reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Sama pojechałam na izbę, a gin ma urlop i będzie dopiero w przyszłym tygodniu, wtedy kiedy mam wizytę u niego.
Po prostu przez tego wirusa to jakieś kpiny z tą służba zdrowia, naprawdę nie mam już sił.
A może do innego gina na samo usg?
Rozumiem z tymi kpinami bo ja damo rano dzwonie do położnej żeby mi skierowania wystawiła, a ona, że oni nie wiedzą czy poradnia będzie otwarta, że u nich teraz nic nie wiadomo co dalej (ponoć mają covid na oddziale, wszystkich przebadali na razie, a tam wszystko połączone i blady strach ogólnie) i czy wogóle lekarze będą przyjmowali może lepiej żeby prywatnie te badania zrobić. Mówie no ok, do lekarza tylko napisałam czy wizyty w środę aktualne, on że narazie tak... Koło 13 dzwoni polożna żeby przychodzić na badania, skierowania będą itd. Pewnie wyniki testu dostali ;)

reklama
A może do innego gina na samo usg?
Rozumiem z tymi kpinami bo ja damo rano dzwonie do położnej żeby mi skierowania wystawiła, a ona, że oni nie wiedzą czy poradnia będzie otwarta, że u nich teraz nic nie wiadomo co dalej (ponoć mają covid na oddziale, wszystkich przebadali na razie, a tam wszystko połączone i blady strach ogólnie) i czy wogóle lekarze będą przyjmowali może lepiej żeby prywatnie te badania zrobić. Mówie no ok, do lekarza tylko napisałam czy wizyty w środę aktualne, on że narazie tak... Koło 13 dzwoni polożna żeby przychodzić na badania, skierowania będą itd. Pewnie wyniki testu dostali ;)
Masakra, po prostu człowiek nie dostanie odpowiedniej pomocy. Lekarze oczywiście nie mają terminów, bo szukałam kogokolwiek, albo mówią że nie przyjmują nowych pacjentek w ciąży 🤦
Pozostaje mi mieć nadzieję, że jest okej skoro nie uderzyłam się brzuchem ani nic, ale wiadomo że strach pozostanie.

A jakie badania będziesz miała robione ?

Masakra, po prostu człowiek nie dostanie odpowiedniej pomocy. Lekarze oczywiście nie mają terminów, bo szukałam kogokolwiek, albo mówią że nie przyjmują nowych pacjentek w ciąży 🤦
Pozostaje mi mieć nadzieję, że jest okej skoro nie uderzyłam się brzuchem ani nic, ale wiadomo że strach pozostanie.

A jakie badania będziesz miała robione ?
Nawet na pojedyncze usg nie chcą przyjąć. Durni ludzie... A ruchy czujesz normalnie?
Ja tylko morfologię i mocz więc cała panika o 20zł, machnęłam już ręką mówię, że spoko bez skierowania zrobię :)
U mojego lekarza też do końca miesiąca nie ma terminów, nie byłam już 5 tygodni prawie, więc jakby wyszło, że odwoluje to bym się wkurzyła...
Umówiłam jeszcze dziś usg 3 trymestru na 9 listopada w Warszawie, mam nadzieję, że będą normalnie przyjmować i nie będzie już żadnych obostrzeń dodatkowo przez święto niepodległości albo coś bo też przepadnie...

Nawet na pojedyncze usg nie chcą przyjąć. Durni ludzie... A ruchy czujesz normalnie?
Ja tylko morfologię i mocz więc cała panika o 20zł, machnęłam już ręką mówię, że spoko bez skierowania zrobię :)
U mojego lekarza też do końca miesiąca nie ma terminów, nie byłam już 5 tygodni prawie, więc jakby wyszło, że odwoluje to bym się wkurzyła...
Umówiłam jeszcze dziś usg 3 trymestru na 9 listopada w Warszawie, mam nadzieję, że będą normalnie przyjmować i nie będzie już żadnych obostrzeń dodatkowo przez święto niepodległości albo coś bo też przepadnie...
No czuje, chociaż musiałam nagrać bo wydaje mi się że mniej kopie, ale porównałam z poprzednimi filmikami i brzuch faluje jak zawsze. To już sobie wkręcam, ale nic dziwnego.
No to nieźle, 5 tygodni to całkiem sporo przecież...mam nadzieje, że nie odwołają ci żadnego badania, bo go byłaby przesada.

Mój tygodniowy katar zszedł na gardło i kaszle jak stara rura 😒 swędzi mnie gardło od kaszlu boli juz cała klata ...... dzwonię dzisiaj prywatnie umówić się do lekarza internisty zeby mi powiedział co mogę wziąć bo o samym soku malinowym i herbatach to się wykończę a tu .... najbliższa wizyta, oj przepraszam teleporada gdzie nie interesowało mnie to czy będę mieć rozmowę z lekarzem z Warszawy czy z Ciechocinka 21 października 23:50 😕 ja mowie ze o tej godzinie to ja spie. Kolejna wizyta gdzieś tam wygrzebana na 2 w nocy !! 😡 powiedziałam ze to dla mnie chora godzina i dziękuje bardzo.
Mąż zadzwonił do znajomego gina i póki co tantum verde i ziołowe syropy plus zeby zwilżac gardło jak nie będzie przechodzić to jednak zostanie ten lekarz ...
chore !!!!! 😡

Mój tygodniowy katar zszedł na gardło i kaszle jak stara rura 😒 swędzi mnie gardło od kaszlu boli juz cała klata ...... dzwonię dzisiaj prywatnie umówić się do lekarza internisty zeby mi powiedział co mogę wziąć bo o samym soku malinowym i herbatach to się wykończę a tu .... najbliższa wizyta, oj przepraszam teleporada gdzie nie interesowało mnie to czy będę mieć rozmowę z lekarzem z Warszawy czy z Ciechocinka 21 października 23:50 😕 ja mowie ze o tej godzinie to ja spie. Kolejna wizyta gdzieś tam wygrzebana na 2 w nocy !! 😡 powiedziałam ze to dla mnie chora godzina i dziękuje bardzo.
Mąż zadzwonił do znajomego gina i póki co tantum verde i ziołowe syropy plus zeby zwilżac gardło jak nie będzie przechodzić to jednak zostanie ten lekarz ...
chore !!!!! 😡
Ja nie mam słów do tego co się dzieje.. jakas abstrakcja. To za czasów wojny lekarze robili wszystko żeby pomóc, bo przysięgali, że będą leczyć chorych a teraz teleporady... Śmiech na sali.

To u mnie nie jest tak źle normalnie lekarze przyjmują po rozmowie telefonicznej rozmowa przeważnie do 10 min od telefonu i wizyta w ten sam dzień. Tak samo IP normalnie z problemami przyjmuje bez umawiania

chore !!!!! 😡
A czemu dzwoniłaś do prywatnego? Nie lepiej do swego ośrodka zdrowia? Tam rozmowy max do 18 godz tak jak pracuja

reklama
To u mnie nie jest tak źle normalnie lekarze przyjmują po rozmowie telefonicznej rozmowa przeważnie do 10 min od telefonu i wizyta w ten sam dzień. Tak samo IP normalnie z problemami przyjmuje bez umawiania
U mnie izba i szpital jest totalnie popieprzona i to niezależnie od covidu. Jak poroniłam pierwszy raz też odesłali mnie do domu i kazali przyjsc z rana, bo nie ma lekarza. Co z tego, że chodziłam 5 tyg z martwym zarodkiem i groziło mi zakażenie... dlatego nigdy w życiu bym tu nie rodziła.

Do góry