reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

dziewczyny uwielbiam ten watek jak widzę te wszystkie ciuszki wózeczki i inne drobiazgi dla maluszków które kupujecie to jestem oczarowana nimi, ale dzisiaj załamke lekką dostałam bo wy już o smoczkach jak znawczynie rozmawiacie a ja jeszcze nie mam ani jednej rzeczy dla maleństwa:zawstydzona/y: a do tego zadeklarowałam się że jeszcze troche pochodzę do pracy a więc nie będe miała jeszcze czasu na zakupowe szaleństwa trochę mi wstyd ze moja malutka jeszcze nic nie ma:zawstydzona/y:

ja jestem przerazona. Ale w lisopadzie mam zamiar pokupowac wszystko. Ja się zastaniawiam dopiero gdzie rodzić, a te tu pisza ze smoczki kupiły.. ale do lutego Damy radę nadrobić :)

Ja mam właśnie dylemat. Też tak ja Paulla wolałabym nie kupować smoczka, ale nie wiem czy to możliwe. A jeśli już będę musiała to na pewno Avent lub Toomee Tippee bo dużo dobrego o nich słyszałam.

Super i jakie tanie wow :)

Dziewczyny a co z pieluchami, myślałyście już o tym? Ja mam taki plan żeby w domu używać tetrowych a pampersy tylko na spacery lub dłuższe wypady. Słyszałam, że dzieci, które noszą tetrówki szybciej sikają do nocnika. Co sądzicie?
ja już widze to gotowanie tetry, suszenie, prasowanie.... nigdy w zyciu. Tetra tylko jak pediatra będzie kazala zakładać, ze względów ortopedycznych.

reklama
to, że dzieci sikają szybciej do nocnika po tetrowych to pierwsze słyszę i trochę wątpię, no bo dlaczego?? przecież i to i to jest pielucha i tak samo nosi... dla wygody będę używała pampersów, ale tetrowe też kupię (z 15 sztuk) i będą do karmienia (aby przykryć malca lub podłożyć na ramię jak będę go nosić do odbicia) lub dla bioderek gdyby trzeba było (tfu tfu)

może wieczorkiem zrobię w koncu zdjęcia moich wczorajszych zakupów:tak:

wiesz co, bo w tetrowych pupa jest od razu mokra i dlategoe może dziecku szybciej do nie noszenia pieluchy? innego wyajsnienia nie widze.

wiesz co, bo w tetrowych pupa jest od razu mokra i dlategoe może dziecku szybciej do nie noszenia pieluchy? innego wyajsnienia nie widze.

no nie wiem mojej koleżanki córeczka latała w mokrej aż tyłek sobie odparzyła, jak latała bez pieluchy to sikała pod siebie w biegu, ma dwa latka i nadal nie umie korzystać z nocnika, chociaż jest postęp bo w momencie jak sika krzyczy "siusiu":-D

Znałam sporo młodych mam które w ciąży mówiły że wychowają dziecko na tetrówkach - wszystkie poległy :-p
Ja Lolka trzymałam w pieluchach Dada z Biedronki - teraz też bym chciała używać. Są przewiewne, wszystko trzymają na swoim miejscu no i cena rewelacyjna - za 78 pieluszek zapłacę 27 zł.

ale jedne są jednak lepsze niż inne (lepiej chłonne i lepsze rzepy), ale na promocje trzeba patrzeć, ostatnio w Superpharm za 82 sztuki pampersów płaciło się 29,90 zł, a więc nawet lepiej niż w Biedronce:-p

Znałam sporo młodych mam które w ciąży mówiły że wychowają dziecko na tetrówkach - wszystkie poległy :-p
Ja Lolka trzymałam w pieluchach Dada z Biedronki - teraz też bym chciała używać. Są przewiewne, wszystko trzymają na swoim miejscu no i cena rewelacyjna - za 78 pieluszek zapłacę 27 zł.

znajoma używa tych pieluch i jest bardzo zadowolona. Używa też tych chusteczek nawilżonych.

Szczerze to nie mam pojęcia co do cen pieluch:zawstydzona/y:

reklama
Do góry