Patrycja35
Fanka BB :)
Jak to jest..w przychodni mówią ze nie szczepia..a przed chwilą info ze szczepienia wstrzymane z wyjatkiem noworodków oraz szczepień na odre i ospe
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Rozumiem dziękujęPewnie chodzi o to że noworodki po urodzeniu w szpitalu są i będą szczepione normalnie. Szczepienia w przychodni są zawieszone (czyli te po 6 tyg. życia dziecka i wszystkie kolejne)
Obdzwonie jutro przychodnie i popytam..i maluch mial tez badanie przed rozumiem?Wszystko zależy od przychodni. Niektóre szczepią, inne nie. Ja wczoraj mojego malucha zaszczepiłam (moja przychodnia odwołała szczepienia, ale znalazłam taką co szczepią i grzdyl w 8tygodniu, ale jest już po szczepieniach pierwszych [emoji3526]). Też w mojej przychodni powiedzieli że jest zakaz, ale w rozporządzeniu jest tylko, że "się nie zaleca".
A jeżeli nie mial żadnych to mogę te płatne dac malemu?..ma 7.5 tygJezeli chcesz zaszczepic platnymi szczepionkami to jest taka opcja w luxmed. Dzisiaj sie dowiadywalam i po swietach maja wprowadzic jakies specjalne procedury do szczepien dzieci
Tak, najpierw pediatra, kwalifikacja do szczepienia, później szczepienie [emoji3526] na pewno w ad-med szczepią (ja tam byłam) i słyszałam że w przychodni Stabłowice też szczepią [emoji3526]Obdzwonie jutro przychodnie i popytam..i maluch mial tez badanie przed rozumiem?