reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szkoła rodzenia.

U nas miało być darmowe, na stronie szpitala tak pisali i położna przez tel też tak mówiła. Na zajęciach okazało się, że obowiązkowa cegiełka 100 zl. I tak niewiele jeśli chodzi o teoretycznie 10 zajęć (nie wszystkie się odbyły), ale chodzi o zasadę. Skoro piszą darmowe to powinno być darmowe. Ale i tak nie żałuję bo warto. Nie wiem czy teraz znowu się nie wybiorę bo chciałabym w tamtym szpitalu właśnie rodzić i warto się z położnymi poznać. Poprzednio rodziłam w innym ale tam zlikwidowali oddział położniczy. Jeśli chodzi o to w którym tygodniu to chyba jakoś zapraszają od 6 miesiąca do szkoły rodzenia. Nie pamiętam.

reklama
u nas jest darmowa w pierwszej ciąży chodziłam z M i było fajnie teraz też bym chętnie poszła ale chyba trochę głupio...

Ewa, a czemu głupio? Twoje dziecko ma już prawie 3 lata więc mogło się co nieco zmienić w zakresie pielęgnacji noworodka itp ;-)
Ja też myślę o tym żeby się wybrać ale sama, bez męża który wtedy siedziałby z małym. Głównie po to, żeby nawiązać kontakty z położnymi.
Fakt, że jak chodziłam na szkołę rodzenia to się dziwiłam po co babki które już mają porody za sobą, chodzą :tak: A teraz wiem: dla relaksu ;-)

malutka80 - powiem szczerze, że na moich zajęciach też były 2 laski, które już miały dzieci i też dziwiłam si, że chodzą i mnie denerwowały bo czasami były mądrzejsze od prowadzących - tak im się przynajmniej wydawało. No i teraz sobie tak myślę, że jak pójdę to będę tak odbierana jak te dwie laski albo też będę się wymądrzać:-D no i mi głupio ale jeszcze przemyśle... Z tego co wiem to sam poród się już zmienił teraz podobno jest obowiązek położenia dziecka na długi czas na brzuchu matki po porodzie (o ile wszystko jest dobrze), a dopiero mierzenie, ważenie po tym czasie nie pamiętam czy to 30 min czy godzina.

ja też chodziłam do bezpłatnej szkoły rodzenia,( u nas zapisy po 20 tygodniu) dostałyśmy nawet darmowe próbki, u nas też było pół godziny wykładu, a pół godziny ćwiczeń,z teorii nie skorzystałam, bo już wszystko wiedziałam, a z oddychania przeponowego też jakoś wykorzystałam trakcie porodu :-D, jednak tak się złożyło że rodziłam z jedną z położnych, która tą szkołę prowadziła i byłam bardzo wdzięczna, poza tym spotkać wiele dziewczyn na podobnym etapie życia to też fajna sprawa, później można się umawiać na wspólne spacerki z wózkiem :-)

reklama
My zaczynamy we wtorek, ale nie w tej co chciałam, na tamta czekam jeszcze 2tyg. Aż rusza i dowiem się czy się dostaliśmy, bo zapisy smsowo były :eek:
Juz się doczekać nie mogę :-)
Ktora juz uczęszcza ?

Do góry