Kamcia001
Zaangażowana w BB
Dziękuję za informację , chciałam się zaszczepić teraz na sam koniec ciąży bo wcześniej niestety się bałam , problemy z przepływami i możliwy poród wcześniejszy ,cały czas jestem w domu więcq ciężko mi się zarazić a wszyscy z mojego otoczenia są szczepieni więc czuje się w miarę bezpiecznie ale boje się o maluszka w szpitalu , że jednak gdzieś ten covid się trafi. Równo za tydzień będę miała wywoływany poród więc chyba już za późno na szczepienie po porodzie odrazu polecę a na sam początek nie będę wpuszczać pielgrzymek rodzinnych do małejTak, przejdą Nie będzie ich prawdopodobnie tyle co gdybyś przyjęła szczepionkę w ciąży, ale na pewno maluch zostanie w jakimś stopniu zabezpieczony. Nikt się nie będzie śmiał, to totalnie zrozumiałe, że jesteś skołowana i już sama nie wiesz co masz myśleć i zrobić. W szczepionkach nie ma grafenu i nie możesz po szczepionce ani Ty, ani Twoje dziecko zachorować na Covid. Zdarzają się bardzo rzadko poważne reakcje poszczepiennie, ale to tak samo jak w przypadku każdego szczepienia, czy leku.