reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stymulacja - Późna Owulacja - Staranie się o dziecko

Cześć! 😀
Jestem tu nowa, w tym cyklu była stymulacja Aromkiem 3-7 d.c. , po pozytywnym teście owulacyjnym i monitoringu cyklu przez lekarza, kontakt z lekarzem i o wyznaczonej godz przez lekarza Ovitrelle. Na drugi dzień spotkaliśmy się na umówioną godzinę i w ten oto sposób wczoraj miałam inseminacje.
Czekam na testowanie ! Czy ktoś czeka razem ze mną ? Wsparcie mile widziane 😅

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć! 😀
Jestem tu nowa, w tym cyklu była stymulacja Aromkiem 3-7 d.c. , po pozytywnym teście owulacyjnym i monitoringu cyklu przez lekarza, kontakt z lekarzem i o wyznaczonej godz przez lekarza Ovitrelle. Na drugi dzień spotkaliśmy się na umówioną godzinę i w ten oto sposób wczoraj miałam inseminacje.

Witam. Ja też zaczynam stymulacje aromkiem. Mam brać od 3 do 7dc. W którym dniu cyklu miałaś zleconą kontrolę?
Hej! :)

Kontrole najlepiej 11-12 dc. Wtedy już widać czy pęcherzyki rosną czyli czy Aromek działa. Wtedy już można też przewidzieć kiedy spodziewać się owulacji, mniej więcej oczywiście.
Ja byłam wczoraj w 11 dc i mam pęcherzyk dominujący w lewym jajniku 16mm :) Dostałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka, który mam zrobić w 15 dc ale pani doktor powiedziała, że do owulacji może dojść samoistnie i zastanawiam się czy w 14 dc nie iść na jakieś kontrolne usg.

Ty planujesz monitoring owulacji czy na razie próba bez kontroli usg?
Masz zleconą 1 tabl 1x dziennie czy jakoś inaczej? Kiedy zaczynasz brać?

Cześć! 😀
Jestem tu nowa, w tym cyklu byłam stymulacja Aromkiem 3-7 d.c. , po pozytywnym teście owulacyjnym i monitoringu cyklu przez lekarza, kontakt z lekarzem i o wyznaczonej godz przez lekarza Ovitrelle. Na drugi dzień spotkaliśmy się na umówioną godzinę i w ten oto sposób wczoraj miałam inseminacje.
Hej,
Witamy i trzymamy kciuki!!! :D
U mnie testy owulacyjne nigdy nie wychodzą... więc mogę polegać tylko na usg. Chociaż teraz myślę, że może podczas stymulacji wreszcie by coś wyszło.
Czy następnego dnia po zastrzyku już miałaś owulację?

Hej,
Witamy i trzymamy kciuki!!! :D
U mnie testy owulacyjne nigdy nie wychodzą... więc mogę polegać tylko na usg. Chociaż teraz myślę, że może podczas stymulacji wreszcie by coś wyszło.
Czy następnego dnia po zastrzyku już miałaś owulację?
Tak, o 17 zrobilam zastrzyk, a na drugi dzień po 19 mialam owulację. Szczerze testy z ApteoCare wychodziły słabo, natomiast Horienmedical z Allegro wszystko u mnie pokazują jak należy. Może warto spróbować stymulacji. W 13 d.c. miałam owulację i tego dnia pęcherzyk miał 24mm, dzień wcześniej 22mm 😄 Rósł jak na drożdżach

Witam. Ja też zaczynam stymulacje aromkiem. Mam brać od 3 do 7dc. W którym dniu cyklu miałaś zleconą kontrolę?
Cześć! ☺️
Jestem tu nowa, zastanawiam się czy może ktoś przegląda jeszcze ten wątek, rozpoczyna stymulację owulacji i potrzebuje się podzielić przeżyciami i emocjami? 😉

Mam brać Aromek, dzisiaj wypada mi 2 dc więc zaczynam przygodę. Kto jeszcze
Hej! :)

Kontrole najlepiej 11-12 dc. Wtedy już widać czy pęcherzyki rosną czyli czy Aromek działa. Wtedy już można też przewidzieć kiedy spodziewać się owulacji, mniej więcej oczywiście.
Ja byłam wczoraj w 11 dc i mam pęcherzyk dominujący w lewym jajniku 16mm :) Dostałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka, który mam zrobić w 15 dc ale pani doktor powiedziała, że do owulacji może dojść samoistnie i zastanawiam się czy w 14 dc nie iść na jakieś kontrolne usg.

Ty planujesz monitoring owulacji czy na razie próba bez kontroli usg?
Masz zleconą 1 tabl 1x dziennie czy jakoś inaczej? Kiedy zaczynasz brać?
? Trzymajcie kciuki!
Zaczełam wczoraj brać Aromka i kontrolę mam zrobic w okolicy 10dc i niestety jest problem z terminem u lekarza, Boże Ciało długi weekend ;( więc chyba zrobię cykl bez kontroli. Jeśli masz możliwość kontroli to ja bym zrobiła wtedy będziesz miała pewność. Zresztą nie chce doradzać bo jestem świeżynką w tym temacie.

Tak, o 17 zrobilam zastrzyk, a na drugi dzień po 19 mialam owulację. Szczerze testy z ApteoCare wychodziły słabo, natomiast Horienmedical z Allegro wszystko u mnie pokazują jak należy. Może warto spróbować stymulacji. W 13 d.c. miałam owulację i tego dnia pęcherzyk miał 24mm, dzień wcześniej 22mm 😄 Rósł jak na drożdżach
Ale ja właśnie jestem w cyklu ze stymulacją, też biorę Aromek 😀
Jeśli te testy Horienmedical są dostępne w mojej aptece to dzisiaj kupuję i testujemy!
A ile dni masz średnio cykl?

Nie wiem właśnie czy teraz znajdę termin bo potrzebowałabym na jutro lub sobotę (13-14 dc tak mi wypada). w razie czego można ratować się testami owulacyjnymi ale pani doktor zasugerowala, że różnie z ich skutecznością...

Ale ja właśnie jestem w cyklu ze stymulacją, też biorę Aromek 😀
Jeśli te testy Horienmedical są dostępne w mojej aptece to dzisiaj kupuję i testujemy!
A ile dni masz średnio cykl?
Cykle 28 dni, jak w aplikacji Flo tak okres przychodzi 😆 nic bardziej dokładnego
Natomiast owulacja występuje i w 13 d.c. i w 14 d.c.

reklama
Cykle 28 dni, jak w aplikacji Flo tak okres przychodzi 😆 nic bardziej dokładnego
Natomiast owulacja występuje i w 13 d.c. i w 14 d.c.
To i tak u Ciebie książkowo, jak w zegarku - 28-dniowe cykle i 13-14 dzień owulacja, idealnie 😁
U mnie dziś 12 dc i przed chwilą test owu - negatyw więc liczę na pozytyw jutro czyli 14 dc spodziewam się owulacji 😀

Do góry