zanka07
Fanka BB :)
no właśnie...
zero obiektywizmu...
zero obiektywizmu...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no właśnie...
zero obiektywizmu...
a jeżeli nie zaszczepisz dziecka i coś się stanie,,,
co wtedy zrobisz???
ja rozumiem zdrowy rozsądek , szczepienia szkodzą to tamto...
ale jak się coś stanie... dziecko zachoruje??
wtedy będziesz sie biła w pierś że mogłś zaszczepić kiedy będzie już za późno??
np na rotawirusa??
ciekawe co za lekarz takie bzdury wymyslił..... ciekawe jakiej szczepionki i jak to udowodnil ze akurat brak szczepienia doprowadzil do zachorowania......ja znam przykład z ostatniego miesiąca!!
mojej koleżanki siostrzenica ma niecałe 4 lata i omal nie marła miesiąc temu
tak się roachorowała ze lekarze nie wiedzieli jak ją ratować... leżała w szpitalu i umierała w oczach..
dawali jej jakieś leki które nawet nie pomagały...
i stanęło jej serduszko.. na szczęście miała z sobą mamę która nad nią czuwała w dzień i w noc i zobaczyła ze małej leci piana z ust... wzięła ją na ręce i pobiegła do lekarza dyżurującego... jakby jej nie było przy niej... już by ją straciła...!!
okazało się że to brak szczepionki doprowadził ją do tego stanu,
w dawnych czasach ludzie żyli bez łazienke, myli sie raz w tygodniu, toaleta to był wychodek na zewnątrz, porody odbywaly sie w domowych warunkach czesto bez zachowania higieny.....jakby tak by ło to kiedyś w dawnych czasach nie umierałoby tyle dzieci bo się "rozchorowały"
nie chodzi tu nikomu kto nie szczepi lub szczepi wybiórczo swoje dzieci o jakies nagonki na ludzi którzy szczepią lecz o to aby uświadamiać że powikłania poszczepienne istnieją i nie jest to tak jak wam sie wydaje kilka przypadków.... każdy powienin meic swiadomośc jakie ryzyko niesie ze soba dana szczepionka jakie sa wskazania do szczepienia oraz jakie sa przeciwskazania (bo takie są i to czesto nie chodzi o chorobe tylko np najzwyklejsze uczulenia przykładowo na białko kurze)
nie, nie będę sobie pluć w brudę bo nie wierze w biznes farmakologiczny i skuteczność szczepionek.... gdyby szczepionki były takie zdrowe i bezpieczne to nie zawierałyby takich substancji jak:n.
- zwiazek rtęci
- aluminium
- formaline[/qote]
czy niesłyszałaś o nowoczesnych szczepionkach które nie zawierają rtęci??a skąd niby mozesz wiedzieć ze wiemy niewiele??co wiecie na temat składu szczepionek jakie podają lekarze waszym dzieciom, co wiecie na temat statystyk występowania NOP-ów, co wiecie na temat badań nad skutecznością szczepionek, pewnie nie wiele...
to jest właśnie wciskanie komuś czegoś o czym się nie ma samemu pojęcia..
mam nie na mysli samą informację na temat szczepień a info czy my coś wiemy czy nie..
zakładasz że nie nie pytając o zdanie ..
i to jakim tonem..??
tu sama piszesz na temat spamu .. że będziesz pisać i grzmieć wszędzie...i będę pisac igrzmieć o temacie szczepien w każdym wątki w jakim przeczytam jakies bzdury co do szczepionek wyssane z ulotek reklamowych firm farmakologicznych nie potwierdzonych żadnymi badaniami
i to nie profesor google tutaj jest źródłem informacji ale opinie i badania lekarzy - lekarzy nie przekupionych przez firmy farmaceutyczne
no i narzucanie swojej woli że szczepienia to bzdury..
więc mamy 2 w jednym o czym pisałam...
no i jeszcze temat tych niby przekupionych lekarzy..
bo Ty akurta wiesz który lekarz został przekupiony a który nie...
a odałabym jeszcze coś z kolejnego posta.. ale zdązyłaś go już edytować..
więcej nie bedę z Tobą wymieniać zdań bo dla mnie to nie ma sensu....