reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia

reklama
my mamy żółtaczkę 6 września,pani powedziała,że ma to być 5 miesięcy po pierwszej dawce,a pierwsza dawka była przy okazji pierwszego(z tych trzech) szczepienia w kwietniu.
Ala po wczorajszym szczepieniu była bardzo grzeczna,pospala sobie 5,5 godz i wstała usmiechnięta;).potem troszkę zabawy,jedzonko i ładnie poszla spać na noc.

tak,tak agusia,chodziło mi o tą pierwszą z trzech w serii juz po wyjściu ze szpitala.to wtedy była 2 dawka żółtaczki.ale zamotałam...;))).no wiecie o co chodzi!chyba....;)

Dzisiaj byłyśmy na kolejnym szczepieniu. Jedno kłucie i zero płaczu. Super dzielna ta moja córcia:-). WZW B mamy po 13 sierpnia. a potem pół roku wolnego od szczepionek:-D

A nam zostały jeszcze 2 szczepienia dlatego że w szpoitalu zaraz po urodzeniu nie dostała szczepionki przeciw gruźlicy i wszystko nam sie przedłużyło -nastepne tez w sierpniu:tak:

my mamy wszystko opoznione przez pierwsze przeziebienie Makrelci. teraz bylismy tydzien temu dopiero na 2 szczepieniu. i super to zniosla, nawet nie zaplakala :tak:

w sierpniu 3 dawka i pneumo. czy u waszych maluchow wystapily jakies dziwne reakcje po pneumokokach?

reklama
lil kate: tak, u mnie po pierwszej dawce pneumokoków mała dostała trzeciego dnia wysoką gorączkę (39,5 stopni) która się utrzymywała do 6. dnia po szczepieniu i sama minęła, podawałam jej paracetamol. Badało ją 3 lekarzy + konsultowałam się jeszcze w szpitalu specjalistycznym w poradni od szczepionek i opinie były takie: 2 lekarzy powiedziało, że to nie przez szczepienie, bo gorączka poszczepienna występuje zaraz tego samego dnia (tak powiedziały panie pediatry w przychodni) a 2 lekarzy powiedziało, że to owszem, mogło być po szczepieniu i gorączka może wystąpić nawet kilka dni później (to było zdanie 2 lekarzy ze szpitala).
Przy drugiej dawce pneumokoków mała na noc po szczepieniu dostała profilaktycznie paracetamol w czopku i podawałam jej go jeszcze przez kolejne 2 dni 2 x na dzień. I tym razem obyło się juz bez gorączki :-)

Do góry