reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy ciążowe

Oprócz dziwnego posmaku w ustach i tkliwych piersi (ale też na początku nie jakoś mocno), to ja nie miałam absolutnie żadnych objawów. Dopiero gdzieś później doszły delikatne mdłości bez wymiotow. Źle zaczęłam się czuć dopiero w III trymestrze, ale nie z powodów ściśle związanych z sama ciąża. Jutro zaczynam 39tc ;)

I tak jak ktoś pisał, nie tylko ile kobiet, tyle objawów, ale nawet u tej samej kobiety dwie różne ciążę mogą przebiegać zupełnie inaczej, a kończyć się tak samo zdrowym bobasem ;))

reklama
Nie wiem czy ktoś już o to pytał czy nie... W lutym poroniłam a aktualnie znów jestem w ciąży. Poprzednio na żadnej wizycie nie widziałam serca a teraz 23.05 widziałam już 6t1d serduszko biło. Ale strach jest ogromny bo to bardzo szybko wszystko się potoczyło. Jestem szczęśliwa i przerażona. Ale do meritum... Przeglądam różne fora i tam kobiety pisA jak bardzo źle się czuja, mdłości I te sprawy. Ja nie mam tak. Czasem mnie zemdli po jedzeniu Ale nie że cały czas i zależy co zjem, zgage miewam, piersi są wrażliwsze niż normalnie. Wieczorem po całym dniu bolą jak sie przebieram do spania. Brzuch czasem pobolewa koło pępka i tyle. Boję się że to za mało, że powinnam się czuj gorzej.
Nic nie powinnaś,każda kobieta inaczej znosi ciążę. Są takie, które od pierwszych momentów mają dość, a są i takie które kompletnie nic nie czują!
Ja w pierwszej ciazy kompletnie nic nie odczuwałam. Początki były dla mnie piękne! Każda ma inaczej. Ciesz się,ze bardzo nie daje Ci się ciaza we znaki!

Nie wiem czy ktoś już o to pytał czy nie... W lutym poroniłam a aktualnie znów jestem w ciąży. Poprzednio na żadnej wizycie nie widziałam serca a teraz 23.05 widziałam już 6t1d serduszko biło. Ale strach jest ogromny bo to bardzo szybko wszystko się potoczyło. Jestem szczęśliwa i przerażona. Ale do meritum... Przeglądam różne fora i tam kobiety pisA jak bardzo źle się czuja, mdłości I te sprawy. Ja nie mam tak. Czasem mnie zemdli po jedzeniu Ale nie że cały czas i zależy co zjem, zgage miewam, piersi są wrażliwsze niż normalnie. Wieczorem po całym dniu bolą jak sie przebieram do spania. Brzuch czasem pobolewa koło pępka i tyle. Boję się że to za mało, że powinnam się czuj gorzej.
Moja ciąża przebiegała prawie bezobjawowo, dzisiaj mam zdrowego malucha. Ciesz się! :)

Jutro zaczynam 12 tydzień i też schizuje, bo zauważyłam że przechodzą mi ciążowe dolegliwości. Na początku strasznie bolały mnie piersi, teraz tylko trochę przy dotyku, permanentne zmęczenie też przechodzi, podobnie jak mdłości.. z jednej strony się cieszę a z drugiej martwię że coś za szybko.. ostatnia wizyta tydzień temu, wszystko ok, badania w porządku więc tłumaczę sobie że taki urok mojej ciąży ☺️

Każda ciąża może być inna, w pierwszej nie miałam żadnych typowych objawów: zero mdłości, wymiotów, bólu piersi do tego wszystko mogłam jeść, ogólnie czułam się dobrze. Teraz jestem w 21 tygodniu i pierwsze 3 miesiące to był koszmar: straszne mdłości od rana do wieczora, wymioty, nic nie mogłam jeść od wszystkiego było mi nie dobrze, ból piersi, senność i straszne zmęczenie. Nigdy nie wiesz jak trafisz😉

Jutro zaczynam 12 tydzień i też schizuje, bo zauważyłam że przechodzą mi ciążowe dolegliwości. Na początku strasznie bolały mnie piersi, teraz tylko trochę przy dotyku, permanentne zmęczenie też przechodzi, podobnie jak mdłości.. z jednej strony się cieszę a z drugiej martwię że coś za szybko.. ostatnia wizyta tydzień temu, wszystko ok, badania w porządku więc tłumaczę sobie że taki urok mojej ciąży ☺️
Nie za szybko. Mój lekarz mi tłumaczył, że 11 tydzień to już można się spodziewać ustępowania objawów i żeby się tym faktem nie martwić. Więc nie martw się :)

Nie przejmuj sie. Kazda kobieta przechodzi to inaczej ☺️ Ja nie mialam zadnych objawow, jedynie zaczelam chrapac (o czym uswiadomil mnie moj maz), budzilam sie bardzo rano ze wzgledu na hormony, dopiero z czasem przychodzila coraz wieksza sennosc. I fakt, poronilam, ale moja kolezanka miala tak samo jak ja i urodzila zdrowa coreczke 😊 Za to inna poronila majac wszystkie objawy ciazowe, ksiazkowe.

Ja w tym tygodniu co Ty poza brakiem okresu i bólem piersi nie miałam żadnych objawow. Od 8 tc zaczęły się mdlosci i wymioty i tak do początku drugiego trymestru...

reklama
Dziekuje Wam wszystkim :)
Wczoraj byłam u lekarza, krwiak co prawda się powiększył ale serce biło l. Dostałam za to mnóstwo leków w tym encorton co mnie zaskoczyło. Ale to pewnie przez moje zapalenie stawów. Wszystko to takie skomplikowane...
Chciałbym żeby i u Was i u mnie było dobrze.

Do góry