- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Ja też wrzuciłam moją skomplikowaną zupę wiśniową )))
Olka nie śmiej się z mojej zupy, że to letnia, bo u nas od zawsze jest w wigilię, u babci jeszcze ją pamiętam, o! )))
Choinki zamówione!! Jeszcze tylko podamy dokładne wymiary, dla nas około 210-220, a dla mamy 150-160, żeby nie było jak rok temu, kiedy mój eM spędził 2 godziny i nożem (bo nie było nic innego) próbował przyciąć pieniek i obciąć dolne gałązki, katorga, a jakie wiązanki leciały z łazienki (bo żeby nie upierdzielić wszystkiego żywicą walczył w wannie), później się z tego śmialiśmy, ale co zjedliśmy oboje nerwów, to już nigdy więcej!! Choinka ma być na wymiar i już DDDDDDD
Olka nie śmiej się z mojej zupy, że to letnia, bo u nas od zawsze jest w wigilię, u babci jeszcze ją pamiętam, o! )))
Choinki zamówione!! Jeszcze tylko podamy dokładne wymiary, dla nas około 210-220, a dla mamy 150-160, żeby nie było jak rok temu, kiedy mój eM spędził 2 godziny i nożem (bo nie było nic innego) próbował przyciąć pieniek i obciąć dolne gałązki, katorga, a jakie wiązanki leciały z łazienki (bo żeby nie upierdzielić wszystkiego żywicą walczył w wannie), później się z tego śmialiśmy, ale co zjedliśmy oboje nerwów, to już nigdy więcej!! Choinka ma być na wymiar i już DDDDDDD
H
Harsharani
Gość
A u nas w tym roku beda takie beznadziejne, smutne, angielskie swieta i wcale na nie nie czekam... Za to ceny zywych choinek mnie rozwalily- 30 funtow za male drzewko... Chyba zainwestuje w ladne, ale sztuczne...
Harsharani, a czemu smutne? cos sie stalo?
My kupowalismy w B&Q jodle za 24,99L taka duza na 1/3 pokoju a ceny zaczynaja sie od 19,99 a koncza bodajze na 45L.
Podobno w IKEA sa jeszcze ale nie bylam wiec nie potwierdze
My kupowalismy w B&Q jodle za 24,99L taka duza na 1/3 pokoju a ceny zaczynaja sie od 19,99 a koncza bodajze na 45L.
Podobno w IKEA sa jeszcze ale nie bylam wiec nie potwierdze
H
Harsharani
Gość
Ja wlasnie w B&Q bylam i tam takie drogie byly... Chyba, ze zle patrzylam??? A nie chce nawet duzej...
W Ikea ostatnio nie bylo zadnych, ale byly takie male krzaczki w doniczkach i Olowi kupilam do sypialni
Nie, nic sie nie stalo...ale dla mnie swieta, ktore nie maja polskiej tradycji to nie swieta... No i z iloscia ludzi ponizej 20... Bo jak ktos ma tylko najblizszej rodziny 6 osob... To wiadomo
W Ikea ostatnio nie bylo zadnych, ale byly takie male krzaczki w doniczkach i Olowi kupilam do sypialni
Nie, nic sie nie stalo...ale dla mnie swieta, ktore nie maja polskiej tradycji to nie swieta... No i z iloscia ludzi ponizej 20... Bo jak ktos ma tylko najblizszej rodziny 6 osob... To wiadomo
Oooo, biedna ale pomysl, ze bedzie z Toba ukochany facet, synek i malenstwo w brzuchu
Ja to jakas dziwna jestem, bo ciesze sie, ze spedzamy je tylko we dwojke(w pierwszy dzien swiat znajomi przychodza). Przynajmniej sie nie obezremy jak prosiaki
u mnie w B&Q bylo chyba z 8 rodzai choinek
Ja to jakas dziwna jestem, bo ciesze sie, ze spedzamy je tylko we dwojke(w pierwszy dzien swiat znajomi przychodza). Przynajmniej sie nie obezremy jak prosiaki
u mnie w B&Q bylo chyba z 8 rodzai choinek
futrzakowa
yea! to ja!
harsza - przecież nic nie stoi na przeszkodzie żebyś zrobiła chociaz namiastkępolskiej wigilii.. wystarczą chęci:-) ja nie raz spędzałam wigilię tylko z moimi rodzicami i też było niesamowicie...magicznie, spokojnie, romantycznie... wszystko zależy od nastawienia i ludzi z którymi będziesz w tych chwilach... a przecież nastrój świąteczny zależy tylko od ciebie... potrawy nie muszę być firafara a wystarczy kilka podstawowych-typowo świątecznych by po mieszkaniu roznosiły i przeplatały się zapachy...plus twój synek i kochany ... czego chcieć więcej?
reklama
rozczochrana.mama
Fanka BB :)
harsza ja w tym roku bede miala na Wigilli tylko męża i młodszą siostre... choinke kupiłam w funciaku za 9 funtów i wystarczylo ja cala poobwieszac... w domu pachnie cynamonem z jabłkiem od swieczek zapachowych a mam nadzieje zrobic żywy stroik na stół zeby jeszcze bylo drzewko czuć... do tego dojda kolędy i piosenki świąteczne, zapachy z kuchni takie jak zawsze w Polsce na święta... fakt ze brakuje tu za granicą tego co było w Pl ale to moje kolejne święta bez rodziny (czyt. mama, tata, teściowie...) i w dodatku po stracie dziecka .... a i tak jestem do nich BAAARDZO pozytywnie nastawiona troche wiary w magie świąt a wszystko będzie PIĘKNE
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: