reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

dziewczyny uwielbiam ten watek jak widzę te wszystkie ciuszki wózeczki i inne drobiazgi dla maluszków które kupujecie to jestem oczarowana nimi, ale dzisiaj załamke lekką dostałam bo wy już o smoczkach jak znawczynie rozmawiacie a ja jeszcze nie mam ani jednej rzeczy dla maleństwa:zawstydzona/y: a do tego zadeklarowałam się że jeszcze troche pochodzę do pracy a więc nie będe miała jeszcze czasu na zakupowe szaleństwa trochę mi wstyd ze moja malutka jeszcze nic nie ma:zawstydzona/y:

ja jestem przerazona. Ale w lisopadzie mam zamiar pokupowac wszystko. Ja się zastaniawiam dopiero gdzie rodzić, a te tu pisza ze smoczki kupiły.. ale do lutego Damy radę nadrobić :)

Ja mam właśnie dylemat. Też tak ja Paulla wolałabym nie kupować smoczka, ale nie wiem czy to możliwe. A jeśli już będę musiała to na pewno Avent lub Toomee Tippee bo dużo dobrego o nich słyszałam.

Super i jakie tanie wow :)

Dziewczyny a co z pieluchami, myślałyście już o tym? Ja mam taki plan żeby w domu używać tetrowych a pampersy tylko na spacery lub dłuższe wypady. Słyszałam, że dzieci, które noszą tetrówki szybciej sikają do nocnika. Co sądzicie?
ja już widze to gotowanie tetry, suszenie, prasowanie.... nigdy w zyciu. Tetra tylko jak pediatra będzie kazala zakładać, ze względów ortopedycznych.

reklama
to, że dzieci sikają szybciej do nocnika po tetrowych to pierwsze słyszę i trochę wątpię, no bo dlaczego?? przecież i to i to jest pielucha i tak samo nosi... dla wygody będę używała pampersów, ale tetrowe też kupię (z 15 sztuk) i będą do karmienia (aby przykryć malca lub podłożyć na ramię jak będę go nosić do odbicia) lub dla bioderek gdyby trzeba było (tfu tfu)

może wieczorkiem zrobię w koncu zdjęcia moich wczorajszych zakupów:tak:

wiesz co, bo w tetrowych pupa jest od razu mokra i dlategoe może dziecku szybciej do nie noszenia pieluchy? innego wyajsnienia nie widze.

wiesz co, bo w tetrowych pupa jest od razu mokra i dlategoe może dziecku szybciej do nie noszenia pieluchy? innego wyajsnienia nie widze.

no nie wiem mojej koleżanki córeczka latała w mokrej aż tyłek sobie odparzyła, jak latała bez pieluchy to sikała pod siebie w biegu, ma dwa latka i nadal nie umie korzystać z nocnika, chociaż jest postęp bo w momencie jak sika krzyczy "siusiu":-D

Znałam sporo młodych mam które w ciąży mówiły że wychowają dziecko na tetrówkach - wszystkie poległy :-p
Ja Lolka trzymałam w pieluchach Dada z Biedronki - teraz też bym chciała używać. Są przewiewne, wszystko trzymają na swoim miejscu no i cena rewelacyjna - za 78 pieluszek zapłacę 27 zł.

ale jedne są jednak lepsze niż inne (lepiej chłonne i lepsze rzepy), ale na promocje trzeba patrzeć, ostatnio w Superpharm za 82 sztuki pampersów płaciło się 29,90 zł, a więc nawet lepiej niż w Biedronce:-p

Znałam sporo młodych mam które w ciąży mówiły że wychowają dziecko na tetrówkach - wszystkie poległy :-p
Ja Lolka trzymałam w pieluchach Dada z Biedronki - teraz też bym chciała używać. Są przewiewne, wszystko trzymają na swoim miejscu no i cena rewelacyjna - za 78 pieluszek zapłacę 27 zł.

znajoma używa tych pieluch i jest bardzo zadowolona. Używa też tych chusteczek nawilżonych.

Szczerze to nie mam pojęcia co do cen pieluch:zawstydzona/y:

reklama
Do góry