reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Hej
Ja marze o tym zeby moj porod zaczal sie sam bez wywolywania !!! Niestey jak do 24 czerwca nie urodze to mam sie stawic na wywolanie.
Mialam juz podawana oxytocyne kilka dni temu bo tetno malensta bylo nie wporzadku i wcale to nie bylo przyjemne lezalam od 13 do 19 z bolami krzyzowymi i jak tylko odlaczyli mi kroplowke to sie akcja zatrzymala i nic z tego nie mialam poza kilkoma godzinami w bolach nawet szyja mi sie nie skrocila ani rozwarcie nic poprostu zero i chcialabym bardzooo tego uniknac, mam nadzieje ze wkoncu cos sie ruszy bo dzis mija termin :-(

reklama
Nie chodzi mi o to aby straszyć. Na szczęście zdecydowana większość dzieci rodzi się pięknych, zdrowych, a porody przebiegają bez drastycznych powikłań.
Ale stwierdzenie odnośnie braku przeciwskazań indukcji porodu jest dalekie od prawdy.
Pozdrawiam, wszystkiego dobrego!

Zgadzam sie z poziomkom mojej mamie pekla macica przy oxo bo szyjka nie byla dojrzala!!! Na i skonczylo sie cc i 4 godzinna operaca po cc !!! Wiec lepeiej sie nie prosic o wywolywanie, ja sie modle o to zeby samo sie zaczelo nawet za 2 tygodnie ale samo a nie z wspomagaczami.

anulaws - na szczescie synek nie mial jeszcze kolek tylko pieszczoch straszny sie zrobil. Rozumiesz... nie ma to jak usnac na raczkach :-) Nie mart sie wkrutce bedziesz i ty usypiac dzieciatko na rekach. Pozdrawiam i zycze szybkiego rozwiazania.

Witam
Ja dziś 6 dzień po terminie.
Również nie chciałam żadnych przyśpieszaczy-ale od dwóch dni czuje tak bolesne kłucia w pochwie,ze mam łzy w oczach. Mam nadzieje,ze skraca mi się szyjka,albo robi rozwarcie. Bo jesli to samo z siebie to nie wiem jak zniosę poród.

Jeśli czujecie się dobrze-to nie ma co panikować- może dzidzia sama sie zdecyduje- ma na to czas do 42 tygodnia- i chęć przyspieszenia nic dobrego nie wróży- bo dużo łatwiejszy jest poród naturalny niż wywoływany.
Ja próbowałam wszystkich znanych mi naturalnych sposobów- i niestety-myślę,ze one nie działaja jesli dzidzia nie jest gotowa.
Mam nadzieje,ze jutro jak się wstawię w szpitalu to mi już coś podadzą- czuje,ze mały chce juz sie wydostać-ale czegoś mu jeszcze brak- skurcze mam jeszcze nieregularne,choć bolesne-więc pewnie by coś ruszyło po dopalaczu. Naprawde mi juz obojętnie.
Ale jesli bym się dobrze czuła i było przed 42 tyg, to bym cierpliwie czekała.

Co do olejku rycynowego szczerze odradzam- wiem,ze na nieliczne panie zadziałał. Ale myślę,ze to dlatego, bo dzidzia była już gotowa. Ja próbowałam i bardzo żałuje-wywołało to tylko biegunkę i czuje wyrzuty sumienia,ze męczyłam swoje dziecko i siebie. Przyznaje się do swojej głupoty. I teraz cierpliwie czekamy na to co będzie. Przecież kiedyś to musi nastąpić.

Najważniejsze,zeby maluszek był zdrowy.

witam dziewczyneczki :))
jestem jestem Eve i pewnie dlugo jeszcze bede:)))tez pocieszam sie tym ze nie zawsze sa objawy - gin mi powiedzial ze wszystko z ta moja szyjka i brakiem rozwarcia moze sie zmienic w ciagu jednego dwóch dni.wiec mam jakas nadzieje. a Ty jak tam mialas predzej rozwarcie i szyjka byla juz skrócona ???
minutka mi tez pekła szyjka macicy w poprzednim porodzie i nie byl on wywolywany- wiec reguły nie ma a cc nie moglam juz miec bo bylo za pozno- ale to był ból i meczarnie.....brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....strasznie. Moj termin minol 2 dni temu i w poniedzialek jade jakby co do szpitala a tez wolałabymuniknac wywoływania:-(
ahhhhhhh to taki ten Twoj Natuś ostraszka. a ja myslałam ze bidulek meczy sie z kolkami. no ale to dobrze ze nie ma. po prostu synus mamusi i chce byc wciaz na raczkach heheheh

Witam
Ja dziś 6 dzień po terminie.
Również nie chciałam żadnych przyśpieszaczy-ale od dwóch dni czuje tak bolesne kłucia w pochwie,ze mam łzy w oczach. Mam nadzieje,ze skraca mi się szyjka,albo robi rozwarcie. Bo jesli to samo z siebie to nie wiem jak zniosę poród.

Jeśli czujecie się dobrze-to nie ma co panikować- może dzidzia sama sie zdecyduje- ma na to czas do 42 tygodnia- i chęć przyspieszenia nic dobrego nie wróży- bo dużo łatwiejszy jest poród naturalny niż wywoływany.
Ja próbowałam wszystkich znanych mi naturalnych sposobów- i niestety-myślę,ze one nie działaja jesli dzidzia nie jest gotowa.
Mam nadzieje,ze jutro jak się wstawię w szpitalu to mi już coś podadzą- czuje,ze mały chce juz sie wydostać-ale czegoś mu jeszcze brak- skurcze mam jeszcze nieregularne,choć bolesne-więc pewnie by coś ruszyło po dopalaczu. Naprawde mi juz obojętnie.
Ale jesli bym się dobrze czuła i było przed 42 tyg, to bym cierpliwie czekała.

Co do olejku rycynowego szczerze odradzam- wiem,ze na nieliczne panie zadziałał. Ale myślę,ze to dlatego, bo dzidzia była już gotowa. Ja próbowałam i bardzo żałuje-wywołało to tylko biegunkę i czuje wyrzuty sumienia,ze męczyłam swoje dziecko i siebie. Przyznaje się do swojej głupoty. I teraz cierpliwie czekamy na to co będzie. Przecież kiedyś to musi nastąpić.

Najważniejsze,zeby maluszek był zdrowy.
lenka normalnie to co napisałas to moje słowa heheeh:-D:-D tez probowalam wszystkiego łacznie z olejkiem ktorego jak juz wczesniej pisalam nie polecam- chodzilam po scianach z bolu.
jestem 2 dni po terminie i tez szyjka długa i ani sladu rozwarcia wiec mozemy sobnie reke podac. kłucia tak samo mam ale mialam je tez przed wizyta i powiedzial ze mala po prostu uciska juz na wszystko bo jest duza :-:)-:)-( chociaz kto wie moze cos tam juz Ci sie robi.

hej:)
przekonalyscie mnie dziewczyny co do wywolania porodu...bede czekac cierpliwie na naturalne bole...dobrze ze sie Was poadzilam bo sie tak wachwalam i nie wiedzialam do konca jak to jest z tym wywolywaniem..teraz juz wiem ze trzeba czekac cierpliwie:)) kurcze ale te z Was ktore sa juz po terminie-- to musi byc nerwowka..ja 2 tyg przed i co wieczor gdy ide spac mam nadzieje ze obudza mnie w nocy bole..a nie tylko koniecznosc oddania moczu co godzine:))

reklama
Monia sprobuj seksiku jak masz ochote czy spacer ale nie ten cholerny olejek. a noz u Ciebie seksik zadziala. ponos sperma wydziela ta Oksytocyne co poadaja w kroplowkach. na mnie nie dziala. a nadzieje ze moze w nocy sie zacznie ( tak jak Ty:)) mialam od 37 tc i co jestem przeterminowana:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry