reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia -pytania,obawy i niepokoje/reakcja dzieci na szczepienia

I jeszcze jedno w szepionkach 5w1 itp szczepionka przeciw DTP jest aceluralna czyli jest ona bardziej czysta niz zwykła szczepionka DTP i przez to bezpieczniejsza

reklama
witam
mam pytanie jak i kiedy mozna szczepic dziecko na grype???czy macie jakies doswiadczenia. jakie polecacie szczepionki ??jakie sa ich ceny???

Co myslicie o tej nowej na naszym rynku szczepionce koszt około 100 usd nazwa rota teq i rotarix przeciwko rotawirusowi??? będziecie szczepić ??

serduszko mysle ze jezeli kogos stac na taki wydatek to warto.na swiecie ta szczepionka jest juz standardem.95% dzieci do lat 5-ciu zapada co roku na biegunke ktora wywoluja rotawirusy.Pierwsza dawke nalezy podac od 6 do 16 tygodnia zycia druga 4 tygodnie pozniej. Ja szczepilam swojego synka i mam nadzieje ze to go uchroni przed ta choroba.

My naszą Niuńkę tez zaszczepiliśmy a okazało się że podobno niepotrzebnie gdyż zdrowe,zadbane dziecko nie może sie odwodnic na tyle by ten wirus miał szansę na zaatakowanie...To podobno jest częste np.w krajach trzeciego świata i.t.p.

kocia najpierw wirus atakuje i dopiero potem w efekcje biegunki nastepuje odwodnienie.Nie ma na to wplywu status ekonomiczny rodziny z ktorej pochodzi dziecko tylko szybka hospitalizacja w ciezszych przypadkach.Rotawirusami zakazaja sie tez dorosli tylko dzieci gorzej to znosza.

a nie było jakis ubocznych efektów po zaszczepieniu tą szczepionką ? bo jak w Poznaniu w przychodni sie pytałam to mówily ze jeszcze nikt nie szczepił przyznam sie ,ze troche boje sie i efektów poszczepiennych i nadmiernego obciazenia nieznanymi szczepionkami .Nowe wynalazki po czasie moga sie okazc tragiczne no ale rotawirus jest straszny,tz ja boje sie zeby nie przedobrzyć.

reklama
serduszko u nas nie bylo zadnych objawow ubocznych,w polsce jeszcze malo sie wie na temat tej szczepionki bo jest nowa ale na swiecie jest juz standardem.Trzeba tylko pamietac ze 4-6 dni po polknieciu przez dziecko szczepionki wirusy sa wydakane w kupce i trzeba przez dwa trzy dni po kazdej zmianie pieluszki myc dokladnie rece.
Szczepionka przeciw sepsie kosztuje okolo 25zl taka informacje uzyskalam w aptece.

Do góry