reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

Ja czekam na mojego M kiedy wróci z pracy (miał juz 30min temu) i wybieramy sie poszukac jakiegoś fajenego łózeczka dla synusia:-)Mojemu M wpadło troche grosza i chcemy je szybko wydać żeby nie rozeszło sie na bzdury:-)

reklama
A ja wreszcie dostalam w jednej z aptek silikonowe nakladki na piersi, majace na celu wyciagniecie wkleslych lub malych brodawek na tyle, by moznabylo bezproblemowo karmic piersia. Bede je teraz nosila codziennie i zobaczymy jaki bedzie rezultat:tak:

Patusia dzieki za stronke ale z niej moga zamawiac tylko osoby ktore mieszkaja w UK lub Irlandii:crazy: wiec nie wysylaja np. do mnie do Grecji:baffled:ale pokazalam mojej kolezance co pojechala do Polski co chce...mniej wiecej.

Imagination widze ze uscislilas wyprawke malego albo ja mam jakas wielka...ale malenstwo sie tyle razy przebiera...ja mam ok 18 sliniaczkow, 15 pieluszek bawelnianych z 5 flanelowych 3 komplety poscieli (plus jeden do Kliniki my w grecji swoje scielimy) ceratki na materacyk z 5 duzych i 5 malych, male sciereczki na ramie bawelniane i przy karmieniu ok 10...4duze reczniki 2 male 2 szlafroki....i pelno body ok 20 z krotkim rekawkiem (w rozmiarze od 56 do 68 czyli wiekszosc od 3miesiaca i 6)z dlugim z 10 z 6 par spioszkow i reszte to sukieneczki i blzeczki, spodenki....musze powiedziec ze mi brakuje tylko teraz butelek z 2, stylizatora, lezaczka, wannienki, termometorow kosmetykow spirytusu i pampersow...cala wyprawke dla malej mam...i oczywiscie dostaniemy nie zliczona ilosc prezentow...Wozeczek i lozeczko mamy (prezent od tesciowej) my kupilismy komode, materacyk....aaa i proszek dla malej rzeczy:-D

A oto co dzisiaj kupilam, pierwsze to jakby ogrodniczki a 2 spioszki:-D

Załączniki

• IMG_3121_1.jpg
    IMG_3121_1.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 44
  • IMG_3122_1.jpg
    IMG_3122_1.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 39
Imagination widze ze uscislilas wyprawke malego albo ja mam jakas wielka...ale malenstwo sie tyle razy przebiera...ja mam ok 18 sliniaczkow, 15 pieluszek bawelnianych z 5 flanelowych 3 komplety poscieli (plus jeden do Kliniki my w grecji swoje scielimy) ceratki na materacyk z 5 duzych i 5 malych, male sciereczki na ramie bawelniane i przy karmieniu ok 10...4duze reczniki 2 male 2 szlafroki....i pelno body ok 20 z krotkim rekawkiem (w rozmiarze od 56 do 68 czyli wiekszosc od 3miesiaca i 6)z dlugim z 10 z 6 par spioszkow i reszte to sukieneczki i blzeczki, spodenki....musze powiedziec ze mi brakuje tylko teraz butelek z 2, stylizatora, lezaczka, wannienki, termometorow kosmetykow spirytusu i pampersow...cala wyprawke dla malej mam...i oczywiscie dostaniemy nie zliczona ilosc prezentow...Wozeczek i lozeczko mamy (prezent od tesciowej) my kupilismy komode, materacyk....aaa i proszek dla malej rzeczy:-D
Szok:szok: ale Ty tego masz :szok: albo to ja jestem jakąś wybredną i oszczędną przyszłą matką :zawstydzona/y: Ja mam dużo ciuszków dostać, więc nie będę raczej juz kupować, chyba, ze jakaś promocja czy coś ;-) No ale zobaczymy... Poza tym teściowa, mój tata i babcia juz zaoferowali się, ze kupią jakies rzeczy dla Malca, więc mi jest to na rękę :tak:
To taka poglądowa lista, pewnie wiele w niej jeszcze będzie trzeba zmienić. Muszę ją skonfrontować z kumpela - świeżo upieczoną mamą ;-)
A ja szaleję znowu i kupiłam kolejne rzeczy dla Małego:

imagination super ciuszki - urzekły mnie te zielone śpioszki z krówką :rofl2:
ty aż tyle tych rękawiczek nakupiłaś? :szok: bo ja to mam tylko jedną parę, a jak się pobrudzą to albo szybciutko przepiorę albo skarpeteczki mu nałożę ;-)

reklama
imagination - dodaj jeszcze zestaw do paznokietek :-)
nożyczki itp.
- sól fozjologiczną + gaziki (do przemywania oczek kruszynki)
W tym zestawie co napisalam, to podalam rzeczy, któych jeszcze nie mam :tak: nożyczki kupilam kilka dni temu ;-) a gaziki - wiem wiem, dzięki za przypomnienie;-)
imagination super ciuszki - urzekły mnie te zielone śpioszki z krówką :rofl2:
ty aż tyle tych rękawiczek nakupiłaś? :szok: bo ja to mam tylko jedną parę, a jak się pobrudzą to albo szybciutko przepiorę albo skarpeteczki mu nałożę ;-)
Mnie też strasznie się te spioszki podobają;-)
Kupilam 5 par, bo jakoś tak mnie naszło, no i tanie jak nie wiem, 2zl za sztuke, to warto bylo :-p

Do góry