reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

O matko chyba bym na zawał zeszła. Mały śpi ze mną i nigdy jeszcze takiego bezdechu nie złapał na szczęście. Często jej się to zdarza?
A jaki masz model ? Ja planuję wypożyczyć babysense 7. Kupiłam też wczoraj elektroniczna nianie, takie walkie-talkie w sumie, bo bez kamery.
Nie wiem czy to był bezdech czy po prostu refluks bardziej. Alarm w monitorze oddechu ani razu nie wył więc raczej nie zdarzają jej się bezdechy. za to syn jako wcześniak miał z tym problem i kilka razy zrywaliśmy się w nocy. On za to spał tylko w swoim łóżeczku z tym monitorem.
Ja mam stary model angelcare. Już 5 dziecko z tego korzysta a dalej działa jak nowy.

reklama
Nie wiem czy to był bezdech czy po prostu refluks bardziej. Alarm w monitorze oddechu ani razu nie wył więc raczej nie zdarzają jej się bezdechy. za to syn jako wcześniak miał z tym problem i kilka razy zrywaliśmy się w nocy. On za to spał tylko w swoim łóżeczku z tym monitorem.
Ja mam stary model angelcare. Już 5 dziecko z tego korzysta a dalej działa jak nowy.
No to faktycznie wydajny 😁 masz ten pod materac czy do pieluszki ?

A ja martwię się teraz w drugą stronę czy przypadkiem nie za szybko moja córka podnosi głowę z leżenia na plackach. Dzisiaj 3,5 mc xD Matka wariatka normalnie xD

reklama
A u nas dziewczyny tak akcja. Wczoraj mała bawiła się na macie w salonie i nagle zaczęła rzucać rączkami na boki. Oczy wielkie i nie mogła złapać oddechu. Myślałam że się czegoś przestraszyła a mąż że się dławi. Szybko ją spionizowalismy i pooklepywaliśmy i przeszło. Zadzwoniłam w między czasie po karetkę i po wywiadzie kazali obserwować i tyle. Nie przyjechali. Dzisiaj rano mieliśmy mieć szczepienie no i poszliśmy na nie. Opowiedzialam o tej akcji pediatrze i powiedziała że nie wie co to jest i cofa szczepienie. Na przewijaku w przechodni zrobiła znów tak samo ale z mniejszą mocą. Mówię no nie, nie wrócimy do domu bo znów będę odchodzić od zmysłów. Pojechaliśmy na IP. Tam nas przyjęli i zrobili badanie. Pan neurolog zrobił "eksperyment" i wywołał ten odruch. Okazało się że to odruch moro. Kazali ograniczyć bodźce i minie do 5 miesiąca. Także dziewczyny akcja taka że nikomu tego nie życzę.

Do góry