reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sytuacja po porodzie...

Roksanka98

Fanka BB :)
Witajcie dziewczyny .
Zacznę od początku. 10tego listopada urodziłam synka przez cc. Po powrocie do domu przez pierwszy tydzień w ogóle nie krwawilam, zgłosiłam tomojemu lekarzowi, jednak on nie mial czasu i nie przyjął mnie. Tego samego dnia poszłam do innej pani dr, która zbadalamnie i dosyć mocno podusila po brzuchu, chociaż wiedziała że jestem tydz po cc. Od tamtej wizyty miałam połóg przez 5tyg, później przerwę na dwa dni i znowu tydzień, przerwa na 5 dni i od 6stycznia leci mi krew. 11stycznia byłam u swojego ginekologa, powiedziałam mu, że mi tak lec8 raz nie leci, jednak zapomniałam wspomnieć o tym że jak on mnie nie przyjął tobyłam u innej pani.. No ale do sedna. Zbadał mnie i powiedział że rana na macicy jest jeszcze na zagojona i z tego krwawi, dalmi tabletki antykoncepcyjne Limetic, ponieważ karmięi kazał brać. Dzisiaj jest 5ty dzień jak powinnam wziąć, jednak źle się po nich czuje, a dzisiaj zaczęłam odczuwać świąd w środku, powiedział z3 hormony się ustabilizuja i przestanę, jednak nadal mi lecimam wrażenie że mocniej... I po prostu się boj3, że one mi nie pomogą rana się nie zagoi, a jak mnie swędzi to jeszcze się nabawie zakażenia jakiegoś większego. I nie wiem co zrobić. Pisałam do swojego ginekologa z tym, a on mi po prostu nie odpisuje. Proszę powiedzcie co byście zrobiły. Nie wiem czy brać czy nie brać:(

reklama
Rozwiązanie
Ja czekam aż odstawie Synka od piersi żebym mogła zacząć terapie estrogenami właśnie już pół roku się tak bujam. A jak z seksem jeśli mogę spytać? U mnie jest nie możliwy bo tak boli. Z hormonami trzeba ostrożnie i nie wolno karmić piersia z resztą przy braniu estrogenow ilość pokarmu się zmniejsza. Zapalenie śluzówki tak szybko nie postępuje myślę że na razie może to być stan zapalny dziwne że lekarz dał Ci na to anty mój nawet nie wspomniał powiedział że tylko estrogeny. Ale daj trochę czasu organizmowi 10 tyg po porodzie to wcale nie tak dużo jeszcze może się unormowac. Moja siostra nie brała na to nic po roku jej minęło hormony się unormowaly po zakończeniu kp. Lekarz powinien ocenić ta sytuację każda jest inna. 36.9 to żaden...
Idź skonsultuj u innego lekarza. Niech lekarz sprawdzi na usg czy na pewno macica dobrze się oczyszcza, czy z raną ok... Czy nie masz jakiejś infekcji. Antyki nie zając, na macicę i ranę Ci na pewno nie pomogą, póki masz wątpliwości można się wstrzymać, (badania jakieś przed przepisaniem zlecił?) no chyba, że z wstrzemięźliwością ciężko ;)

Idź skonsultuj u innego lekarza. Niech lekarz sprawdzi na usg czy na pewno macica dobrze się oczyszcza, czy z raną ok... Czy nie masz jakiejś infekcji.
A tabletki brać?bo już nie wiem.. Dzisiaj jak się podcieram to czuje nieprzyjemny zapach, a wczoraj go niee było, chyba mogę iść jutro do lekarza? Nie muszę od razu jechać na sor, bo mam malutkie dziecko w domu, a szpital w moim mieście to umieralnia.

Idź skonsultuj u innego lekarza. Niech lekarz sprawdzi na usg czy na pewno macica dobrze się oczyszcza, czy z raną ok... Czy nie masz jakiejś infekcji. Antyki nie zając, na macicę i ranę Ci na pewno nie pomogą, póki masz wątpliwości można się wstrzymać, (badania jakieś przed przepisaniem zlecił?) no chyba, że z wstrzemięźliwością ciężko ;)
wybacz nie zauważyłam reszty wypowiedzi Twojej. Nie niezlecił mi żadnych badań, ni3 wspolzyje, bo się boję, a teraz jak mam nieprzyjemny zapach to już w ogóle się boje, lekarz stwierdził że to sprawa hormonalną i jak będę to brać to mi pomoże zagoic rane i przestanie mi lecieć, a ja jakoś w to nie wierzę, bo nawet położna jak do niejnapisałam się skonsultować jeszcze to stwierdziła że raczej to tak nie działa.

wybacz nie zauważyłam reszty wypowiedzi Twojej. Nie niezlecił mi żadnych badań, ni3 wspolzyje, bo się boję, a teraz jak mam nieprzyjemny zapach to już w ogóle się boje, lekarz stwierdził że to sprawa hormonalną i jak będę to brać to mi pomoże zagoic rane i przestanie mi lecieć, a ja jakoś w to nie wierzę, bo nawet położna jak do niejnapisałam się skonsultować jeszcze to stwierdziła że raczej to tak nie działa.
Położna ma rację

reklama
Ja co prawda krwawilam od razu ale też z przerwami. Wydzielina miała moim zdaniem od początku dziwny zapach, ale w szpitalu i tak dostawałam antybiotyk na coś innego. Tydzień temu na wizycie u gina zwróciłam uwagę, że plamienie jest już znikome ale nadal brzydko pachnie. Na usg nie wyszło nic niepokojącego ale ze względu na ten zapach dostałam antybiotyk i tabletki dopochwowe.

reklama
Ja co prawda krwawilam od razu ale też z przerwami. Wydzielina miała moim zdaniem od początku dziwny zapach, ale w szpitalu i tak dostawałam antybiotyk na coś innego. Tydzień temu na wizycie u gina zwróciłam uwagę, że plamienie jest już znikome ale nadal brzydko pachnie. Na usg nie wyszło nic niepokojącego ale ze względu na ten zapach dostałam antybiotyk i tabletki dopochwowe.
No, a ja na początku też miałam dziwny zapach a później już przeszło i dzisiaj znowu zauważyłam taki przykry nieprzyjemny zapach plus swędzenie, ale krwawiee jeszcze. No nic, pójdę jutro do innego ginekologa i skonsultuje to.

Do góry