reklama
my mamy żółtaczkę 6 września,pani powedziała,że ma to być 5 miesięcy po pierwszej dawce,a pierwsza dawka była przy okazji pierwszego(z tych trzech) szczepienia w kwietniu.
Ala po wczorajszym szczepieniu była bardzo grzeczna,pospala sobie 5,5 godz i wstała usmiechnięta.potem troszkę zabawy,jedzonko i ładnie poszla spać na noc.
Ala po wczorajszym szczepieniu była bardzo grzeczna,pospala sobie 5,5 godz i wstała usmiechnięta.potem troszkę zabawy,jedzonko i ładnie poszla spać na noc.
agusia9915
Matka wariatka
ta w kwietniu to chyba druga?
pierwsza dostaja po porodzie w szpitalu
pierwsza dostaja po porodzie w szpitalu
Miśka 5
Mamy lutowe'07
Wiecie, wiecie bibinka, nie martw się:-)
Miśka 5
Mamy lutowe'07
Dzisiaj byłyśmy na kolejnym szczepieniu. Jedno kłucie i zero płaczu. Super dzielna ta moja córcia:-). WZW B mamy po 13 sierpnia. a potem pół roku wolnego od szczepionek
Oliwieczka
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
A nam zostały jeszcze 2 szczepienia dlatego że w szpoitalu zaraz po urodzeniu nie dostała szczepionki przeciw gruźlicy i wszystko nam sie przedłużyło -nastepne tez w sierpniu
my mamy wszystko opoznione przez pierwsze przeziebienie Makrelci. teraz bylismy tydzien temu dopiero na 2 szczepieniu. i super to zniosla, nawet nie zaplakala
w sierpniu 3 dawka i pneumo. czy u waszych maluchow wystapily jakies dziwne reakcje po pneumokokach?
w sierpniu 3 dawka i pneumo. czy u waszych maluchow wystapily jakies dziwne reakcje po pneumokokach?
reklama
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
lil kate: tak, u mnie po pierwszej dawce pneumokoków mała dostała trzeciego dnia wysoką gorączkę (39,5 stopni) która się utrzymywała do 6. dnia po szczepieniu i sama minęła, podawałam jej paracetamol. Badało ją 3 lekarzy + konsultowałam się jeszcze w szpitalu specjalistycznym w poradni od szczepionek i opinie były takie: 2 lekarzy powiedziało, że to nie przez szczepienie, bo gorączka poszczepienna występuje zaraz tego samego dnia (tak powiedziały panie pediatry w przychodni) a 2 lekarzy powiedziało, że to owszem, mogło być po szczepieniu i gorączka może wystąpić nawet kilka dni później (to było zdanie 2 lekarzy ze szpitala).
Przy drugiej dawce pneumokoków mała na noc po szczepieniu dostała profilaktycznie paracetamol w czopku i podawałam jej go jeszcze przez kolejne 2 dni 2 x na dzień. I tym razem obyło się juz bez gorączki :-)
Przy drugiej dawce pneumokoków mała na noc po szczepieniu dostała profilaktycznie paracetamol w czopku i podawałam jej go jeszcze przez kolejne 2 dni 2 x na dzień. I tym razem obyło się juz bez gorączki :-)
Podziel się: