reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepionki

Nam pediatra powiedział, że można i zapisał receptę. Natomiast jak zaczniesz skojarzonymi, to nie wiem, czy potem można wrócić do pojedynczych.

To jestem ciekawa dlaczego kobieta która robiła w przychodni szczepienia mojemu synowi powiedziała mi inaczej, hmm.. będę musiała sobie przedzwonić i dopytać się.
A czemu dostałaś na to receptę? a nie zrobią Ci tych szczepionek w przychodni ( nie mają i każdy musi sam zakupić?).

reklama
mała_mi, no właśnie w przychodniach u nas nie mają płatnych szczepionek. Trzeba je samemu wykupić w aptece i przynieść ze sobą w dniu szczepienia.

No to może mniej wygodne dla rodzica, ale pewnie zacznie tańsze. Bo w mojej przychodni są zawyżone ceny za szczepionki, które w aptece mam 35zł taniej...

Cześć Natolinko:))))czemu pesymistycznie?gowa do góry:))) my chcemy szczepionkę ta 5 w 1 i rotawirusy a Ty?

asiorek która szczepionka zawiera białko??? przecież mój też uczulony :-( dziewczyny ja za chwilę oszaleję, a szczepienie jutro :-( o skojarzonej któraś z Was pisała, że niedobra dla dzieci z napięciem mięśniowym, zwykła niedobra dla alergika jeśli dobrze zrozumiałam :-( i co tu robić :-( płakać mi się chce, a jutro oczywiście idę tam sama...

szkoda gadać...
ja na razie na pewno tylko te podstawowe, tylko nie wiem czy skojarzoną czy nie i zaraz oszaleję, bo któraś dziewczyna pisała tu, że skojarzona nie jest dobra dla dzieci z napięciem mięśniowym, a możliwe, że mój syn ma, zwykła znowu z tego co zrozumiałam dla alergika nie jest najlepsza no i teraz to ja już nie wiem co robić :-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a nie możesz poradzić sie lekarza jak będziesz w przychodni na szczepieniu?bo chyba najlepiej zapytać sie fachowca.

Natolin u mnie szczepienia za 3 tygodnie i co i tez nie mam pojecia co robic :(. Czy skojarzone czy podstawowe ehhhhhhhhhhhhhhh

ja sie pytałam mojej lekarz i ta powiedziała ,ze warto brać te skojarzone, ta 5 w jednym ma rozbudowanego krzsztusca, no i jedno wkłucie jak to powiedziała lekarz ma to znaczenie dla dziecka. Ale lekarze mają rożne opinie.

reklama
Do góry