reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Czy któroś z dzieci ma problem z piciem mleka lub nie chce go wcale pić?
Tak. U nas ten sam problem. Teraz to juz prawie wcale nie pije mleka. Praktycznie tylko w nocy dwa razy, ale male ilości i do wieczornego usypiania. Czasami w dzien cos tam sie napije. Dobowo to ok 200ml wychodzi. Zaczal trochę sokow rozcienczonych pic, ok 40-60ml na dobe, ale tez nie zawsze chce.

reklama
Tak. U nas ten sam problem. Teraz to juz prawie wcale nie pije mleka. Praktycznie tylko w nocy dwa razy, ale male ilości i do wieczornego usypiania. Czasami w dzien cos tam sie napije. Dobowo to ok 200ml wychodzi. Zaczal trochę sokow rozcienczonych pic, ok 40-60ml na dobe, ale tez nie zawsze chce.
A nie lepiej uczyc pic wody?

Lepiej. Ale jeśli dziecko nie chce wody to wole podac rozcienczony sok niz nic.
Do roku dziecko j tak nie musi nic pić, wystarczy mu to co w mleku. Ja już pisałam, że ty podajesz bardzo dużo jedzenia i dziecko zapewne się samoodstawiło. Mój ma prawie 7 miesięcy, a je kilka łyżeczek dziennie warzyw i troszeczke owocka do spróbowania.

Do roku dziecko j tak nie musi nic pić, wystarczy mu to co w mleku. Ja już pisałam, że ty podajesz bardzo dużo jedzenia i dziecko zapewne się samoodstawiło. Mój ma prawie 7 miesięcy, a je kilka łyżeczek dziennie warzyw i troszeczke owocka do spróbowania.
Dziecko najpierw odstawilo mleko dlatego musialam mu je czyms zastąpić. U niego problem z mlekiem jest od ok 3 miesiaca. Zaczął stopniowo sam odstawiac mleko dlatego po konsultacji z pediatrą dostaje inne jedzenie w takiej ilości.

A probowalas roznych butelek?
Tak. U nas jest to długotrwały problem niestety. Mial zmieniane butelki, mleka i efektow zadnych. Dopiero teraz je lepiej inne pokarmy. Ale z powodu ze malo mleka pije probuje mu podawac jednak cos do picia. Szczególnie przy upałach. Stopniowo schodze z proporcji zeby jednak tego soku bylo malo a więcej wody.

Tak. U nas jest to długotrwały problem niestety. Mial zmieniane butelki, mleka i efektow zadnych. Dopiero teraz je lepiej inne pokarmy. Ale z powodu ze malo mleka pije probuje mu podawac jednak cos do picia. Szczególnie przy upałach. Stopniowo schodze z proporcji zeby jednak tego soku bylo malo a więcej wody.
Super! Oby sie udało! Rzeczywiscie lepsze to niz nic.

reklama
Dziecko najpierw odstawilo mleko dlatego musialam mu je czyms zastąpić. U niego problem z mlekiem jest od ok 3 miesiaca. Zaczął stopniowo sam odstawiac mleko dlatego po konsultacji z pediatrą dostaje inne jedzenie w takiej ilości.
Wiem, czytałam twój temat, jednak jak dla mnie dziecko jezeli Pzyybiera to je odpowiednią ilość mleka. No ale to moja opinia.

Do góry