reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienie na HPV a niepłodność

patrycja20

Fanka BB :)
Miasto
Inowrocław
Witam czy któraś z Pań szczepiła się może na HPV szczepionką silgard i występują u niej teraz problemy z zajściem w ciążę? Proszę o pomoc ponieważ w wieku 16 lat mama mnie zaszczepiła a teraz mam problem z zajściem w ciążę i boję się że to od tej szczepionki

reklama
Witam czy któraś z Pań szczepiła się może na HPV szczepionką silgard i występują u niej teraz problemy z zajściem w ciążę? Proszę o pomoc ponieważ w wieku 16 lat mama mnie zaszczepiła a teraz mam problem z zajściem w ciążę i boję się że to od tej szczepionki
Który jesteś rocznik?

Tak badał nasienie
4 dni abstynencji
test hba- 72% plemników związanych z hialuronianem.
Fragmentacja DNA- indeks SDF 21,3%
Morfologia 2%prawidłowych
Liczba plemników w ml- 55 mln/ml
Liczba plemników w ejakulacie- 154 mln
Plemniki żywe- 78%
Plemniki martwe- 22%
I lekarz nie powiedział, że morfologia jest obniżona i wskazuje na teratozoospermię tylko zasugerował niepłodność wywołaną szczepieniem?

Ja byłam szczepiona przeciwko wirusowi HPV, jestem rocznik 94' i od roku staram się o ciążę, ale jestem daleka od stwierdzenia, że to przez szczepionkę mam problem z zajściem 😉 Morfologia 2% nie jest najlepszym wynikiem, ale też nie jest tragiczna, na szczęście w większości przypadków parametry nasienia można poprawić odpowiednią dietą oraz suplementami. Koniecznie niech partner uda się do androloga. A jak Twoje wyniki? Chorujesz na coś?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry