reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

ja się zastanawiam nad ta pościelą, ma 14 elementów i nie ma kosmicznej ceny, chociaż z drugiej strony kusi mnie feretti
~14 el. POŚCIEL 90 x 120 ~ 3 GRATISY ~ BABYCODE ~ (695160253) - Aukcje internetowe Allegro

Co do pościeli to mam Feretti i uważam, że to najlepsza dostępna pościel. Bawełna jest świetna, a aplikacje pięknie haftowane. Uważam, że poduszka i kołderka są niepotrzebne, poduszka w ogóle jest odradzana na początku, chyba, że taki klin, jak dziecko ulewa. Z kołderki mój synuś się odkopuje, tak, jak spod kocyka, wolę śpiworek, bo mam pewność, że dziecko nie zmarznie, a dla noworodka becik. Ja korzystam ze śpiworka Feretti, który też jest w kolekcji i pięknie to razem wygląda. A najważniejsze, że ochraniacz ma wyjmowany wkład do prania i pierze się tylko powłoczkę, co przy cotygodniowym praniu jest bardzo wygodne, bo nie wyobrażam sobie stanu tego wypełnienia po kilkudziesięciu praniach.

reklama
Co do pościeli to mam Feretti i uważam, że to najlepsza dostępna pościel. Bawełna jest świetna, a aplikacje pięknie haftowane. Uważam, że poduszka i kołderka są niepotrzebne, poduszka w ogóle jest odradzana na początku, chyba, że taki klin, jak dziecko ulewa. Z kołderki mój synuś się odkopuje, tak, jak spod kocyka, wolę śpiworek, bo mam pewność, że dziecko nie zmarznie, a dla noworodka becik. Ja korzystam ze śpiworka Feretti, który też jest w kolekcji i pięknie to razem wygląda. A najważniejsze, że ochraniacz ma wyjmowany wkład do prania i pierze się tylko powłoczkę, co przy cotygodniowym praniu jest bardzo wygodne, bo nie wyobrażam sobie stanu tego wypełnienia po kilkudziesięciu praniach.

Mój syn to też straszny kopacz był, od początku, ale becik się nie sprawdzał, bo mały się pocił ( i nadal się poci) jak smoczysko. Mieliśmy śpiworek i z niego korzystaliśmy, potem kołderka. A ochroniacz mieliśmy bez wyjmowanego wkładu i chyba dobrze trafiliśmy, bo wygląda idealnie, po tylu praniach...

A ja wiekszosc rzeczy zaczne kupowac w trzecim trymestrze, na jesieni. Na razie praktycznie nei mam nic.

Ja pewnie też. We wrześniu przywieziemy ubranka z Polski po starszym synku. A potem będę uzupełniać. Już zrobiłam wstępne rozeznanie, a potem będę szaleć po sklepach. Mój synek już się doczekać nie może. Zawsze jak idziemy oglądać, pakuje do koszyka - niezależnie od rozmiaru i koloru.;-)

kombinezonki rewelacja:-) tez planuje zakup ale czekam az bede wiedziała kto tam we mnie siedzi...bo mi sie marzy taki jak ma moja znajoma różowy z misiem...taki piekny ze szok...albo jej skubne go:-p

ja zakupiłam juz pierwszą porządna rzecz...zdjęcie przykładowe bo przesyłka jeszcze nie dotarła do mnie:-)
picture9426.jpeg

a te maleństwa to może nie na zime ale pewnie sie przydadzą, w dodatku za cene niecałych 2 zł za sztuke w moim geant...bawełniane i milutkie
picture9427.jpg

a to kupiłam bo mi sie strasznie spodobało...jak bede miała chłopczykla to oddam znajomej która we wrzesniu rodzi...chyba do tego czasu bede wiedziała płec mojego dzidziula:sorry2:

picture9428.jpg

Piękne rzeczy. Łóżeczko z szufladą to dobra rzecz. Ja też miałam. Ubranka pierwsza klasa - rozczulają bardzo...

Znalazłam coś takiego jak leżaczek - bujaczek tyle, że w tym jest jeszcze huśtawka. Wszystkie są z fisher price... tyle, że różnią się ceną od 300 do 500 zł i kolorem. Tylko się zastanawiam, czy różnią się czymś jeszcze....:confused: Może któraś z was odkryje tę zagadkę ;]

FISHER PRICE HUSTAWKA LEZACZEK BUJACZEK 3w1 GRATIS (698032573) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER PRICE J7811 HUŚTAWKA LEŻACZEK DELUX 3w1 (703534051) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER PRICE HUŚTAWKA leżaczek BUJACZEK 3w1 -10% (704233750) - Aukcje internetowe Allegro

dopiane:
jedno doszłam... jest tańsze z 300 zł bo z USA... swoją drogą ciekawe ile to tam kosztuje...

Ostatnia edycja:
Nikki wszystko 56-62. Mam też kilka 50tek,w razie gdyby dzidzia się bardzo malutka urodziła no a większych narazie nie kupowałam,bo prawdopodobnie dostanę w spadku. Dziewczyny a co myślicie o kupowaniu ubranek w second-handach ?

reklama
Nikki wszystko 56-62. Mam też kilka 50tek,w razie gdyby dzidzia się bardzo malutka urodziła no a większych narazie nie kupowałam,bo prawdopodobnie dostanę w spadku. Dziewczyny a co myślicie o kupowaniu ubranek w second-handach ?

moja bliska koleżanka kupuje i ma tyle ciuszków nakupowane a takie cudenka że jak mi powiedziała skąd je ma to poprostu tak mi oczy wyszły nawierzch że normalnie wierzyć mi się nie chciało bo normalnie takie super że wogóle nie widać żeby były używane:tak:dla malutkich dzieci jak najbardziej dla takich już 2-3 latek trzeba poprzebierać bo jednak jak mówi wtedy juz sa nieco podniszczone ale też zależy ;-)a dla malutkich do roczku co nie chodzą poleca mi co i ja kilka razy sobie coś kupiłam i zadowolona jestem(nawet z mętką ze sklepu takze kupiłam widocznie komuś jednak niespasowały co odrazu oddano):-)

Do góry