gdzie powinnam rodzic??:-D
Jedno jest pewne -ja bede rodzic jednak w Rydygierze.Duzo powodow sie na to składa ale najbardziej to ze na salach nie ma odwiedzin a w czasie tej paskudnej sytuacji epidemiologicznej jest to dla mnie jak znalazł tym bardziej ze chodze juz jakis czas z rozwarciem i bede rodzic (przed czasem zapewne) lada moment.

No i mam maluszka przy sobie non stop a nie na pietrze wyzej jak to jest teraz w madurowiczu.

Ja cały czas się waham, pomiędzy Salve Medica a CZMP. Za prywatnym szpitalem przemawia wszystko (łacznie z rekomendacją lekarzy) za wyjątkiem tego, że w razie komplikacji i tak będą mnie przewozić do CZMP, a to spory kawałek... Martwi mnie to. Jak na razie ciąża przebiega prawidłowo i wierzę, że tak już pozostanie aż do rozwiązania. Jednak nie mogę mieć pewności. Co do CZMP, to słyszałam, że to jedyny szpital, w którym można liczyć na ZZO w razie potrzeby, no i sprzęt i specjaliści najlepsi.

Może dodam jeszcze, że moja gin prowadząca jest z Madurowicza (ale tam nie chciałabym rodzić) i ma podpisany kontrakt w Salve.

Czy macie podobne zdanie?

Jedno jest pewne -ja bede rodzic jednak w Rydygierze.Duzo powodow sie na to składa ale najbardziej to ze na salach nie ma odwiedzin a w czasie tej paskudnej sytuacji epidemiologicznej jest to dla mnie jak znalazł tym bardziej ze chodze juz jakis czas z rozwarciem i bede rodzic (przed czasem zapewne) lada moment.

No i mam maluszka przy sobie non stop a nie na pietrze wyzej jak to jest teraz w madurowiczu.
Czyli jednak zdecydowałaś się na Rydygiera:-) To pocieszające, że chcesz tam rodzić po raz drugi. Znaczy się, ze nie jest tam tragedia:-)
A jest moze ktoś kto się tam wybiera pod koniec lutego? Ja mam termin na 27 luty, mam lekarza z tego szpitala, więc będe rodziła tam. Fajnie jakby któraś z was też tam była:-) W kupie raźniej;-)

Witam grudnióweczki :-)

Ja może zacznę od początku ...
właśnie z mężem wróciliśmy od lekarza, który nas prowadził ze szpitala Kopernika bo tam zdecydowaliśmy się rodzić i niestety poinformowała nas że w miesiącu grudniu szpital jest zamknięty potocznie mówiąc na "sprzątanie" :wściekła/y:
A ja mam termin na 24 grudnia ...
Jestem wsciekła bo zostało w sumie nie tak dużo czasu i znowu mieliśmy dylemat , który szputal wybrać no i oczywiście lekarza. Wybraliśmy Madurowicza ale nie mam lekarza może byście mi poleciły jakiegoś ;-) ? Byłabym bardzo wdzięczna.
Może wiecie jakieś "ciekawostki" odnośnie porodów w tym szpitalu, np: jak jest tutaj ze znieczuleniem, z cesarskim cięciem itd Każda informacja jest dla nas bardzo cenna.
Dziękuję Wam za odpowiedzi i życzę miłego wieczorku:-D

ja też zamierzam rodzić w Koperniku ale termin mam na koniec lutego i chyba do tego czasu to już "posprzątają" nie? :cool2::tak:

reklama
Hej Inke.mam proźbę, czy tak dla orientacji możesz mi podać cennik porodu i pobytu w salve m.Ja mam termin dopiero na czerwca, ale jak coś to zacznę już zbierać kasę ;)aha i ile wcześniej trzeba miejsce rezerwować?

Do góry