reklama
cześć,
gdybym miała taką możliwość, to zaszczepiłabym synka ta szepionką. Mój synek w zeszłym roku cztery razy miał rota, przy czym raz leżał w szpitalu przez tydzień. Choroba bardzo osłabia i odwadnia.
Tylko ta cena . Tylko niewielką grupę ludzi stać na taki wydatek
Pozdrawiam
Giza
gdybym miała taką możliwość, to zaszczepiłabym synka ta szepionką. Mój synek w zeszłym roku cztery razy miał rota, przy czym raz leżał w szpitalu przez tydzień. Choroba bardzo osłabia i odwadnia.
Tylko ta cena . Tylko niewielką grupę ludzi stać na taki wydatek
Pozdrawiam
Giza
Anulka_
Aktywna w BB
Kocia ja dbam bardzo o moje dzieci, a Piotruś miał te okropne rotawirusy! Zaraził sie w szpitalu, kiedy poszlismy z silna reakcja alergiczna! Byłam załamana, bo bardzo ciężko to wyleczyć Leżeliśmy ponad dwa tygodnie i długo nie było poprawy! Antybiotyki na to nie działają!My naszą Niuńkę tez zaszczepiliśmy a okazało się że podobno niepotrzebnie gdyż zdrowe,zadbane dziecko nie może sie odwodnic na tyle by ten wirus miał szansę na zaatakowanie...To podobno jest częste np.w krajach trzeciego świata i.t.p.
Uważam, że jeżeli kogoś na to stać to nie powinien się nawet zastanawiać! Nikomu nie życzę, żeby przeżył to co ja wtedy! Więc dziewczyny MACIE PIENIĄDZE TO SZCZEPCIE KONIECZNIE!!!
Witam,chciałam zaznaczyć co do ceny szczepionki-otóż zależy gdzie się zamawia,apteki liczą sobie niestety więcej.
Serduszko, jedne szczepionki wycofują a w ich miejsce pojawiają się nowe zczepionki. Co prawda nie ma pewności, że za kilka lat nie okaże się, że te obecne też nie były idealne. Ale masz wybór. To nie są szczepienia obowiązkowe.
Na stronach wikipedii znalazłam taką informację
Na stronach wikipedii znalazłam taką informację
W 2006 roku wprowadzono dwie szczepionki przeciwko infekcji rotawirusowej, dla których badania wykazały, że są bezpieczne i skuteczne w leczeniu dzieci[1]: Rotarix firmy GlaxoSmithKline i RotaTeq firmy Merck. Obie są przyjmowane doustnie; zawierają nieaktywny wirus. Wcześniejsza szczepionka, Rotashield firmy Wyeth-Ayerst, wypuszczona na rynek w końcu lat 90., po kilku poważnych przypadkach skutków ubocznych została wycofana. Pomimo rzadkich komplikacji, szersze wprowadzenie szczepionki Rotashield mogłoby jednak uratować miliony istnień ludzkich w krajach rozwijających się, lecz w Stanach Zjednoczonych szczepionkę uznano za niebezpieczną i nie do zaakceptowania.
Czy ktoś się orientuje jeśli chodzi o szczepionke na pneumokoki?co to jest,i ile kosztuje?no i czy ktoś z was szczepł dziecko?bo chyba różni się ona od rotawirusa,ja zaszczepiłam synka na rotawirusa a pytając o pneumokoki dostałam ulotke ze wskazaniem na rotawirusa właśnie,i myślałam że to inna nazwa
reklama
jovi, tak ja szczepiłam synka. Jeszcze czeka nas jedna dawka. Jedna szczepionka kosztuje około 280 zł, ale to zależy od apteki. Ja zdecydowałam się na tą szczepionkę, ponieważ mój synek chodzi do żłobka i ryzyko zachorowania jest większe.
Ten temat był już omawiany na innym wątku, zajrzyj tutaj:
https://www.babyboom.pl/forum/zdrowe-dziecko-f24/szczepienie-p-pneumokokom-2483/
Pozdrawiam
Giza
Ten temat był już omawiany na innym wątku, zajrzyj tutaj:
https://www.babyboom.pl/forum/zdrowe-dziecko-f24/szczepienie-p-pneumokokom-2483/
Pozdrawiam
Giza
Podziel się: