reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Symptomy ciążowe

Oprócz dziwnego posmaku w ustach i tkliwych piersi (ale też na początku nie jakoś mocno), to ja nie miałam absolutnie żadnych objawów. Dopiero gdzieś później doszły delikatne mdłości bez wymiotow. Źle zaczęłam się czuć dopiero w III trymestrze, ale nie z powodów ściśle związanych z sama ciąża. Jutro zaczynam 39tc ;)

I tak jak ktoś pisał, nie tylko ile kobiet, tyle objawów, ale nawet u tej samej kobiety dwie różne ciążę mogą przebiegać zupełnie inaczej, a kończyć się tak samo zdrowym bobasem ;))

reklama
Nie wiem czy ktoś już o to pytał czy nie... W lutym poroniłam a aktualnie znów jestem w ciąży. Poprzednio na żadnej wizycie nie widziałam serca a teraz 23.05 widziałam już 6t1d serduszko biło. Ale strach jest ogromny bo to bardzo szybko wszystko się potoczyło. Jestem szczęśliwa i przerażona. Ale do meritum... Przeglądam różne fora i tam kobiety pisA jak bardzo źle się czuja, mdłości I te sprawy. Ja nie mam tak. Czasem mnie zemdli po jedzeniu Ale nie że cały czas i zależy co zjem, zgage miewam, piersi są wrażliwsze niż normalnie. Wieczorem po całym dniu bolą jak sie przebieram do spania. Brzuch czasem pobolewa koło pępka i tyle. Boję się że to za mało, że powinnam się czuj gorzej.
Nic nie powinnaś,każda kobieta inaczej znosi ciążę. Są takie, które od pierwszych momentów mają dość, a są i takie które kompletnie nic nie czują!
Ja w pierwszej ciazy kompletnie nic nie odczuwałam. Początki były dla mnie piękne! Każda ma inaczej. Ciesz się,ze bardzo nie daje Ci się ciaza we znaki!

Nie wiem czy ktoś już o to pytał czy nie... W lutym poroniłam a aktualnie znów jestem w ciąży. Poprzednio na żadnej wizycie nie widziałam serca a teraz 23.05 widziałam już 6t1d serduszko biło. Ale strach jest ogromny bo to bardzo szybko wszystko się potoczyło. Jestem szczęśliwa i przerażona. Ale do meritum... Przeglądam różne fora i tam kobiety pisA jak bardzo źle się czuja, mdłości I te sprawy. Ja nie mam tak. Czasem mnie zemdli po jedzeniu Ale nie że cały czas i zależy co zjem, zgage miewam, piersi są wrażliwsze niż normalnie. Wieczorem po całym dniu bolą jak sie przebieram do spania. Brzuch czasem pobolewa koło pępka i tyle. Boję się że to za mało, że powinnam się czuj gorzej.
Moja ciąża przebiegała prawie bezobjawowo, dzisiaj mam zdrowego malucha. Ciesz się! :)

Jutro zaczynam 12 tydzień i też schizuje, bo zauważyłam że przechodzą mi ciążowe dolegliwości. Na początku strasznie bolały mnie piersi, teraz tylko trochę przy dotyku, permanentne zmęczenie też przechodzi, podobnie jak mdłości.. z jednej strony się cieszę a z drugiej martwię że coś za szybko.. ostatnia wizyta tydzień temu, wszystko ok, badania w porządku więc tłumaczę sobie że taki urok mojej ciąży ☺️

Każda ciąża może być inna, w pierwszej nie miałam żadnych typowych objawów: zero mdłości, wymiotów, bólu piersi do tego wszystko mogłam jeść, ogólnie czułam się dobrze. Teraz jestem w 21 tygodniu i pierwsze 3 miesiące to był koszmar: straszne mdłości od rana do wieczora, wymioty, nic nie mogłam jeść od wszystkiego było mi nie dobrze, ból piersi, senność i straszne zmęczenie. Nigdy nie wiesz jak trafisz😉

Jutro zaczynam 12 tydzień i też schizuje, bo zauważyłam że przechodzą mi ciążowe dolegliwości. Na początku strasznie bolały mnie piersi, teraz tylko trochę przy dotyku, permanentne zmęczenie też przechodzi, podobnie jak mdłości.. z jednej strony się cieszę a z drugiej martwię że coś za szybko.. ostatnia wizyta tydzień temu, wszystko ok, badania w porządku więc tłumaczę sobie że taki urok mojej ciąży ☺️
Nie za szybko. Mój lekarz mi tłumaczył, że 11 tydzień to już można się spodziewać ustępowania objawów i żeby się tym faktem nie martwić. Więc nie martw się :)

Nie przejmuj sie. Kazda kobieta przechodzi to inaczej ☺️ Ja nie mialam zadnych objawow, jedynie zaczelam chrapac (o czym uswiadomil mnie moj maz), budzilam sie bardzo rano ze wzgledu na hormony, dopiero z czasem przychodzila coraz wieksza sennosc. I fakt, poronilam, ale moja kolezanka miala tak samo jak ja i urodzila zdrowa coreczke 😊 Za to inna poronila majac wszystkie objawy ciazowe, ksiazkowe.

Ja w tym tygodniu co Ty poza brakiem okresu i bólem piersi nie miałam żadnych objawow. Od 8 tc zaczęły się mdlosci i wymioty i tak do początku drugiego trymestru...

reklama
Dziekuje Wam wszystkim :)
Wczoraj byłam u lekarza, krwiak co prawda się powiększył ale serce biło l. Dostałam za to mnóstwo leków w tym encorton co mnie zaskoczyło. Ale to pewnie przez moje zapalenie stawów. Wszystko to takie skomplikowane...
Chciałbym żeby i u Was i u mnie było dobrze.

Do góry