reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Moja córcia od samego początku 5-6 dni różnicy było. Na prenatalnych tez. Ale nie jest to aż takie odstępstwo żeby zmieniać termin porodu bo norma do 7 dni. Więc ona ciągle odrobinę mniejsza ale rośnie od samego początku równo i proporcjonalnie.
U mnie była różnica 11 dni, więc termin się zmienił. Z pierwsza córką miałam podobnie. I mimo to jest 10 dni teraz różnicy. Ale mam nadzieję że więcej nie będzie:)

Fundacja rodzić po ludzku podała gdzieś na stronie formularz ,że nie wyraża się zgody na rozdzielenie z dzieckiem.
W twoim szpitalu robią testy?
U nas jest tak... jak będę rodzić jadę do szpitala przed izbą przyjęć robią test antygenowy jeżeli będzie negatywny idę dalej ->izba->porodowka. Tak samo jeżeli miałabym przyjęcie planowe na wywołanie.
Jeżeli natomiast jest pozytywny... jadę rodzić 50 km poza moje miejsce zamieszkania...
Porodu rodzinne nie możliwe, do opartych skurczy jestem w maseczce, potem mogę ją zdjąć

U nas jest tak... jak będę rodzić jadę do szpitala przed izbą przyjęć robią test antygenowy jeżeli będzie negatywny idę dalej ->izba->porodowka. Tak samo jeżeli miałabym przyjęcie planowe na wywołanie.
Jeżeli natomiast jest pozytywny... jadę rodzić 50 km poza moje miejsce zamieszkania...
Porodu rodzinne nie możliwe, do opartych skurczy jestem w maseczce, potem mogę ją zdjąć
u nas w ogóle nie testują przed porodem na szczęście.

Tam gdzie chce rodzić czyli Opole to jest szpital o 3cim stopniu referencyjnosci. Ten oddalony o 50 km jest 2go stopnia. Pewnie dlatego. Bo u nas też i ciężkie przypadki leżą... :)
No to w moim mieście jest 1stopien.
Inny o 3 stopniu został zakaźnym podobno, nie wiem na ile to prawda i współczuję wszystkim dziewczynom które urodzą wcześniaki itp. bo nie wi m gdzie ich wyślą ;/

reklama
Do góry