reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

patusia, misza- dzięki za odpowiedź.

Moj m. zachwycony jest tymi chustami, a jeszcze jak usłyszał, że taka bliskość fiz. pozytywnie wpływa na relacje z dzieckiem to już wogóle...

Ja taką bliskość będę miałą na codzień a on biedak tylko pomiędzy wyjściami do pracy....:no:więc choćby dlatego zaryzykuję ten zakup, w czerwcu na dzień ojca:tak:!!!

Swoją drogą rzeczywiście drogie są te chusty:-( ciekawe dlaczego:confused:
zastanawiam się czy samemu nie można takiej chusty zrobić.

Antaneczka- też myślałam o takim nosidełku ale staneło na chuście...
Nasłuchałam się, że takie usztywniane nosidełka źle wpływają na kręgosłup dzieci:confused:- nie wiem ile w tym prawdy ...być może to tylko czarny PR "chuścianej" konkurencji ...

reklama
hej
dziewczyny mam prosbe o doradzenie!!!!!
czy kupic taki koszyk jak podobne wy wybieralyscie ...z tym ze on jest tylko do 3 miesiecy czy taki wiekszy do 5 lub 6 na kolkach ...bardziej w formie kolyski-tak wyglada ale sie nie buja.......wtedy w sypialni dzidzius z nami by spal w tym a w dzien....
myslalam o tym wiekszym bo na dluzej starczy poza tym dzidzia moze lezec i sie bawic w nim jak ja jestem np w kuchni.......albo lezec na balkonie....
moj maz woli maly bo mowi ze jak dzidzia bedzie wieksza to to nie bediz ejuz takie bezpieczne?????
doradzcie bo jutro chce sie zdecydowac ...wyprzedaze koncza sie na koniec stycznia!!!!!cos w tym stylu troche wieksze lub taki maly koszyk dla dzidzi
Koszyk wiklinowy BIRTHE 2721, Alvi - Twój produkt po najlepszej cenie z Twenga

Odnośnie chust...jak wiele rzeczy ma swoje zalety ale też i wady. Ważne jest by z pełną odpowiedzialnością się decydować. Widziałam jak jedna dziewczyna nosiła 3-miesięczną córeczkę w takiej chuście. Przebywałyśmy ze sobą u wspólnych znajomych przez kilka godzin. Nosiła ją prawie cały czas :szok: a wiadomo, że Maluszek rośnie i robi się cięży i bardzo się przyzwyczaja do tak bliskiego kontaktu z rodzicami. Trzeba to wziąć pod uwagę....co będzie potem gdy już nie 5 kg będzie ważyło, tyko 10 albo i lepiej... :confused: Po prostu bałabym się przyzwyczaić Maleństwo a potem ciągle tylko 'na ręce...' i 'na ręce...'
Wiem też że ona przesadzała... wszyscy ją trochę krytykowali....bo tylko jak niunia zasnęła to jej nie nosiła, a tak to ciągle.. :szok:
Ale decyzję podejmuje każdy sam...
Ja takiej "wygody" nie chcę :sorry2:

Dla zainteresowanych:
to jest link do różnych rodzai chust jest też filmik i inne ciekawostki:.
chusta.pl - chusty nosidełka dla dzieci i niemowląt - Galeria

a to jest link do BB i różnych wypowiedziach na ten temat:
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/chusty-do-noszenia-dzieci-6027/
stron jest nie wiele i można poczytać opinie.

Pozdrawiam!!!

Krystyna30
Mnie się podoba pomysł z tym małym koszem i sama tez miałąm taki plan, ale inaczej organizujemy teraz mieszkanie.
Ja jestem za takim mniejszym.
Okruszek
ja słyszałam, że takie starsze dzieci np. roczne jest b.wygodnie nosić w chuscie ze względu na kręgosłup - nasz.
Ja np. nie mam bioder ( z tych wąskobiodrowych jestem) i ciężko mi takiego malucha nosić bo się wykrzywiam bardzo - takie chusty podobno to ułatwiają.
Sama widziałam babkę w tramwaju z niemowlakiem - no myśle do miesiąca :-)

Leżaczki
dowiedziałam się czegos więcej o co chodzi. Podobno zdarza się że dziecko zsuwa się ze źle wyprofilowanych leżaczków i tak naprawdę trzeba poszukać opinii mam, które jakie mają.
Z tego co się dowiedziałam najlepsze są z tej firmy ale są b.drogie
BABYBJÖRN Babysitter Balance - BABYBJÖRN
BABYBJÖRN Leżaczek 1-2-3 BabyBjörn czarny/czerwony - porównanie cen wszystkiech ofert z Twenga
on się wprowadza w ruch , napędza ruchami dziecka a inne trzeba samemu bujać lub mają wbudowane drżenia, które nie wszystkie dzieci uspakajają.
Niestety te 300 zł to podobno świetna cena jak na ten leżaczek :-(
A leżaczki są dla dzieci aż do 2 lat, więc może nie jest to aż tak dużo.
Jakbyście poczytały o opiniach innych mam to dajcie znać.
Ja nie kupuje takiego kosza, ale obstawała bym za większym -dzidzia szybko rosnie, a niektóre dzieci sie już długie rodzą takze mysle ze ta opcja z wiekszym lepsza :-)

Krystyna moja kolezanka co teraz urodzila ma taki kosz (chyba jest do 3m). Powiem Ci ze jej jest wygodnie ma malego przy sobie itp. Ale mi to rozwiazanie sie nie podoba wiesz czemu..bo jak sie malenstwo przyzwyczai do malych przestrzeni nie bedzie chcial spac w lozeczku...wiec ja od razu mala wsadze do lozka :-Doczywiscie bede miala lezaczek - hustawke wiec jak bede cos robic w kuchni czy bede chciala z nia posiedziec w pokoju wsadze ja tam.:-DZreszta ja juz kupilam lozeczko wiec koszyk + lezaczek to za duzo...ale wybor nalezy do Ciebie:tak:

a to moje zakupy dokonane podczas wyprzedaży w Next :-)
szkoda że poszłam na sale tak późno, bo pewnie kupiłabym więcej ;-)

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 62
  • 2.jpg
    2.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 62
  • 5.jpg
    5.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 50
  • 6.jpg
    6.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 65
Śliczne ciuszki :tak:
Ja dzisiaj robilam porzadek w swojej szafce, w ktorej tez skladuje rzeczy dla Maluszka. Sporawo sie juz powoli robi :-D
A ja zaszalalam dzisiaj i wydałam MAJĄTEK (całe 3,40) na 2 śpioszki dla małego Tomaszka:-D
To z psiaczkiem jest swietne, normalnie nie mogłam sie oprzeć:tak: Uwielbiam postacie z Disney'a:tak:
A i planuje kupic pościel:
KUBUŚ PUCHATEK- POŚCIEL 6-ELEMENTÓW!! REWELACJA (530185954) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
albo którąś z tych:
{ 8 } -CZ POŚCIEL 90x120 MAGICTEX. MISIACZKI.!!!! (534777471) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
A oto zakupione dzisiaj ciuszki:

reklama
Wy tu na etapie huśtaweczek i lezaczków już jesteście, a ja dziś pierwsze zakupy zrobiłam :tak: (bo listę robię od pewnego czasu i usilnie zmieniam po konsultacjach z doswiadczonymi mamami). Zakupiłam: 2x spioszki, 3x półśpiochy, 2 kaftaniki, 2 body z długim, 1 niedrapki, 3 pary skarpetek, termometr do wanienki, rożek i koc polarowy. Wszystko w tonacji zielono-żólto-beżowo-brązowej z motywem przewodnim żyrafy (matko, jaką głupawkę mieliśmy z Mężem w tej hurtowni jak wybieraliśmy...), która jest w różnych formach graficznych na prawie wszystkim:-D Nieistotne, mam poczucie że nareszcie coś robię:tak:

Do góry