reklama
Krupka, jeszcze nie wiem jakiego mam pediatrę, bo zmieniłam przychodnię i czekam, aż będą dzwonić za zaległe szczepienie.
I tak staram się przedłużać okres między szczepieniami, teraz 22 mamy neurologa, to pójdę po wizycie pewnie, bo będą chcieli dowód, dlaczego acelularną szczepionkę - choć mam nadzieję, że ze starej przychodni przesłali kartkę.
I tak staram się przedłużać okres między szczepieniami, teraz 22 mamy neurologa, to pójdę po wizycie pewnie, bo będą chcieli dowód, dlaczego acelularną szczepionkę - choć mam nadzieję, że ze starej przychodni przesłali kartkę.
Nie szczepię nie krzycz,ale ja szczepię i to moja decyzja, piszę, żeby się poradzić . Za niedługo mamy 2gie szczepienie- 3 wkłucia. Jestem strasznie rozdarta, ale zaszczepię. Mamy acelularny krztusiec, po pierwszej dawce było ok - dla porównania starsza miała normalną szczepionkę i była temperatura... Teraz jak już pisałam są 3 wkłucia- zaznaczyć w przychodni, że nie chcę wszystkich 3 na raz? Jak to oznajmić lekarce? Ja to jestem mało asertywna i boję się, że mnie przegada, ale nie chcę wszystkich na raz.
Jeżeli Tój mąż/partner jest asertywny, albo mama/siostra, to weź ich Mnie brała moja koleżanka, bo na wszsytko się godziła, wbrew własnej woli. A ja z natury kłótnica i uparciuch wytłumaczyłam lekarce, że ma robić tak, jak mówi moja koleżanka - czyli nie szczepiła na DTP po raz kolejny, tylko prosiła o skierowanie na sprawdzenie przeciwciał, a lekarka nie chciała dać. W końcu okaząło się że tych przeciwciał jest tyle, że nie potrzeba kolejnej dawki.
Nie szczepię
Fanka BB :)
nataluniaja też taka walcząca jestem :-), zaintrygowałaś mnie tym badaniem przeciwciał. Tak na dobrą sprawę to powinno być w standardzie, bo po co obciążać organizm substancją, która ma pobudzić do wytworzenia przeciwciał, skoro ich już jest i to całkiem sporo.
nataluniaja też taka walcząca jestem :-), zaintrygowałaś mnie tym badaniem przeciwciał. Tak na dobrą sprawę to powinno być w standardzie, bo po co obciążać organizm substancją, która ma pobudzić do wytworzenia przeciwciał, skoro ich już jest i to całkiem sporo.
Oj powinno tak być. Ale wiesz, dopóki ktoś nie weźmie pod uwagę tego, co naukowcy z USA, Rosji, Chin, Japonii, i innych państw zauważyli, to tego nie będzie. Powinno się szczepić dopiero po 3 roku życia, tylko latem (nie ma wirusa grypy), a wcześniej zrobić wszystkie badania: od neurologicznych po zwykłe badanie moczu.
Jeżeli jeszcze ktoś tu zagląda: https://www.facebook.com/notes/stop-przymusowi-szczepie%C5%84/przymus-szczepie%C5%84-dla-wszystkich-kiedy-b%C4%99dzie-nast%C4%99pna-pandemia/379060792147110
podpiszcie petycje na avazz i na petycjach - tu nie chodzi o to, czy szczepić czy też nie. Chodzi o wolność wyboru i o to, żeby głupi GIS nie zmusił nas siłą (tak, tak, nawet policjant będzie mógł dostarczyć nasze dzieci i nas na szczepienie) do szczepienia. To GIS teraz chce decydować czy jst pandemia czy nie i mimo przciwwskazań do szczepień MA PRAWO ZASZCZEPIĆ > ta chora ustawa godzi w naszą wolność i prawo do życia wg własnej filozofii!!!
podpiszcie petycje na avazz i na petycjach - tu nie chodzi o to, czy szczepić czy też nie. Chodzi o wolność wyboru i o to, żeby głupi GIS nie zmusił nas siłą (tak, tak, nawet policjant będzie mógł dostarczyć nasze dzieci i nas na szczepienie) do szczepienia. To GIS teraz chce decydować czy jst pandemia czy nie i mimo przciwwskazań do szczepień MA PRAWO ZASZCZEPIĆ > ta chora ustawa godzi w naszą wolność i prawo do życia wg własnej filozofii!!!
reklama
Podziel się: