reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

@Kocia90 bardzo mi przykro z powodu przyjętej wizyty. To musiał być duży stres dla Ciebie :( jednak zobacz jaki piękny prezent dostaniesz na Dzień Mamy :)

Mnie piersi bardzo bolały w g
Drugiej ciąży, karmienie pierwszego to była mordęga... on to w ogóle był ciężki element, myślałam, że się wykończe. Od samego początku był taki przytulas i cycuś. Budził się w nocy nawet po 20 razy żeby sobie possac pierś, smoczka nie uznawał. Wyobraźcie sobie, że on ma ponad 2,5 roku i jeszcze ani jednej nocy w życiu nie przesłał w całości. Próbowałam wszystkiego, nic nie działało. Trzeba było zaakceptować, że taki egzemplarz mi się trafił [emoji2368] za to drugi jest raczej mało przytulaśny. Nie lubi być noszony na rękach, od samego początku lepiej bawił się w łóżeczku, czy na macie. Ten się budzi na jedzonko, że i śpi. Jak go coś męczy to budzi się częściej.
Mnie dzisiaj pachwiny trochę bolą, zaczęły jak znosilam wózek, a jednak jest to 3 piętro. W zeszłym.tygodbiu wybili nam szybę w klatce i każdy może wejść, więc zabieram wózek do mieszkania.

Co robicie? Jak wieczór mija?

reklama
Dziewczyny macie jakiś sposób na mdłości? U mnie 7tc + 4 i mdłości od kilku dni nie dają mi żyć. Staram się jeść regularnie, pić dużo i odpoczywać. To dopiero początek a ja już mam dosyć ciąży :)
Dobre to, że przez koronawirusa mam pracę z domu.

Dziewczyny macie jakiś sposób na mdłości? U mnie 7tc + 4 i mdłości od kilku dni nie dają mi żyć. Staram się jeść regularnie, pić dużo i odpoczywać. To dopiero początek a ja już mam dosyć ciąży :)
Dobre to, że przez koronawirusa mam pracę z domu.
Slyszlaam że melisa pomaga, ale czy na prawdę to nie wiem bo nie wyprobowalam jeszcze.

@Kocia90 bardzo mi przykro z powodu przyjętej wizyty. To musiał być duży stres dla Ciebie :( jednak zobacz jaki piękny prezent dostaniesz na Dzień Mamy :)

Drugiej ciąży, karmienie pierwszego to była mordęga... on to w ogóle był ciężki element, myślałam, że się wykończe. Od samego początku był taki przytulas i cycuś. Budził się w nocy nawet po 20 razy żeby sobie possac pierś, smoczka nie uznawał. Wyobraźcie sobie, że on ma ponad 2,5 roku i jeszcze ani jednej nocy w życiu nie przesłał w całości. Próbowałam wszystkiego, nic nie działało. Trzeba było zaakceptować, że taki egzemplarz mi się trafił [emoji2368] za to drugi jest raczej mało przytulaśny. Nie lubi być noszony na rękach, od samego początku lepiej bawił się w łóżeczku, czy na macie. Ten się budzi na jedzonko, że i śpi. Jak go coś męczy to budzi się częściej.
Mnie dzisiaj pachwiny trochę bolą, zaczęły jak znosilam wózek, a jednak jest to 3 piętro. W zeszłym.tygodbiu wybili nam szybę w klatce i każdy może wejść, więc zabieram wózek do mieszkania.

Też tak właśnie myślę 😊😄

Ja dziś oplewiłam sobie ogródek. Posiałam ogórki i posadziłam pomidorki. Ale męczące to teraz mocno, jakbym tonę węgla przerzuciła 🙄

reklama

To mega przytulasek Ci się trafił ☺️ Nie noś lepiej tego wózka 😔 masz możliwość przypiąć go na dole do barierek?
Ja też mieszkam na 4 piętrze bez windy, ale nie będę wózka wnosić do mieszkania. Już sobie miejscówkę wybrałam na parterze gdzie będzie stał oczywiście przypięty hi hi.

U mnie spokojnie, sennie, leniwie.
Znowu głodna. Tym razem nie miałam na nic smaka to zrobiłam sobie nasionka chia ze szklanką mleka. Napęczniały parę h w lodówce i zjadłam. Polecam bo są bardzo odżywcze i polecane w ciąży 😉 A teraz idę spać 😁 słodkich snów 💞
p.s. Śniła Wam się już ciąża? Bo mi jeszcze nie.

Do góry