reklama
Kasia178
Fanka BB :)
Izabelka, ja idę na szczepienie z Bartusiem 3 marca i dezydujemy się na szczepionki skojarzone, w szpitalu bardzo je polecała pani doktor, której ja bardzo ufam, poza tym mniej ukłuć dla maluszka i co dla mnie ważne- skojarzone szczepią także przeciwko wirusowemu zapaleniu opon mózgowych, które ja niestety w dzieciństwie przechodzilam. Minusem jest to, że są odpłatne, ale trudno, oszczędzimy na czymś innym, becikowe będzie akrat na szczepionki Pozdrawiam
My również wybieramy szczepionki skojarzone. Mniej stresu dla maluszka , bo mniej ukłuć. Poza tym dzidzia podobno łagodniej reaguje na taką szczepionkę. No i najważniejsze ,że zabezpiecza przed wiekszą ilością chorób.
magialenna
Styczniowe mamy'06
My tez wybralismy szczepionki skojarzone 5w1 + żółtaczka od Państwa
bo jak poczytałam o tym co oni refunduja,to stach mnie obleciał...
do tego w rodzinie mialam ciezki przypadek po szczepionkach refundowanych,sa to przeciez zywe bakterie!!!wieksze ryzyko!!!
bo jak poczytałam o tym co oni refunduja,to stach mnie obleciał...
do tego w rodzinie mialam ciezki przypadek po szczepionkach refundowanych,sa to przeciez zywe bakterie!!!wieksze ryzyko!!!
reklama
Kasia178
Fanka BB :)
hej
my w piątek szczepiliśmy Bartusia, wybraliśmy te same szczepionki co Abi. Bartek nie miał żadnych poszczepiennych objawów typu gorączka, rozdrażnienie, przespał potem spokojnie cały dzień i noc, ale w przychodni pokazał, że ma silne płuca jak na faceta przystało i płakał bardzo
my w piątek szczepiliśmy Bartusia, wybraliśmy te same szczepionki co Abi. Bartek nie miał żadnych poszczepiennych objawów typu gorączka, rozdrażnienie, przespał potem spokojnie cały dzień i noc, ale w przychodni pokazał, że ma silne płuca jak na faceta przystało i płakał bardzo