reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Cześć dziewczyny! 3majcie za mnie w tym tygodniu kciuki! Dziś mam wizytę u diabetologa, czuje w kościach że dostanę insulinę. Niestety cukier na czczo szaleje, a w ciąży z córką miałam również cukrzycę i od 30 tygodnia 2 insuliny. A w czwartek czekają mnie badania prenatalne. Bardzo się boję, ponieważ jestem po dwóch poronieniach i w związku z tym że ostatnie USG miałam 4 tygodnie temu to się zastanawiam czy z bobasem wszystko jest ok. Jestem już po badaniach krwi PAPPA, więc wszystkiego się dowiem dopiero w czwartek.
Ps. Widać u mnie suwak?
Trzymam kciuki na pewno będzie dobrze 🙂 Suwak widać.

Cześć dziewczyny! 3majcie za mnie w tym tygodniu kciuki! Dziś mam wizytę u diabetologa, czuje w kościach że dostanę insulinę. Niestety cukier na czczo szaleje, a w ciąży z córką miałam również cukrzycę i od 30 tygodnia 2 insuliny. A w czwartek czekają mnie badania prenatalne. Bardzo się boję, ponieważ jestem po dwóch poronieniach i w związku z tym że ostatnie USG miałam 4 tygodnie temu to się zastanawiam czy z bobasem wszystko jest ok. Jestem już po badaniach krwi PAPPA, więc wszystkiego się dowiem dopiero w czwartek.
Ps. Widać u mnie suwak?

Podziel się wynikami. Ja miałam test na pappa i krew pobierane w czwartek i powiedzieli, że na wyniki czeka się do 10 dni. Miałam fajnego lekarza na usg - wszystko mi pokazywał, mówił że jest w normie i mówił, że nawet siusiaka widzi !!! Badania miałam o 17 i denerwowałam się dopiero od godziny 15, bo tak to praca jednak mnie zajmowała. A ja jestem po jednym poronieniu. ;)
Powiem Wam, że jednak ta praca szczególnie we wczesnych tygodniach bardzo mi pomogła nie ześwirować z nerwów i zamartwiania się czy wszystko dobrze.

Podziel się wynikami. Ja miałam test na pappa i krew pobierane w czwartek i powiedzieli, że na wyniki czeka się do 10 dni. Miałam fajnego lekarza na usg - wszystko mi pokazywał, mówił że jest w normie i mówił, że nawet siusiaka widzi !!! Badania miałam o 17 i denerwowałam się dopiero od godziny 15, bo tak to praca jednak mnie zajmowała. A ja jestem po jednym poronieniu. ;)
Powiem Wam, że jednak ta praca szczególnie we wczesnych tygodniach bardzo mi pomogła nie ześwirować z nerwów i zamartwiania się czy wszystko dobrze.
Badania prenatalne mam w czwartek na 11 więc na pewno później dam znać. Krew miałam teraz w czwartek pobraną i na USG powinnam już mieć komplet. Mi natomiast powiedzieli że nie może być później niż 7 dni i nie wcześniej niż 10 dni przed USG badanie PAPPA.
Jeżeli chodzi o diabetologa to mam cukrzycę, póki co mam mieć dietę, powtórzyć glukoze na czczo i zrobić hemoglobine glikowana- za 2 tygodnie kontrola.

Badania prenatalne mam w czwartek na 11 więc na pewno później dam znać. Krew miałam teraz w czwartek pobraną i na USG powinnam już mieć komplet. Mi natomiast powiedzieli że nie może być później niż 7 dni i nie wcześniej niż 10 dni przed USG badanie PAPPA.
Jeżeli chodzi o diabetologa to mam cukrzycę, póki co mam mieć dietę, powtórzyć glukoze na czczo i zrobić hemoglobine glikowana- za 2 tygodnie kontrola.
Montaż wlansie tak powiedzieli, że mam zrobić najlepiej środę na tydzień przed badaniem to już w dniu badania będą mieć komplet.

reklama
Ja dziś i wczoraj strasznie się czuje boli mnie żołądek mdli mnie i nie mogę nic jesc... Dziś byłam na wizycie z dzidziusiem wszystko w porządku ładnie się rozwija. Lekarz powiedział że prawdopodobnie dziewczynka ale za bardzo nie chciało pokazać wiec na następnej wizycie spróbujemy jeszcze raz zobaczyć. TSH się unormowało.

Do góry