reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

reklama
Ja kupiłam sobie spodnie dresowe dla ciązarnych na allego
i po domu to mogą być - ale tylko po domu
Bo nogawki to pijawki i sie porozciągały :crazy:

Ale mama mi kupiła rewelacyjne spodnie dresowe - suuuper są
Ale nie dla ciężarnych tylko zwykłe - takie jak teraz sa niby modne - z wywijanym stanem :-)
A jak go rozwniesz to jest idealny na cały brzuszek :-D
A po porodzie będę go nosić normalnie :)
Jest świetny - nie wypychaja sie kolana :tak:
Nigdzie nie uciska :tak:
A kosztowały 40zł -więc nie tak drogo :-)

HAAa - a ja wczoraj poszalałam z siostrą :rofl2: Moja Sis ma fioła na punkcie ciucholandów, i mi też się czasami udziela (chociaż szczerze powiem, że ja jestem wierna 1 punktowi, w ok. mojej pracy, w malutkiej miejscowości, gdzie Panie prowadzące sklepik nie za wiele znają się na firmach, itp.. Za 15-20 zł to poprostu mozna kupić coś zaj... i to z metkami!!! Za każda rzecz dla Dzidzi płaciłam ostatnio 4-5 zł!!) Nom, ale szalałyśmy w moim mieście, więc ... kupiłam 3 tuniki, spódnicę (piekna, sztruksowa, ale na okres pociążowy - mam nadzieję, że się w nią zmieszczę...) i pikną koszulkę na lato - 52 zł za wsioo (ceny po znajomości dla mojej sis) :-)

barmanka- nie nie mam jeszcze materaca, ale to jest lozeczko 120x60, a co do materac to mam totalny metlik, superowe ciuszki

no to masz ten sam problem co ja :baffled: łóżeczko kupione już dawno , a na materac się nie mogę zdecydować - nie wiem który będzie dobry :-(

ciesze się dziewczynki że podobały wam się moje zakupy :tak:

Ja tez bedę musiała dokupić materacyk do łóżeczka dla Małego, bo łózeczko dostaniemy, ale bez materaca... i jaki kupić... nie mam pojęcia, poza tym nie znam się na tym... chyba trzeba będzie liczyc na rady pań w sklepach :confused:

A to moje dzisiejsze zdobycze:-)

szalejesz moja droga pełną parą :))) ale ciuszki naprawdę są śliczne :))
ja od wtorku (mam nadzieję) równiez wkraczam w szybkie obroty zakupowe :-D

Imagination - śliczne ubranka:-)
Ja też mam łóżeczko ale bez materaca, muszę zacząć się rozglądać za nim. A po za tym to chyba już mam wszystko (oprócz kosmetyków ).

Imagination - śliczne ubranka:-)
Ja też mam łóżeczko ale bez materaca, muszę zacząć się rozglądać za nim. A po za tym to chyba już mam wszystko (oprócz kosmetyków ).
Mi jeszcze spooooro brakuje. Narazie juz ciuszków nie będę kupować, moze w kwietniu kupię komplet jednakowych ciuszków do szpitala, bo szkoda takich ładnych do szpitala dawać...
Poza kosmetykami muszę kupić w sumie wszystko... wanienke, przewijak i sporo tego :confused:
zrobiłam sobie taką rozpiskę najważniejszych rzeczy (poza tymi dla mnie i spirytusem do pępka):
Zakupy dla Maluszka:
- materacyk
- pościel x2
- przewijak
- wanienka
- ręcznik z kapturkiem x2
- myjka frotte x2
- kocyk polarowy
- kocyk gruby

ciuszki:
- kaftaniki 4szt.
- spioszki 4szt.
- body 4szt.
- skarpeteczki 5szt.
- rekawiczki 3szt.

- pieluchy tetrowe 30szt
- pieluszki flanelowe 5szt.
- pieluchy np. pampers
- śliniaczek 2szt.

- chusteczki nawilżone x2
- kremik na odparzenia
- płyn do kąpieli/mydełko
- oliwka
- płatki kosmetyczne
- laktator
- aspirator do noska
- termometr do ciała
To jest to czego jeszcze nie mam... Wyszło mi ok.1800zl:szok: choć może być mniej, a moze i więcej...:baffled: Masakra, a Rząd tylko 1000zł becikowego daje, ciekawe na co?:confused:
Pomijam jeszcze fakt wózka... tutaj akurat liczę na składkę od dziadków ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry