reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
hej dziewczyny, jak zwykle tyle wiadomości, że hoho [emoji3059]
cieszę się Waszymi badaniami, piękne zdjęcia [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]
ja dzisiaj wyszłam ze szpitala, nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa [emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3059] co prawda mam zaraz stawić się na kontrolę ale jak jestem w domu to już wszystko jest lepsze [emoji4] właśnie sobie walnęłam 3h drzemkę w swoim łóżku i chyba będę żyć [emoji23]

Wróciłam 🙂 głowa mnie boli chyba stres schodzi. Na Usg wszystko dobrze dzidzia na tym etapie nie ma żadnych wad genetycznych wyniki z krwi będą pod koniec tygodnia będą do mnie dzwonić. Sprzęt na najwyższym poziomie ale wymaltretowal mnie lekarz i przez brzuch i do pochwowo pięknie było wszystko widać nawet maleńkie paluszki. I uwaga na 90 % jest to....... Helenka ❤. Wiem nie nastawiam się. Choć sama widziałam wargi sromowe ale różnie to może być 🤭. Połówkowe mam 8.09 na 15:45
Pięknie.
Dane na dole do zamazania albo wycięcia ;)

Ja już po wizycie 😁 wszystko w porządku, maluszek rozwija się prawidłowo. Za 2 tygodnie mam prenatalne, muszę zadzwonić i ustalić termin.

Według OM 10+6, a z USG 10+2. Cały czas do tyłu o 4 dni, ale kompletnie się tym nie martwię. Mialam nieregularne miesiączki i to bardzo.

reklama
Ja jeszcze mam pytanie głównie do dziewczyn, które korzystają z bezpłatnych badań prenatalnych ze względu na wiek czy z projektu. Czy miałyście wykonywane też podczas nich UsG 3/4D i możliwość nagrania na pendriva filmu? Bo zastanawiam się czy trzeba wcześniej to zgłosić lekarzowi, że chciałoby się takie zdjęcia otrzymać i zapytać o ewentualną cenę czy jak to wygląda? Bo jestem ciekawa czy sama muszę wyjść z inicjatywą, że chciałabym mieć takowe zrobione czy od górnie takie robią. Na mojej ulotce z dofinansowania z projektu jest napisane, że oferują takie badania tylko nie jestem pewna czy trzeba się o nie upomnieć itd.
W pierwszej ciąży robilam u mojego prowadzacego i zdjęcie 3d dostałam normalnie w cenie. Powiedział rez, ze możemy przyniesc pendriva, to nagra cale badanie. To tez gratis. Teraz robilam refundowane i tez dostalam zdjecia 3d, nawet je tu wrzucalam. O filmik tym razem nie pytalam. Generalnie moj lekarz na kazdym usg kilka razy włącza widok 3d, fajne to :)
Dziewczyny wytłumaczcie mi proszę jak to jest z tymi pensjami.
Ja wiem, że od 34 dnia płaci zus, ale to oni przelewają pracodawcy i on następnie mi.
Czy może prosto z zusu dostajemy przelew?
Tak jak dziewczyny pisaly, wszystko zalezy odod wielkości firmy. Ponad 20 pracownikow placi zus, a mniej to placi pracodawca, któremu potem zus zwraca.
Wróciłam 🙂 głowa mnie boli chyba stres schodzi. Na Usg wszystko dobrze dzidzia na tym etapie nie ma żadnych wad genetycznych wyniki z krwi będą pod koniec tygodnia będą do mnie dzwonić. Sprzęt na najwyższym poziomie ale wymaltretowal mnie lekarz i przez brzuch i do pochwowo pięknie było wszystko widać nawet maleńkie paluszki. I uwaga na 90 % jest to....... Helenka ❤️. Wiem nie nastawiam się. Choć sama widziałam wargi sromowe ale różnie to może być 🤭. Połówkowe mam 8.09 na 15:45
Gratuluję pięknej Helenki! :)
Ale na wrzesień jeszcze nie pisze 😅

Do góry