reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stymulacja - Późna Owulacja - Staranie się o dziecko

reklama
Tak, zrobiłam jeszcze wieczorem, ciemnieje mocno, pojawiła się już druga już wyraźna kreska ;) Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie :D A Ty bedziesz robic jakiś monitoring czy czekasz na testowanie?
Super ! 😊
Ja już po monitoringu, po zabiegu. Więc pozostaje testowanie. Dziś dopiero 2 dzień po, więc nie ma co się palić. Jeszcze nie sprawdzałam wczesnych objawów ciąży 😅🤣 mam nadzieję, że tak wytrwam dzielnie jak te dwa dni do 14 dnia po zabiegu

Ale jeśli byś sobie zrobiła jakąś wczesną betę z krwi to by nie wyszło wcześniej niz 14 dni po zabiegu?
Bo ja nie mogłam przez zastrzyk na pęknięcie, który daje falszywie pozytywny wynik jeszcze przez 10 dni więc to i tak bez sensu ale jeśli u Ciebie było naturalne pęknięcie? Chyba, że przy inseminacji też są leki, które mogą dać ten fałszywy pozytywny do 14 dnia po?

Ale jeśli byś sobie zrobiła jakąś wczesną betę z krwi to by nie wyszło wcześniej niz 14 dni po zabiegu?
Bo ja nie mogłam przez zastrzyk na pęknięcie, który daje falszywie pozytywny wynik jeszcze przez 10 dni więc to i tak bez sensu ale jeśli u Ciebie było naturalne pęknięcie? Chyba, że przy inseminacji też są leki, które mogą dać ten fałszywy pozytywny do 14 dnia po?
Ja brałam ovitrelle. Miałam na drugi dzień od wziecia pozytywny wynik testu ciążowego i owulacyjnego. Dlatego się wstrzymuję. W poprzednim cyklu mialam 6 dni od inseminacji negatywny wynik dlatego nie utrzymuje się 10 dni u mnie

Zaczęliśmy zastanawiać się nad inseminacją w kolejnym cyklu. Muszę się umówić do mojej ginekolog i porozmawiać. Jakieś dodatkowe badania trzeba robić?
A jeszcze wracając do testów ciążowych z rossmana - ja nigdzie nie mogę znaleźć tych polecanych, w rossmanach w okolicy znajduję tylko te mega czułe pink test....

Zaczęliśmy zastanawiać się nad inseminacją w kolejnym cyklu. Muszę się umówić do mojej ginekolog i porozmawiać. Jakieś dodatkowe badania trzeba robić?
A jeszcze wracając do testów ciążowych z rossmana - ja nigdzie nie mogę znaleźć tych polecanych, w rossmanach w okolicy znajduję tylko te mega czułe pink test....
Czytalam ze wszystkie te z Rossmanna pinki to szajs który może przekłamywać. Mi nigdy osobiscie nie wskazał 2 kresek i w ciazy faktycznie nigdy nie byłam. Co do inseminacji to tak, masz badania ustawowe, które musisz zrobić z partnerem i wtedy jeśli nic nie wyjdzie złego to kwalifikujecie się do inseminacji

Robiłam dziś test i wyszedl negatywny, czyli ovitrelle juz się nie utrzymuje w organizmie. Czekamy dalej

Robiłam dziś test i wyszedl negatywny, czyli ovitrelle juz się nie utrzymuje w organizmie. Czekamy dalej
Czyli cokolwiek pozytywnego wyjdzie na teście oznacza ciążę, trzymam za to mocno kciuki :)
Trochę tu nie zaglądałam bo my odpuściliśmy trochę w tym cyklu przez tę drożność, moje kiepskie samopoczucie (byłam przeziębiona) i nastawiamy się już psychicznie na inseminację więc ja nawet nie będę testować ale Tobie kibicuje!!! Kiedy planujesz kolejny test?

Czyli cokolwiek pozytywnego wyjdzie na teście oznacza ciążę, trzymam za to mocno kciuki :)
Trochę tu nie zaglądałam bo my odpuściliśmy trochę w tym cyklu przez tę drożność, moje kiepskie samopoczucie (byłam przeziębiona) i nastawiamy się już psychicznie na inseminację więc ja nawet nie będę testować ale Tobie kibicuje!!! Kiedy planujesz kolejny test?
Dziś robiłam kolejny.. 9 dzien po zabiegu dziś jest. Natomiast biel vizira. Nie wiem czy coś jeszcze się pojawi, ale chyba znow nic z tego. 😞 jestem bezsilna

reklama
Dziś robiłam kolejny.. 9 dzien po zabiegu dziś jest. Natomiast biel vizira. Nie wiem czy coś jeszcze się pojawi, ale chyba znow nic z tego. 😞 jestem bezsilna
Może być jeszcze za wczesnie, jeszcze nic straconego, nie poddawaj się :) Testuj jeszcze przez najbliższe dni.
W międzyczasie trafiłam na wątek o wykorzystaniu kubeczka menstruacyjnego do zachowania plemników w środku po stosunku, dodatkowy atuta jest taki, że przesuwa całą zawartość bliżej szyjki i szanse na zapłodnienie wzrastają :D Słyszałaś o tym? My aż chyba spróbujemy... brzmi trochę głupio ale jesli działa to nie jest głupie!

Do góry