reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Syrop - eurespal - pomocy!

Dziś skończyłam kurację eurespalem i wapnem i cebionem wszystkim razem i zobaczymy. Dostawała to przez 5 dni i ma tego dość. Odczekam chyba dwa dni, zobaczę co będzie i najwyżej znowu u lekarza się znajdziemy:( Mimo to dziękuję wszystkim.

reklama
Jezeli nie pomaga Ci ten syrop, to koniecznie idz do lekarza nie dawaj nic na wlasna reke. Nam ten syrop pomogl i uchronil od antybiotyku, kiedy moj synus maial 2 tygodnie, a teraz jak mial kaszelek to dostawal drosetux!

Moja córcia też kilka razy dostała Eurespal i obeszło się bez antybiotyków,a na męczący kaszel polecam kropelki SINECOD one nie leczą ale pozwalają dziecku spokojnie bez kaszlu przespać noc.Podaje się je przed snem.

Dawid jak byl chory tez dostal ten syrop, ale niestety jest on tak niedobry w smaku ze nie chcial go pic...jedynie jak dodawalam troche miodu to jakos przelknal.syrop mu pomogl ale dodatkowo dostalismy tez syrop prawoslazowy(ten pil z checia bo jest slodki). Dobry w smaku i dzialaniu jest tez syrop Lipomal-polecam.

U nas też w razie infekcji Eurespal pomaga.Nie jest on syropem typowo wykrztuśnym,jednak może potęgować kaszel i nasz lekarz również zalecał podać ostatnią dawkę między 17-18 godz.A smak...paskudny :-p

Witam, u mnie podobnie, zarówno starsza, jak i młodsza córka dostają eurespal w połączeniu drosetux w przypadku poważniejszego przeziębienia czy zapalenia górnych dróg oddechowych i zazwyczaj pomaga i nie trzeba było stosowac antybiotyku.

Witam:)
Moja córeczka ma 9 miesięcy i też bierze przy przeziębieniu EURESPAL i jak do tej pory obywało się bez antybiotyku. Producentom tego syropu trzeba by zasugerować zdecydowaną zmianę smaku (fe fuj ble) bo moja Wiki im starsza tym bardziej się buntuje przy jego podawaniu.

reklama
A tak w ogóle przy ostatnim przeziębieniu mojego maleństwa obyło się w ogóle bez leków. Po zbadaniu dziecka lekarz stwierdził, że kaszel jest spowodowany katarem i wydzieliną z nosa, która spływa do gardła. Wystarczyło tylko dobrze czyścić nosek solą fizjologiczną, wodą morską i przeszło bardzo szybko.

Do góry