reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepionka Johnson & Johnson czy wszystko bylo dobrze?

Jetkaa

Fanka BB :)
Dzień dobry. Chciałam zapytać się czy ktoś szczepił się szczepionka Johnson & Johnson. Myślę nad tą szczepionka. I chciałam zasięgnąć waszej opinii na temat tej szczepionki jak przeszliscie szczepienie. Czy ktoś spotkał się po tej szczepionce z NOP.?

reklama
Chyba wiecej jest informacji na temat szczepionek mrna (Pfizer, Moderna) i obie sa teraz zalecane dla ciezarnych nawet w krajach, w ktorych to zalecenie miesiac temu bylo ostrozniejsze.
Niestety nie znalazalm takiej informacji na temat szczepionek wektorowych.

Tak na marginesie, Moderna wydaje sie byc skuteczniejsza od Pfizera w dluzszej perspektywie.

Mieszkam w it, tu jonson i Astra zalecane da tylko osobom po' 60 roku i do 80 . W innych grupach szczepionka miala niestety Kilka powaznych skutkow ubocznych. Przez jakis czas mlodzi mogli sie mia szczepic na ochotnika a potem i tego zabronili.

Ja akurat szczepiłam się Pfizerem i jedyne co mi się działo to bolała mnie ręka i tydzień później odezwały się zatoki. Natomiast mąż ostatnio Johnsonem. Szczepienie miał o 12 a o 18 już zaczął drżeć i pojawiła się lekka gorączka, był bardzo słaby, więc poszedł od razu spać. Następnego dnia rano gorączka 38,5 wziął paracetamol 2x1 i po południu już było dobrze 😉 ale wiadomo, objawy to kwestia indywidualna 😊

Ja się szczepiłam Johnsonem. Jedyny mój skutek uboczny to przespane popołudnie . O 10 miałam szczepienie,od 14-18 pospalam i tyle ze skutków ubocznych😉

Dziękuję za informacje. Człowiek już nie wie co ma robić.. Szczepić się czy się nie szczepić. W ciąży czy nie w ciąży.. Ehh. Dlatego pytałam o Johnsona bo wiem ze to jedna dawka.. Ale nie zaleca się dla kobiet w ciąży.. Zaś Pfizer wiem ze niby można w ciąży. A chciała bym być w ciąży u to nie takie proste u nas.. I boję się ze np zaszła bym w ciążę a musiała bym przyjąć druga dawkę.. Człowiek już głupieje.

Zaszczepiłam się J&J pod koniec czerwca. Objawów zero poza bólem ramienia. W ciążę zaszłam w sierpniu, staraliśmy się od początku roku. Póki co negatywnych efektów szczepienia nie widzę, a wręcz można uznać że ciąża jest pozytywnym efektem 😅

reklama
Ja szczepiłam się j&j w maju,przez pierwsze trzy godziny było ok ale potem dreszcze,gorączka,ból głowy dopiero następnego dnia było ok.

Do góry