reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia -pytania,obawy i niepokoje/reakcja dzieci na szczepienia

reklama
wszystkie szczepienia są same w sobie bardzo ryzykowne i mają masę skutków ubocznych, a o tym się nie mówi...

ZNam dwoje dzieci, które wylądowały przez pneumokoki w szpitalu - i oboje było szczepionych...
nie dziwne?

Mamuski, czy któraś z was czepiła WZW b płatną szczepionka :confused: Może wiecie ile ona kosztuje :confused:

Z góry dziękuję za odpowiedzi :tak:

Ja troszke z innej beczki, bo ceny nie znam.. Wiem,ze jak sie juz jedna dawka danej firmy zaszczepi (np. na wzw b po porodzie) to powinno sie dalej szczepic, 2 i 3 serie szczepionka tej samej firmy. Chyba,ze Anika jeszcze nie byla szczepiona, to co innego :-) p.s. a jak sie wogole miewacie??? Pozdrawiam!!!

Cześć Stopi :-) Dziękujemy, Niki kończy rehabilitacje:tak:, a Helenka rozrabia jak zwykle :-p

A WZWB ponoć można zmienić szczepionkę, na tą lepsza :tak: Zresztą małą w szpitalu zaczepili ta lepszą szczepionka, a potem w przychodni dali jej syf :wściekła/y: Już się odwiedziłam, że koszt to około 50 zł, więc niewielka cena :-)

No i nie szczepimy HIb`a przed ukończeniem roku, jak dziecko ma roczek to jest tylko jedna dawka, wiec niema się co spieszyć :-)

A jak sie ma twoja córeńka ?? Pozdrawiam.

Cześć Stopi :-) Dziękujemy, Niki kończy rehabilitacje:tak:, a Helenka rozrabia jak zwykle :-p

A WZWB ponoć można zmienić szczepionkę, na tą lepsza :tak: Zresztą małą w szpitalu zaczepili ta lepszą szczepionka, a potem w przychodni dali jej syf :wściekła/y: Już się odwiedziłam, że koszt to około 50 zł, więc niewielka cena :-)

No i nie szczepimy HIb`a przed ukończeniem roku, jak dziecko ma roczek to jest tylko jedna dawka, wiec niema się co spieszyć :-)

A jak sie ma twoja córeńka ?? Pozdrawiam.

U nas wszystko ok. Duzo podrozujemy, wiec z malej maly podroznik rosnie :-) Ze zdrowkiem ok, choc zostala jej niedoczynnosc tarczycy -Dostaje hormony. Mi znowu powiedzieli,ze jezeli juz bym szczepila mala to powinnam szczepic szczepionka tej samej firmy, zeby szczepionka w jakims stopniu byla skuteczna. Zwariowac mozna...co lekarz to inna opinia . Dlatego na razie temat szczepien odsunelam na bok....:-)
Zdrowka dla Aniki!!!!!!!! Super,ze rehabilitacje konczycie. A z Helenki maly uriws rosnie - no juz nie taki maly :-) Pozdrawiam

Ogólnie, to nie należy zmieniać, rodzajów szczepionek, ale właśnie w przypadku tych dwóch, sytuacja JEST TAKA, ŻE RÓŻNIĄ SIĘ W NIEWIELKIM STOPNIU, A Dokładnie ZAWARTOŚCIĄ RTĘCI :tak: sorki za caps

Nasz synek ma 5 tyg, i dzis zauwazylam na jego ramieniu zmieniona ranke po szczepieniu na gruxlice, które przeszedl w szpitalu po urodzeniu.. rana byla czerwona wypukla jej srode byl wypelniony ropa ktora juz byla na zew,i w sumie po kapieli sama ropka wyciekla i wytarła sie w recznik ale przy ubieraniu zaczela leciec krew malutki tak dlugo krzyczal,jedyne co zrobila rane przemylam woda ,a maly uspokoil sie przy piersi..

doradzcie kochani co robi sie teraz z sladem po tej sczepionce ,czy moj maly zle ja toleruje? jak teraz postępować z raną? isc do lekarza? czy sprawdza sie rane po jakims czasie w lekarza? kiedy szczepienie trzeba powtorzyc i uznaje sie je za nieudane?

Witaj, moja córeczka też miała taką rankę po szczepionce i to wlaśnie na gruźlicę, najpierw taki pryszczyk z ropką a potem taka niby dziurka jak ropka wyciekła. Byłam u lekarzta i przy okazji zapytałam o to, ten mnie uspokoił mówiąc że tak ma być, i że czasem dzieci mają gorsze ranki, gorączkują itp. Ja przemyłabym delikatnie rozcieńczoną wodą utlenioną i przykleiła plasterek. Gdyby się nie goiło, widziałabyś, że wkoło ranki jest mała opuchlizna to to idź do lekarza.

Każdy z nas ma bliznę po tej szczepionce, jedni większą drudzy mniejszą ;)

reklama
Do góry