reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

A jak z wagą u Was dziewczyny? U mnie 8+2 i już 1.5 kg na plusie.... Jak tak będzie szło to będę wyglądać nieprzyjemnie 😪 najgorsze jest do, że odrzuciło mnie od zdrowego żarcia od samego początku, którym się zajadałam przed ciąża, a organizm woła tylko o cukier i wiejskie jedzonko typu kartacze...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
U mnie waga albo na 0 albo -1/+1. Ale ja muszę trzymać dietę cukrzycowa.

reklama
Biedaku, strasznie Wam współczuję tych mdłości i wymiotów, ogólnie cola ma to do siebie, że wzmaga trochę pracę żołądka i na pewno będzie Ci się po niej odbijać, możesz się poczuć lepiej :) a próbowałaś z imbirem?
Próbowałam tabletki imbirowe provemit ale chyba jeszcze gorzej było po nich migdały gorzka herbata

Ostatnia edycja:
Ja mam mdłości i przez ostatni tydzień większość wymiotów to tylko rano i jak dopuszczę do głodu :) nie mam wagi ale w pierwszej ciąży dobiłam 30kg na plus i wiem ze to nie koniec świata :)

Ja mam mdłości i przez ostatni tydzień większość wymiotów to tylko rano i jak dopuszczę do głodu :) nie mam wagi ale w pierwszej ciąży dobiłam 30kg na plus i wiem ze to nie koniec świata :)
I też miałaś duży apetyt na początku? Ciężko było zrzucić kilogramy? :) martwię się, bo mam pierwszego zylaka na nodze i jak pójdę mocno w górę to i żylaki zaczną szaleć..

Ja czuje się cały czas jakbym miała kaca. Dosłownie to jest takie samo uczucie. Nie wymiotuję, ale cały czas mam poczucie, że zaraz zwrócę to co zjadłam. Apetyt mi dopisuje, ale jest taki, że jak tylko poczuję głód to muszę coś od razu zjeść, bo inaczej mdłości są nie do zniesienia :oops:

A jak z wagą u Was dziewczyny? U mnie 8+2 i już 1.5 kg na plusie.... Jak tak będzie szło to będę wyglądać nieprzyjemnie 😪 najgorsze jest do, że odrzuciło mnie od zdrowego żarcia od samego początku, którym się zajadałam przed ciąża, a organizm woła tylko o cukier i wiejskie jedzonko typu kartacze...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Ja 9 +3 dni i już 3 kilo na minusie. To efekt wymiotów, mdlości i całodobowego zmęczenia. Wy też tyle śpicie? Ostatnio przesypiam około 16 godzin na dobę. Nie wiem czy czasem nie mam anemii:(

Ja czuje się cały czas jakbym miała kaca. Dosłownie to jest takie samo uczucie. Nie wymiotuję, ale cały czas mam poczucie, że zaraz zwrócę to co zjadłam. Apetyt mi dopisuje, ale jest taki, że jak tylko poczuję głód to muszę coś od razu zjeść, bo inaczej mdłości są nie do zniesienia :oops:
To ja mam tak rano z tym głodem, nie można dopuścić, żeby się rozkręcił, bo pozamiatane 🤦‍♀️🤦‍♀️

Ja 9 +3 dni i już 3 kilo na minusie. To efekt wymiotów, mdlości i całodobowego zmęczenia. Wy też tyle śpicie? Ostatnio przesypiam około 16 godzin na dobę. Nie wiem czy czasem nie mam anemii:(
Drzemka po południu obowiązkowa, jak rano wstanę za szybko to potem zasypiam koło 11 jeszcze, ale nie liczyłam ile sypiam, a badalas tsh? Sennosc to typowy objaw ciąży, ale i przy niedoczynności jest nie do zniesienia

reklama
Ja też jestem bez sił ale nie potrafię zasnąć w dzień leżę odpoczywam ale nie zasnę za to o 20 wieczorem jestem już po kąpieli i w łóżku zasypiam coś koło 21 i śpię do 7 rano ale w nocy raz już na siku wstaje.

Do góry