reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia -pytania,obawy i niepokoje/reakcja dzieci na szczepienia

witam
wybieram się za dwa dni z moim synkiem na pierwsze szczepienie, z tego co się orientuję dzieci nie najlepiej je znoszą.. słyszałam, że można oszczędzić maluszkowi bólu związanego z ukłuciem poprzez posmarowanie skóry specialnym żelem.. czy któraś z forumowiczek go stosowała? i z jakim skutkiem?

reklama
ja stosowalam masc znieczulajaca-emla. Niestety nie pomogla za bardzo i tak byl krzyk i placz. Wydaje mi sie, ze stosowanie tego typu srodkow znieczulajacyc nie ma sensu, poniewaz dla dziecka bardziej bolesny jest moment kiedy szczepionka rozchodzi sie w organizmie i obrzek niz samo uklucie. Pierwsze szczepienie jest dosc ciezkim przezyciem dla mamy, ja plakalam razem z synkiem;) Ale nie bylo az tak zle chwile poplakal a potem caly dzien przespal.

kup maść lepiej aby potem po ukłuciu trochę mu ulżyć, my smarujemy , nie pamiętam nazwy samego momentu ukłucia nie, a jaką masz szczepionkę? może zainwestuj w 6w1 - jedno ukłucie i po sprawie

są jeszcze plasterki znieczulające.......ja nie stosowałam ale siostra stosowała....jest ich chyba 3 w opakowaniu i trzeba przykleić plasterek kilka godzin przed szczepieniem....najlepiej na noc
ja nie mam tego rarytasu tutaj ale ponoć rewelka:))
u nas lekarz kazał mężowi(bo to on często z nią chodzi)ja byłam raz:)krzyczeć i grzechotać i małą jest zdezorientowana
jak ja byłam ostatnio z małą to trafiłam na taką babę herod(myślałam że ją spoliczkuje laski dosłownie)bo nie powiedziała że juz i w ogole mi mała wystraszyła.
lekarz zrobi co trzeba powie kiedy co i jak i mała ani razu u niego nie popłakała się

reklama
Do góry