reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Święta:-) grudzień 2010 :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Ja też wrzuciłam moją skomplikowaną zupę wiśniową ;))))
Olka nie śmiej się z mojej zupy, że to letnia, bo u nas od zawsze jest w wigilię, u babci jeszcze ją pamiętam, o! ;))))

Choinki zamówione!! Jeszcze tylko podamy dokładne wymiary, dla nas około 210-220, a dla mamy 150-160, żeby nie było jak rok temu, kiedy mój eM spędził 2 godziny i nożem (bo nie było nic innego) próbował przyciąć pieniek i obciąć dolne gałązki, katorga, a jakie wiązanki leciały z łazienki (bo żeby nie upierdzielić wszystkiego żywicą walczył w wannie), później się z tego śmialiśmy, ale co zjedliśmy oboje nerwów, to już nigdy więcej!! Choinka ma być na wymiar i już :DDDDDDDD

Malina ja sie wcale nie smieje,ja uwielbiam ta zupe i jadłabym na okragło tylko tym ciezko sie najesc a facet powie ze to ''woda'' ;)

moja babcia też czesto robi ja nie koniecznie bo lubie zupe z konkretem ale od czasu do czasu tez sie pokusze kiedyś to była obowiązkowo na wigili teraz jej miejsce zajął barszcz z uszkami

A u nas w tym roku beda takie beznadziejne, smutne, angielskie swieta i wcale na nie nie czekam... Za to ceny zywych choinek mnie rozwalily- 30 funtow za male drzewko... Chyba zainwestuje w ladne, ale sztuczne...

Harsharani, a czemu smutne? cos sie stalo?

My kupowalismy w B&Q jodle za 24,99L taka duza na 1/3 pokoju :) a ceny zaczynaja sie od 19,99 a koncza bodajze na 45L.
Podobno w IKEA sa jeszcze ale nie bylam wiec nie potwierdze :)

Ja wlasnie w B&Q bylam i tam takie drogie byly... Chyba, ze zle patrzylam??? A nie chce nawet duzej...
W Ikea ostatnio nie bylo zadnych, ale byly takie male krzaczki w doniczkach i Olowi kupilam do sypialni :)

Nie, nic sie nie stalo...ale dla mnie swieta, ktore nie maja polskiej tradycji to nie swieta... :p No i z iloscia ludzi ponizej 20... Bo jak ktos ma tylko najblizszej rodziny 6 osob... To wiadomo ;)

Oooo, biedna :) ale pomysl, ze bedzie z Toba ukochany facet, synek i malenstwo w brzuchu :)
Ja to jakas dziwna jestem, bo ciesze sie, ze spedzamy je tylko we dwojke(w pierwszy dzien swiat znajomi przychodza). Przynajmniej sie nie obezremy jak prosiaki ;)

u mnie w B&Q bylo chyba z 8 rodzai choinek

harsza - przecież nic nie stoi na przeszkodzie żebyś zrobiła chociaz namiastkępolskiej wigilii.. wystarczą chęci:-) ja nie raz spędzałam wigilię tylko z moimi rodzicami i też było niesamowicie...magicznie, spokojnie, romantycznie... wszystko zależy od nastawienia i ludzi z którymi będziesz w tych chwilach... a przecież nastrój świąteczny zależy tylko od ciebie... potrawy nie muszę być firafara a wystarczy kilka podstawowych-typowo świątecznych by po mieszkaniu roznosiły i przeplatały się zapachy...plus twój synek i kochany ... czego chcieć więcej?

reklama
harsza ja w tym roku bede miala na Wigilli tylko męża i młodszą siostre... choinke kupiłam w funciaku za 9 funtów i wystarczylo ja cala poobwieszac... w domu pachnie cynamonem z jabłkiem od swieczek zapachowych a mam nadzieje zrobic żywy stroik na stół zeby jeszcze bylo drzewko czuć... do tego dojda kolędy i piosenki świąteczne, zapachy z kuchni takie jak zawsze w Polsce na święta... fakt ze brakuje tu za granicą tego co było w Pl ale to moje kolejne święta bez rodziny (czyt. mama, tata, teściowie...) i w dodatku po stracie dziecka .... a i tak jestem do nich BAAARDZO pozytywnie nastawiona :D troche wiary w magie świąt a wszystko będzie PIĘKNE :D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry