reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szkoła rodzenia

reklama
Hej Dziewuszki :-) Podaje parę informacji dotyczących szkoły rodzenia podlegającej szpitalowi w Policach. Szkoła mieści się w Szczecinie w szpitalu na Unii Lubelskiej. Ogólnie zajęcia są więc w Szczecinie. Na jedne zajęcia jedzie się tylko do Polic, aby zwiedzić oddział położniczy. Najbliższy kurs zaczyna się 04 stycznia i kończy na początku marca. Zajęcia są zazwyczaj we wtorki od 17.00 do 19.00. Prowadzi je położna p. Teresa Wiatrowska - Górecka, pracująca na oddziale w Policach. Jeżeli będzie dużo chętnych, to wtedy dzieli zainteresowanych na wtorki i czwartki. Cena kursu, to 440 zł możliwa do zapłaty w dwóch ratach. Więcej info. dotyczących szkoły na stronie: Czekam na info. o innych szkołach rodzenia w Szczecinie. Pozdrawiam ;-)

Ostatnia edycja:
Zapisałam się właśnie do przyszpitalnej szkoły rodzenia - zaczynamy 2 lutego:-):-):-)
Można zapisać się na same wykłady - koszt 100pln lub tylko na praktyczne ćwiczenia 100pln, lub na oba jednocześnie co też wybrałam:-) Czuję się zielona i mam nadzieję że troszkę mój strach się zmniejszy po tych spotkaniach

Od 25tyg. też mam zamiar chodzić do szkoły rodzenia ( w Wałczu jest darmowa), w poprzedniej ciąży też chodziliśmy z mężem do darmowej. Z pewnością warto, uczą że nie nia taki poród straszny :) jak już przerobiliśmy wszystkie tematy naprawdę nie bałam się porodu wręcz byłam ciekawa jak to będzie. Zawsze na zajęcia przychodziła jakaś dziewczyna żeby podzielić się swoją historią z porodu. Byliśmy na 2 porodówkach, 2 różnych szpitali (w Trzciance i Pile). Uczyłam się oddychać w czasie porodu (przecież to takie ważne), dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy o pielęgnacji maluszka, poznałąm inne ciężarówki :) super. W styczniu idę zobaczyć jak to wygląda w Wałczu. W końcu rodziłam w wodzie w Trzciance, teraz ponoć nie ma już tam porodów w wodzie...a szkoda.
Bardzo ważne było to że mój mąż zrozumiał jak to będzie- że dużo w porodzie to fizjologia, ogromna praca kobiety, ale też jak ważne jest wsparcie połówki w całej ciąży, podczas porodu no i zaraz po porodzie

Dziewczynki z Lublina, powiedzcie mi prosze do jakich szkół rodzenia chodzicie lub będziecie chodzic i gdzie? Ja tez bym chciała ale nie wiem czy męża namówię i czy to ma sens bez niego :/ Ja chcę rodzić na Staszica stamtąd mam Gina. :) pozdrówka :*

reklama
Ja też wybieram się razem z mężem do sr przy szpitalu, w którym zamierzam rodzić. Jest to wymagane do tzw. porodu rodzinnego. Spotkań jest 10 - 2 razy w tygodniu przez 5 tyg., tylko godzina beznadziejna bo 16. Do tego można przyjść bez żadnych zapisów w dowolny wtorek i rozpocząć cykl. Tochę to dziwne, bo każda para może być na innym etapie. Koszt całości 350 zł. Ja zacznę będąc już w 28 tygodniu.

Do góry