reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szanse na ciąże

jeannie

Początkująca w BB
biorę tabletki, jednak ostatnio przyjmowałam antybiotyk (pod koniec opakowania, w poprzedniej przerwie plus na początku opakowania). Teraz jestem w przerwie i jest 3 dzień, dziś powinno wystąpić krwawienie, a jakoś nic się nie zapowiada. Nie było stosunku, kiedy brałam antybiotyk, a po skończeniu kuracji zawsze używaliśmy dodatkowo prezerwatywy. czy jest jakaś realna szansa na ciąże?
nie mam żadnych niepokojących objawów

reklama
Pomyśl o wizycie u psychologa. Pamiętam Twój post z 24.11 i też bałaś się ciąży. Jesteś, albo bardzo młodziutka, albo paraliżuje Cię strach przed ciążą. Dobry specjalista może Ci pomóc.

Pomyśl o wizycie u psychologa. Pamiętam Twój post z 24.11 i też bałaś się ciąży. Jesteś, albo bardzo młodziutka, albo paraliżuje Cię strach przed ciążą. Dobry specjalista może Ci pomóc.
no paraliżuje mnie strach przed ciąża i to chyba normalne ze nie każdy w wieku 20 lat jest gotowy na ciąże, a może być gotowy na współżycie

paralizujacy strach przed ciaza przy stosowaniu antykoncepcji i zakładanie caly czas watkow dotyczacych potencjalnej ciazy- nie, to nie jest normalne.
Swoja droga… sama jako mloda dziewczyna bałam sie wpadki. Bałam, ale nie swirowalam jak ty. Kilka lat pozniej zeby zajsc w ciaze, musialam miec in vitro. Zycie bywa przewrotne ;) Tak tylko przypominam, ze zajscie w ciaze i wpadki to nie takie proste. Mozliwe, oczywiscie. Ale nie tak proste.

paralizujacy strach przed ciaza przy stosowaniu antykoncepcji i zakładanie caly czas watkow dotyczacych potencjalnej ciazy- nie, to nie jest normalne.
Swoja droga… sama jako mloda dziewczyna bałam sie wpadki. Bałam, ale nie swirowalam jak ty. Kilka lat pozniej zeby zajsc w ciaze, musialam miec in vitro. Zycie bywa przewrotne ;) Tak tylko przypominam, ze zajscie w ciaze i wpadki to nie takie proste. Mozliwe, oczywiscie. Ale nie tak proste.
okej wiec nie mam się czym martwić na chwile obecna?
może z dwa razy wzielam tabletkę później, raz 2h później, czasem 15 min przed budzikiem, czasem 15 min po, ale nigdy nie przekroczyłam 12 godzin. i teraz zawsze dodatkowo była prezerwatywa 😅

To nie jest normalne skoro się zabezpieczasz tabletkami i dodatkowo prezerwatywą a co miesiąc robi Ci się bałagan w głowie i żyjesz w strachu. Wyluzuj i ciesz się życiem. Szkoda Twojego zdrowia 🙂 Tak jak koleżanka wyżej pisała nie tak łatwo jest zajść w ciążę. Twoje szanse są bliskie ZERU. Kiedyś jak będziesz się starać o dziecko będziesz się z tego śmiała.

nie rozumiem, myslisz ze jestes wiatropylna czy jak? Uprawiasz seks z dwoma rodzajami antykoncepcji i myslisz ze jestes w ciazy? wtf

reklama
no paraliżuje mnie strach przed ciąża i to chyba normalne ze nie każdy w wieku 20 lat jest gotowy na ciąże, a może być gotowy na współżycie
To jest chyba ten moment, w którym powinnaś przemyśleć, czy seks nie przynosi Ci więcej szkody, niż pożytku. Współżycie powinno być przyjemnością, a nie powodem do histerii🙂

Do góry