reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Świąteczne prezenty - pomysły

A ja spytam tak, co kupujecie dla swoich mam? Bo ja już nie mam pomysłów. Mam wrażenie, że moja mama ma już wszystko, w końcu tych świąt już tyle przeżyła... A kolejna książka to już odpada, z resztą co do nich, to mama nie szczędzi na nich i kupuje sobie sama, perfumy i kosmetyki też odpadają, rękawiczki i szale również ;(

Bo z dzieciakami to problemów nie mam. Po prostu kupiłam dla nich gry edukacyjne.
Swojej nic nie kupuję, ona mi tak samo. Teściowa powiedziała, że chce patelnię, to już kupiona stoi w szafie i czeka 🙂

reklama
Zgadzam się. Nie znoszę dostawać ręczników/pościeli bądź patelnie (?) jako prezent dla mnie - nie dla Nas czyli męża i mnie, ale dla mnie na święta 😳
Ręczniki dobieram kolorystycznie, dobre jakościowo. Pościel to samo - żadna satyna czy kora, brrr. A patelni nie skomentuje.
Pierdoly w stylu świeczniki, nie pasujące do wystroju ramki do zdjęć, książki które całkowicie odbiegają od moich zainteresowań (nienawidzę motywacyjnych książek, bądź w stylu - „poznaj swoje prawdziwe/wewnętrzne/ukryte/ ja” 😒 i wiele wiele innych rzeczy, które muszę kitrać w kartonach na strychu.

Voucher albo zwykły drobiazg w stylu czekoladek i wina, wystarczy.

Dlatego u nas zawsze oficjalnie każdy mówi co chce. Nie ma niespodzianek, ale przynajmniej są trafione prezenty

My nie kupujemy prezentów dla dorosłych 😉
Wyłącznie dzieciaki dostają a że sporo ich mamy w rodzinie to i trzeba troche glowa pomyśleć 😉
I jeśli kupujemy prezenty to tylko wyłącznie na Mikołaja.

A że w tym roku bedziemy mieli swoje maleństwo to myśle że nasza córka dostanie na Mikołaja i na Gwiazdke jakiś upominek / drobiazg / prezent.

Ustaliłam z mężem że młodszym kupujemy prezenty a starsze tak od 15 lat to jakiś pieniążek 😉 Ale śmieje się do męża że do 18 stki i 18 stka jest końcem prezentów czy to dzieciak z rodziny czy chrześnik.

Pomysłów brak.
Póki dzieciak mały to jeszcze można coś wybrać i kupić fajnego a im starsze dziecko to nie czarujmy się ale chodzi już własnymi ścieżkami 😉
Staramy się podpytać i żeby jednak prezent trafił w gusta ale prawda taka ze dzisiaj jest takie zainteresowanie a za parę dni już czym innym się interesuje.

Dla dzieci w tym roku kupiłam klocki LEGO, gry zręcznościowe i lalki Barbie, a rodzicom i rodzeństwu AGD, którego potrzebowali: wok, kawiarkę w zestawie z kawą, ekspres przelewowy. Udało mi się wszystko ogarnąć w jednym sklepie, w al.to Mają, muszę przyznać całkiem niezłe promki. :D

Dzieciaki to wiem co chciały dostac, mąz też. Rodzice dostali piżamy i ulubione perfumy mama, a tata wode po goleniu. Siostrze tym razem kupiłam mój ulubiony blasam kokosowy Pahwash z mango. Zawsze pytała czym tak ładnie pachne więc teraz się dowie :) Obłedny zapach, a skóra jak wyprasowana po nim

Dzieciaki to wiem co chciały dostac, mąz też. Rodzice dostali piżamy i ulubione perfumy mama, a tata wode po goleniu. Siostrze tym razem kupiłam mój ulubiony blasam kokosowy Pahwash z mango. Zawsze pytała czym tak ładnie pachne więc teraz się dowie :) Obłedny zapach, a skóra jak wyprasowana po nim

Trochę stary juz watek :)

reklama
Do góry