reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stymulacja, a miesiączka

alicja2114

Początkująca w BB
Kochane, pomóżcie proszę.

Jestem po pierwszej stymulacji letrozolem. Pierw duphaston na wywołanie, miesiączka i letrozol od 3-7dc. W 13dc dwa pecherzyki 21 i 24mm, przytulanki 23 - 24.12, owulacja była, 30.12 potwierdzona USG, endometrium 11mm, progesteron w 23dc 20,5 - ciąży brak, Od 24dc czyli od soboty zaczęło się plamienie od soboty do poniedziałku widoczne tylko na papierze, aktualnie dzisiaj środa i dalej mam te plamienie, ale większe - jakby miesiączka nie mogła się rozkręcić. Czy któraś z Was tak miała? Dodam, że kolejny cykl bedzie też z letrozolem, wszystko mam wyliczone na zjazdy męża (pracuje za granicą) a okresu jak nie ma tak nie ma... Czy mam dalej czekać aż bedzie "zywa krew" i wtedy rozpocząć liczenie nowego cyklu? Żeby się wyrobić i zgrać ze zjazdem mojego męża miesiączke muszę dostać najpóźniej do 11.01. Obawiam się, że teraz nie liczę tych dni, a te plamienie się nagle skończy i okaze się że to była miesiączka, a cykl przepadnie.

reklama
Mówi że że cykl liczy się od momentu krawawienia a nie plamienia . Jednak ciężko nam powiedzieć czy to się skończy na tych plamieniach czy jednak przerodzi się w krwawienie , najlepiej jakbyś zapytała o to swojego lekarza . Jeżeli owulacja była 30.12 to trochę za wcześnie na okres bo dzisiaj jest 8 , dodatkowo jeżeli piszesz że sex był 23-24.12 (nie było później jak dobrze rozumiem ) to nie dziwię się że nie ma ciąży , to za długi odstęp żeby plemniki mogły przeżyć . Najlepiej idź do lekarza jak szybko się da , niech cię zbada ,może znajdzie jakiś powód plamienia lub że jest to rozkręcający się okres . Czy oba pęcherzyki pękły ? Były 2 ciałka żółte?

13 dzień cyklu to był jaki dzień ? Bo nie wiem czy dobrze obliczyłem że był to 24.12 i wtedy pecherzyki miały 21 i 24 , a pękły dopiero 30 ? 😯 Czy 30 poprostu lekarz powiedział że była owulacja ale nie określił w jaki dzień konkretnie ? Bo jeżeli tak , to owulacja mogła być 24-26.12 ( bo za równo te już mogły pęknąć 24 jak i urosnąć jeszcze trochę i pęknąć w kolejnych dniach ) co by oznaczało że 14-12 dpo czyli jak najbardziej może to być już okres

13 dzień cyklu to był jaki dzień ? Bo nie wiem czy dobrze obliczyłem że był to 24.12 i wtedy pecherzyki miały 21 i 24 , a pękły dopiero 30 ? 😯 Czy 30 poprostu lekarz powiedział że była owulacja ale nie określił w jaki dzień konkretnie ? Bo jeżeli tak , to owulacja mogła być 24-26.12 ( bo za równo te już mogły pęknąć 24 jak i urosnąć jeszcze trochę i pęknąć w kolejnych dniach ) co by oznaczało że 14-12 dpo czyli jak najbardziej może to być już okres
Dziś 28 dc

Owulacja była 23-24.12, 30.12 była potwierdzona USG, były dwa ciałka żółte, oba pecherzyki pękły.
13 DC byłaś na wizycie i były 2 pęcherzyki , dzisiaj masz 28 DC to jak mogła być owulacja 23-24.12 skoro 24 byłaś u lekarza . Czy jak coś źle rozumiem ? 😯 Moim zdaniem jest to okres zwykły , ciążę wykluczyłaś badaniem krwi , testem ?

Źle rozumiesz.

Miesiączka 11-16.12,
13 dc (23.12) - USG: dwa pęcherzyki 21 i 24mm,
20 dc (30.12) - USG: dwa pęcherzyki pękły, dwa ciałka żółte.

Ciąża wykluczona wczoraj testem o czułości 10

Cały czas się zastanawiam czy to okres, nie ma w tym "zywej krwi"

reklama
13 dc był 23.12,
30.12 potwierdził, że owulacja była, nie określił dokładnie kiedy.
to skoro 23.12 byłaś to w takim razie owulacja mogła być 24.12-26.12 moim zdaniem . Chyba że tego 23.12 już widział że pęcherzyk pęka ... Tak jak mówię terminowo się zgadza z tym że może to już być początek okresu , czasami się zdążają jakieś plamienia wcześniej , chociaż nie powinny i lepiej zawsze poszukać przyczyny takiej sytuacji . Endometrium 11 jak najbardziej utrzyma ewentualną ciążę ale nie jest jakieś oszałamiające , może poprostu dlatego krwawienie jest lżejsze niż zazwyczaj . Jeżeli masz możliwość to idź na wizytę lub skontaktuj się ze swoim lekarzem telefonicznie i zapytaj od kiedy masz zacząć stymulację w takiej sytuacji

reklama
Do góry