reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Jak ja byłam u lekarza nim zaszłam w terazniejsza ciążę to mówił żeby się lepiej wstrzymać z powiadamianiem o ciąży przynajmniej do 10 tygodnia, wtedy już wszystko powinno być ok i w razie czego nie będzie niespodzianek. A potem przykro się robi jak już komuś się powie, ciąża zakończona niepowodzeniem a ktoś pyta jak tam ciąża...
Też tak uważam, komu musiałam powiedzieć to powiedziałam. Nie chce się chwalić bo w poprzedniej ciąży okazało się, że jest puste jajo wtedy tylko wiedział tylko brat i mama i w pracy związku z specyfika pracy. I z perspektywy patrzę że dobrze postąpiłam bo nie chciałabym później usłyszeć jak tam ciąża a ciąży już nie było.. . Dlatego teraz też nie mówię, powiem jak już będzie widać brzuch😁

reklama
Cześć dziewczynki, jestem tu nowa. Mam dylemat co do mojej ciąży.. dwa dni przed miesiączką zrobiłam test ciazowy, kreska pojawiła się po jakimś czasie leciutką, zrobiłam drugi tego samego dnia znowu lekka kreseczka po dłuższym czasie. Dzień okresu, budzę się rano bum jest okres ale jakiś dziwny mało go, używam tamponów zawsze muszę wymieniać co 2 godziny bo mój okres się dość obfity a tutaj połowa tampony zabarwiona krwią reszta sucha.. i tak 2 dni skąpy „okres” 3 dnia to tylko wkładek używałam i to w dodatku nic na nich nie było 😁 wczoraj zrobiłam test ciazowy Vitam i po jakimś czasie znów 2 kreski tylko mocniejsze i co dalej?? Bo ja już sama nie wiem. Kiedy mo testy wgl nie pokazywały ciąży a teraz po jakimś czasie się pokazuje? Co o tym sadzić?
Myślę ze ciąża, jeśli masz możliwość zrob betę ona rozwieje Twoje wątpliwości, trzymam kciuki, powodzenia

Ja jestem po wizycie ... niestety mam źle wyniki . W czwartek mam konsultacje z lekarzem zakaznym. W 12 tyg mam zrobić test PAPP-A

Ja jestem po wizycie ... niestety mam źle wyniki . W czwartek mam konsultacje z lekarzem zakaznym. W 12 tyg mam zrobić test PAPP-A
Przykro mi ale pamiętaj, że to co mówi lekarz to nie wyrocznia. Mogło dojść na tyle wcześnie do zakażenie przed zapłodnieniem, że toksoplazmoza nie będzie miała wpływu już na zarodek. A jakieś zastrzyki , leki są dostępne teraz dla kobiet w takim przypadku, mówił coś lekarz?

reklama
Do góry