reklama
L
LuizaPatrycja
Gość
oj jakiegoś czasu używam globulek dopochwowych Feminella Hyalosoft, one właśnie nawilżają, do tego jeśli ktoś ma problem z przykrym zapachem, to go niwelują, zmniejszają napięcie mięśni, łatwo się te globulki aplikuje. jest po nich świetne uczucie świeżości.
Mi moja lekarka poleciła kupienie sobie globulek z kwasem hialuronowym i woskiem pszczelim: Apivaginum. Muszę przyznać, że zdziałały cuda! Może i Tobie pomogą?
Ostatnia edycja:
pszczolkamaja
Zaciekawiona BB
Ja również po porodzie przez około 6 miesięcy miałam ten problem. Teraz co prawda już go nie mam, ale nawet mi to nie przeszkadza. Nie brałam wtedy żadnych tabletek a jednak problem ten mnie nie ominął. Jest nas więcej... niestety
Jak hormony to przebadałam bym w z dłuż i szerz tarczyce, TSH, t4, t3 AntyTPO ( lepiej dopytac w lab, bo mogłam coś pomieszać)
takie problemy miałam tylko przez prezerwatywy i to jeszcze przed ciążą, pomagało trochę feminum żel...
takie problemy miałam tylko przez prezerwatywy i to jeszcze przed ciążą, pomagało trochę feminum żel...
Sassanka00
Początkująca w BB
Myślę, że najlepiej będzie spróbować od lubrykantów, a dopiero później brać się za hormony.
reklama
Ja sie tym nie przejmowałam ,póki nie usłyszałam od chłopaka ,ze on chciałby ,żebym miała cesarkę, bo on może potem mało czuć.
Rozumiem tą przykrość, ale winę ponosi tutaj nie sam chłopak-bezpośrednio. Taki jest przekaz społeczny, posiadanie dziecka w dzisiejszych czasach zostało mocno, że tak powiem, zdemonizowane - same kobiety też mają takie obawy, że to dziecko je "rozwali" i nie będzie seksu. Ostatnio moja koleżanka zaszła w ciążę, żeby było zabawniej, miesiąc po utracie dziewictwa i u niej to była panika.
W szkołach pierdół uczą, za przeproszeniem, a potem ludzie wbijają sobie do głowy takie głupoty i - przynajmniej tak uważam - nie jest to do końca ich wina.
Podziel się: