reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepionki

Mit siódmy. "U mojego dziecka nie wystąpiły reakcje po szczepieniu, a więc nie ma powodu do zmartwień"

Podanie szczepionki może spowodować wystąpienie długoterminowych reakcji ubocznych takich, jak zaburzenia układu oddechowego, zaburzenia układu immunologicznego, kłopoty z koncentracją, alergie, rak i wiele innych, których nie notowano 30 lat temu.

Składnikami szczepionek są również znane kancerogeny takie jak: thimersol, fosforan duminy, formaldehyd.

Dr Harris Coulter utrzymuje, że "szczepienia powodują występowanie zapaleń mózgu znacznie częściej, aniżeli władze chcą to przyznać. Mogą one występować u 15 - 20 % przypadków"

Miliony dzieci uczestniczą w tym eksperymencie a władze medyczne nie robią nic, by rozpoznać długoterminowe uboczne efekty szczepień

Można więc stwierdzić, że długoterminowe negatywne efekty szczepień są w oczywisty sposób ignorowane przez odpowiednie służby medyczne, pomimo silnej korelacji szczepień i wielu chorób przewlekłych z kolagenozami włącznie.

Mit ósmy: "Szczepienia są jedynym mołliwym sposobem ochrony"

Większość rodziców czuje się zmuszona do stosowania szczepień u swoich dzieci. Z jednej strony w niektórych krajach istnieje przymus fizyczny, w innych natomiast presja masmediów jest tak duża, że niedoinformowany rodzic uznaje szczepienie za mniejsze zło i dla świętego spokoju szczepi dziecko. Nie ma niestety środków zabezpieczających w 100% przed zachorowaniem. Podczas epidemii cholery w roku 1849 szpitale stosujące "oficjalną medycynę" notowały 48 - 60% śmiertelność, podczas gdy szpitale stosujący leki homeopatyczne notowały śmiertelność do 3 %. Jest to jeden z przykładów luk w naszej wiedzy.

reklama
Wraz z wprowadzeniem antybiotyków i szczepień ani czas naszego życia nie uległ wydłużeniu, ani współczynnik zgonów nie zmalał. Zanotowano natomiast nienaturalny wzrost wydatków na służbę zdrowia. Innymi słowy pieniądze przeznaczone na poprawę naszego zdrowia i życia weszły do kieszeni biznesu. Wydatki dotyczą Stanów Zjednoczonych, kiedy po "zimnej wojnie", zdecydowano się nadmiar pieniędzy ulokować między innymi w lekach. W Polsce sytuacja nie wygląda tak różowo. Brak powszechny pieniędzy na środki czystości, papier toaletowy i maszyny do wyparzania naczyń, ułatwiają zakażanie. A można by poprzez wprowadzanie wyparzarek w szpitalach w istotny sposób ograniczyć np. zakażenie m.in. wirusem żółtaczki.

Mit dziewiąty: "Szczepionki są zalecane czyli obowiązkowe"

W USA możliwe są zwolnienia ze szczepień z trzech powodów:

W 50-ciu stanach USA możliwe są zwolnienia od szczepień z powodu występowania chorób w rodzinie zwiększających możliwość występowania reakcji ubocznych.

z powodów religijnych,

z powodów filozoficznych związanych z prawem do wolności osobistej obywateli.

Dzieci zwolnione od szczepień mogą uczęszczać do szkół podstawowych i ponadpodstawowych z wyjątkiem okresów występowania epidemii. W Polsce praktycznie jedynym sposobem zwolnienia ze szczepień jest choroba dziecka.

Mit dziesiąty: "Władze medyczne zawsze stawiają zdrowie ponad wszystko inne"

Szczepionki uważa się za zwycięstwo w walce z chorobami, podczas gdy w rzeczywistości powodowały nawroty chorób. Karty pacjentów były fałszowane z obawy przed cofnięciem dotacji. Obecnie również wielu lekarzy odmawia potwierdzenia na piśmie efektu powikłania po szczepieniu. Autorowi jest znanych co najmniej kilka przypadków w ostatnim roku wystąpienia powikłań lub eufemistycznie zwanych efektów ubocznych o różnym stopniu nasilenia, po szczepieniu, w których to sytuacjach lekarze nie wypełniali kart.

Autorowi nieznane są przypadki w Polsce przesyłania raportów do Instytutu Leków z informacją o wystąpieniu powikłań po szczepieniu. Na prowadzonych kursach zawsze pytanie takie padało i nigdy nie otrzymano na nie odpowiedzi. Wielu lekarzy, nawet starszych, nie wiedziało w ogóle o obowiązku wysyłania takich raportów.

Zgodnie z NVIC wynaleziono ok. 250 szczepionek, poczynając od środków antykoncepcyjnych a na środkach przeciwbiegunkowych kończąc. Około 100 spośród nich skierowano do stosowania. Poszukuje się nowych dróg wprowadzania szczepionek, topiąc miliardy dolarów. Dr Vera Scheibner po długotrwałych studiach uznała, że "nie ma żadnego dowodu, że szczepionki zapobiegają chorobie. Wręcz przeciwnie powodują szereg objawów ubocznych, których konsekwencje (np. choroba Leśniowskiego) są gorsze aniżeli pierwotna choroba. Za 20 - 30 lat może okazać się, że szczepionki były największą zbrodnią przeciwko ludzkości"

Innym takim przykładem jest lansowana obecnie szczepionka przeciwko kleszczowemu zapaleniu opon mózgowych. Stara się firma wprowadzić ją jako niezastąpiony środek na tę chorobę. Jednakże w woj. gdańskim i słupskim od 40 lat nikt nie rozpoznał tej choroby. Tak więc brak jest podstaw do stosowania szczepionki. Firma nie wspomina o możliwości wystąpienia powikłań. Po drugie ;szczepionka posiada "gwarancję" na rok po tym terminie trzeba zaszczepić się ponownie. Wydać kolejny milion złotych. I tak co trzy lata. A fizycy twierdzą, że perpetum mobile nie istnieje. Po trzecie pan, który w latach 70-tych opracował tę szczepionkę, był jednocześnie odpowiedzialny za kontrolę szczepień i pełnomocnikiem Rządu ds. szczepień. Austriak ten zarobił wieleset milionów szylingów. Podobnie firma Immuno AGH. Jak wiadomo z niepotwierdzonych źródeł tylko Leśnicy zakupili ponad 10 000 sztuk tej szczepionki po ponad 100 zł za dawkę. I pamiętajcie drodzy Leśnicy co trzy lata należy dawkę powtórzyć wg informacji producenta. Należy pogratulować firmie marketingu.

Bez społecznego sprzeciwu będzie coraz więcej i więcej wymaganych szczepień. Tak długo jak szczepienia będą dawały tak olbrzymie zyski, życie ludzkie nie ma znaczenia. Nie wspominając o wielkim skandalu testowania szczepionek na upośledzonych dzieciach w Australii przez ostatnie 40 lat. Dzieciom szczepiono rozmaite wirusy i bakterie, aby potem stosować szczepionki."

Opracował dr n.med. J. Jaśkowski na podstawie raportu Alana Philipsa ponad 60 pozycji piśmiennictwa znajduje się w Redakcji

My byłyśmy w lipcu na szczepieniu, nie kupowałam żadnej dodatkowej tylko to co przysługuje na Kasę Chorych, teraz w listopadzie nas czeka następne, ale dopiero w przyszłych tygodniu męża wyślę do ośrodka żeby się dowiedział czy mamy kupować coś czy nie...

a my po szczepieniu lipcowym mieliśmy 2 wyjścia-albo bezpłatna w listopadzie albo płatna w styczniu, wybieramy się w styczniu. Nie wiem czy lepsza, ale może jak płatna to coś w tym jest... dopóki mogę to płacę, ale jak ma zachorować to chyba i szczepionka za wiele nie pomoże, myślę, że napewno nie zaszkodzi.

Witam
Ja szczepiłam synka 6x1, warto bo POLIO jest w zastrzyku a nie do picia i krztusiec jest o wiele słabszy!
Jak nie macie pieniążków to też pytajcie o polio w zastrzyku.
Na odrę +świnkę +różyczkę w 13 miesiącu nie poszliśmy. W mojej przychodni stosują Priorix. Jak będą mnie zmuszać to szczepię tylko na odrę (tylko ona jest obowiązkowa). Szukałam w aptekach pojedynczej szczepionki przeciwko odrze, ale mi powiedziano, że w hurtowniach nie ma. Jestem przeciwko potrójnej, ale za pojedynczą.
W zeszłym miesiącu poznałam kobietę, która ma obłożnie chorą córkę 33lata. W wieku 17lat zaczęła się dziwnie zachowywać- leczyli ją na padaczkę i potwornie silnymi lekami. Po 5 latach przypadkowo odkryto pobierając płyn mózgowo- rdzeniowy że przyczyną jest wirus odry (chorowała na nią jak miała 3 latka). Teraz córka tej Pani od 10 lat - nie mówi, nie je, nie kontaktuje. Powiedziała mi że oddałaby wszystko, żeby zaszczepić córkę, ale kiedyś nie było szczepionki.
Decyzja jest strasznie trudna i każdy musi podjąć ją sam.
pozdrawiam
Agata

JA SZCZEPIŁAM AGATKO TĄ POTRÓJNĄ .Wiem że dobrze zrobiłam choć bardzo źle ją przechodził ,to jednak mam trochę doświadczenia z chorobami i jestem przez to madrzejsza.Starszy syn nie był szczepiony tą potrójną tylko pojedyńczą(odra) i to odbiło się po kilku latach powaznymi problemami w przechodzeniu świnki.Syn dostawał 3 razy świnke ,co jedna minęła to następna w innym miejscu węzłów chłonnych się pojawiała.Inne dzieci które miały tą szczepionkę(była bardzo droga) ,przechodziły bardzo delikatnie .I teraz wiem że na takie choroby nie wolno oszczedzać.A co do różyczki ,to wiecie że ona czasami powoduje bezpłodność??JA JESTEM RĘKAMI I NOGAMI ZA SZCZEPIONKAMI !!!które są dla naszych dzieci czasami ratunkiem.

Małe wyjaśnienie skrutów:

4x1 (DTPa +Hib)
5x1 (DTPa + IPV + Hib)
6x1 (DTPa
+ IPV + Hib + wzwB

WZW A
- wirusowe zapalenie wątroby typu A;
WZW B
- wirusowe zapalenie wątroby typu B;
Hib - Haemophilus influenzae typu b;
DTPa
- błonica, tężec, krztusiec (szczepionka acelularna);
DTPw
- błonica, tężec, krztusiec (szczepionka pełnokomórkowa);
DT
- błonica, tężec;
DTPa+Hib
- błonica, tężec, krztusiec (acelularna), Haemophilus influenzae typu b; DTPa+IPV+Hib - błonica, tężec, krztusiec (acelularna), polio (inaktywowana), Haemophilus influenzae typu b;
Polio (IPV) - inaktywowana szczepionka domięśniowa;
Polio (OPV)
- żywa szczepionka doustna.

reklama
Dziewczyny,czy oprócz obowiązkowych szczepień zaleca się jeszcze w wieku naszych dzieci aby dodatkowo je na cos zaszczepić? Wyjątkowo zielona jestem w tym temacie....

Do góry